Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Κινητικά παιχνίδια και ασκήσεις στην παραλία

Η θάλασσα και η παραλία είναι ιδανικός τόπος, όχι μόνο τώρα το καλοκαίρι, άλλά όσο το επιτρέπει ο καιρός, για ατελείωτο παιχνίδι και χαρά. Ιδίως για τα παιδιά με κινητικές δυσκολίες (πχ δυσπραξία, εγκεφαλική παράλυση) μπορεί να αποδειχθεί μια ιδιαίτερα ευχάριστη και αποτελεσματική άσκηση. 

Δείτε μερικές ιδέες για δραστηριότητες στην παραλία και ρηχά στη θάλασσα, χωρίς να χρειαστεί να μεταφέρετε μαζί σας κουβαδάκια, φτυαράκια, μπάλες, αυτοκινητάκια και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί ένα παιδικό μυαλό. Οι παρακάτω δραστηριότητες στοχεύουν στη βελτίωση της λεπτής και αδρής κινητικότητας και συγκεκριμένα του οπτικοκινητικού συντονισμού, της μυϊκής δύναμης των άνω και κάτω άκρων, της ισορροπίας,

ΕΚΠΑ, Μετσόβιο, Αριστοτέλειο: Τα 3 ελληνικά πανεπιστήμια στα 500 καλύτερα του κόσμου

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο είναι τα τρία ελληνικά πανεπιστήμια που βρίσκονται μεταξύ των 500 καλύτερων του κόσμου, σύμφωνα με την Παγκόσμια Ακαδημαϊκή Αξιολόγηση των Πανεπιστημίων (ARWU), τη γνωστή και ως «Κατάταξη της Σαγκάης».

Γιατί η τόνωση του booktube στην Ελλάδα είναι ό,τι χρειάζεται το βιβλίο αυτή τη στιγμή

Το βιβλίο υποφέρει και το ελληνικό βιβλίο λίγο περισσότερο. Όσοι διαβάζουν και ψάχνουν στο διαδίκτυο κριτικές, εκτός από το δημοφιλές Goodreads που τα τελευταία χρόνια περιλαμβάνει και ελληνικούς τίτλους, θα έχει τύχει να πέσουν πάνω σε κάποιο video, στο οποίο φανατικοί βιβλιόφιλοι εκφράζουν δημοσίως την άποψή τους για τους αγαπημένους τους τίτλους και επηρεάζουν έτσι το κοινό που τους παρακολουθεί. Οι βιβλιόφιλοι αυτοί συνθέτουν αυτό που είναι γνωστό παγκοσμίως ως booktube.

Ο όρος booktube δεν αναφέρεται σε κάποια συγκεκριμένη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης παρόλο που παραπέμπει σε μια, αλλά στην τάση να δημιουργούνται εκπομπές σε πλατφόρμες όπως το Youtube στις οποίες μιλούν για τα βιβλία, προωθούν τη φιλαναγνωσία και διαμορφώνουν σε μικρό βαθμό - προς το παρόν - τάσεις.

Άποψη: Κ. Βίδος - Στη χώρα τού «ρε φίλε»

Πλησιάζω τον σερβιτόρο, ένα νέο, καλοντυμένο και όμορφο αγόρι, και τον ρωτάω: «Αυτό το τραπέζι είναι κενό;». «Πρώτα λέμε καλησπέρα και μετά τα υπόλοιπα» απαντά. Θα μπορούσα, είναι η αλήθεια, κι εγώ να την έχω πει την καλησπέρα, αλλά κάτι ο κόσμος, κάτι η φασαρία, κάτι ο φόβος μη μείνουμε νηστικοί... Ακόμη και αν στα μάτια του φάνηκα αγενής, ο αντίδρασή του ήταν εξίσου, για να μην πω περισσότερο, γαϊδουρινή.

