Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Προβολή: Η φίλη μου η φάλαινα (ΕΝΓ)

Από το ΤΕΕ Κωφών και Βαρηκόων

Οδηγίες από τον ΕΦΕΤ

Στη διαδικτυακή πύλη του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) μπορείτε να βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για τις επιχειρήσεις τροφίμων, τους ελέγχους στους οποίους υποβάλλονται τα τρόφιμα, αλλά και συμβουλές για τους καταναλωτές.

Άποψη: Jon Stewart - Moral Kombat

Δείτε το σχόλιο του Jon Stewart για την απόφαση των δικαστηρίων στην Καλιφόρνια να μην υπάρχει κανένας ηλικιακός περιορισμός στην πώληση/ ενοικίαση βιντεοπαιχνιδιών. Προειδοποιούμε ότι περιέχει ιδιαίτερα βίαιο και απεχθές απόσπασμα από ένα παιχνίδι, συνεπώς όσοι δεν επιθυμείτε να εκτεθείτε σε τετοιου είδους σκηνές, παρακάμψτε το.

Τα κατοικίδια προστατεύουν από τις αλλεργίες

Πολλοί γονείς ανησυχούν ότι μια γάτα ή ένας σκύλος στο σπίτι μπορεί να προκαλέσει αλλεργία στα μικρά παιδιά. Τα επιστημονικά δεδομένα, όμως, δείχνουν ακριβώς το αντίθετο, αναφέρει η εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς».

Οικολογία και δράση στην παιδική γωνιά του Αthensheart

 Η παιδική γωνιά του εμπορικού κέντρου athensheart γίνεται πιο «πράσινη» από ποτέ και προσκαλεί τους μικρούς της φίλους κάθε Σάββατο του Ιουλίου, 12:00-16:00, να διασκεδάσουν δημιουργικά με δραστηριότητες με θέμα το περιβάλλον, την οικολογία και τα οφέλη της ανακύκλωσης, εντελώς δωρεάν!

Η γιορτή των αθλητών

Μια νεαρή αθλήτρια από το Μάλι της Αφρικής έχει πάρει αγκαλιά έναν ξυλοπόδαρο και χορεύουν. Η διαφορά... ύψους δεν φαίνεται να τους δυσκολεύει. Αντίθετα, η μικρή όχι μόνο δεν χάνει τα βήματα στο δυνατό μπιτ κομμάτι που ακούγεται από τα ηχεία, αλλά συνεχίζει και το διασκεδάζει. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στα Νέα.

Δωρεάν διαδικτυακό παιχνίδι: Boccia

Θέλετε να παίξετε Boccia; Μπορείτε να το κάνετε διαδικτυακά εδώ. Εάν δεν ξέρετε τους κανόνες, μην ανησυχείτε! Απλά διαβάστε το εγχειρίδιο που σας προτείνεται!

Φεστιβάλ Μουσικές του κόσμου στη Θεσσαλονίκη

Με προσανατολισμό στη μουσική των Βαλκανίων και της Μεσογείου θα στηθεί στον προβλήτα Α’ του λιμανιού της Θεσσαλονίκης το πολυπολιτισμικό φεστιβάλ «Μουσικές του κόσμου», στις 5, 6 και 7 Ιουλίου, με σκοπό τη μουσική συνδιαλλαγή μεταξύ κοινού και μουσικών διαφορετικών παραδόσεων και επιρροών.

Εγκύκλιος πρόσληψης αναπληρωτών-ωρομισθίων Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. 2011-2012

ΘΕΜΑ: « Πρόσκληση υποψηφίων για πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών και ωρομισθίων από τους κλάδους του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και αναπληρωτών από τον κλάδο ΔΕ1 Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) για τις Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και τα ΚΕ.Δ.Δ.Υ. για το σχολικό έτος 2011-2012 ».

Συνέδριο: 1976-2011 - 35 Χρόνια από τη γλωσσοεκπαιδευτική μεταρρύθμιση

Το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Γλώσσας και Προγραμμάτων Γλωσσικής Διδασκαλίας (Παιδαγωγικό Νηπιαγωγών, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας), το Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης), το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας και Διδακτικής της Νέας Ελληνικής Γλώσσας (Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, Πανεπιστήμιο Αθηνών) και το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, συμμετέχει στη διοργάνωση συνεδρίου με τίτλο:

"1976-2011: 35 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΛΩΣΣΟΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ",

Προβολή: Ημερίδα "Μάθηση 2.0"

Αν δεν παρακολουθήσατε κατά την απευθείας μετάδοση την  ημερίδα "Μάθηση 2.0", μπορείτε να τη δείτε βιντεοσκοπημένη εδώ.

Τιτιβίσματα με …συντακτικό!

Μπορεί να μην χρησιμοποιούν λέξεις ή ρήματα, όμως όπως όλα δείχνουν, τα ωδικά πτηνά ακολουθούν στα μελωδικά τους τραγούδια αυστηρούς κανόνες σύνταξης και γραμματικής.

Ο δρ Κεντάρο Άμπε από το Πανεπιστήμιο του Κιότο στην Ιαπωνία μελέτησε σπίνους της Βεγγάλης και προς μεγάλη του έκπληξη διαπίστωσε ότι διαθέτουν δικό τους …συντακτικό!