Κάνοντας πετάλι, πρόσφεραν ελπίδα σε 7.000 παιδιά της Αφρικής

Πριν από περίπου δύο μήνες σας είχαμε ενημερώσει για την εθελοντική πρωτοβουλία «Spin the wheel - Ποδήλατο με νόημα» που είχε στόχο να ενισχύσει με γραφική ύλη, με τη βοήθεια του πεταλιού, 15 σχολεία της Αφρικής και 4.500 παιδιά. Ε, λοιπόν αυτή η ποδηλατική αποστολή ελπίδας για τα παιδιά της Αφρικής ολοκληρώθηκε ξεπερνώντας κάθε προσδοκία. Τα 8 μέλη της αποστολής διήνυσαν με το ποδήλατο 750 χιλιόμετρα και τελικά πρόσφεραν γραφική ύλη σε 7.000 παιδιά! 

Ο παιδίατρος συμβουλεύει: 8 πράγματα που πρέπει να σταματήσουν να κάνουν οι γονείς

Σίγουρα το να γίνεται κάποιος γονιός αλλάζει τη ζωή του και αποτελεί μία πρωτόγνωρη εμπειρία, για την οποία κανένας δεν είναι προετοιμασμένος.

Παρόλο αυτά, οι περισσότεροι γονείς δέχονται συμβουλές για πολλά θέματα σχετικά με τα παιδιά τους, είτε από φίλους και συγγενείς είτε δυστυχώς ακόμη και από το διαδίκτυο. Το αποτέλεσμα συχνά, είναι να απευθύνονται πανικόβλητοι στον παιδίατρο, ο οποίος τελικά είναι κι ο μοναδικός που με την επιστημονική του γνώση και κατάρτιση μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα του παιδιού τους.

Ενα αφγανικό κανάλι δίνει «φωνή» στις γυναίκες

Στη σελίδα του ZanTv στο Twitter, οι «πρωταγωνίστριες» δεν είναι δημοφιλείς τηλεπερσόνες ούτε αιθέριες υπάρξεις από τον χώρο της σόουμπιζ, αλλά μέλη της εθνικής ομάδας ρομποτικής, μία γυναικεία ορχήστρα, μία νεαρή καλλιτέχνις με ειδικές ανάγκες, μία ακτιβίστρια και φυσικά οι ίδιες οι δημοσιογράφοι του τηλεοπτικού σταθμού. Η ιδέα ενός καναλιού στελεχωμένου αποκλειστικά από γυναίκες ακούγεται κάπως ανησυχητική στο «δικό μας» κομμάτι του πλανήτη, όπου τέτοιου είδους διαχωρισμοί τείνουν να κρύβουν πίσω τους ακραίες αντιλήψεις. Βρισκόμαστε, όμως, στο Αφγανιστάν, όπου η ισότητα των φύλων εξακολουθεί να αποτελεί άπιαστο όνειρο και όπου μόνο το 2016 πάνω από 1.000 εκπρόσωποι των ΜΜΕ έπεσαν θύματα βίαιων επιθέσεων. Για τις γυναίκες που επιλέγουν να εργαστούν σε αυτόν τον τόσο δύσκολο χώρο οι συνθήκες είναι ακόμη πιο αντίξοες, αφού πέραν των άλλων έχουν να αντιμετωπίσουν τις προκαταλήψεις των οικογενειών τους. Υπό το καθεστώς των Ταλιμπάν τα κορίτσια αποκλείονταν από τη μέση εκπαίδευση, έτσι πολλές από τις υποψήφιες ρεπόρτερ δεν έχουν λάβει παρά στοιχειώδη μόρφωση και, μολονότι αποτελούν μια μειοψηφία σε (άλλο) ένα ανδροκρατούμενο πεδίο, δυσκολεύονται να βρουν δουλειά γιατί τα περισσότερα κανάλια προορίζουν τις λιγοστές υπαλλήλους τους αποκλειστικά για τηλεπαρουσιάστριες.

Πότε θα διακόπτεται η φοίτηση στο ολοήμερο – Τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς

Oι γονείς ενός μαθητή, στη διάρκεια του νέου σχολικού έτους, πρέπει να επικαιροποιήσουν δύο φορές την εγγραφή του παιδιού τους στο Ολοήμερο Δημοτικό σχολείο , διαφορετικά η φοίτηση θα διακόπτεται.