Κυριακή 10 Απριλίου 2022

Προβολή: Πιπ. Ο σκύλος - οδηγός

 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 8ο Πανελλήνιο Κολύμβησης Κωφών

Με οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία ολοκληρώθηκε, σήμερα (Σάββατο, 9/4) στο Κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ, το 8ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κωφών ανδρών και γυναικών. Σε μια χρονιά, που διεξάγονται στη Βραζιλία (Caxias Do Sul) οι 24οι Ολυμπιακοί Αγώνες Κωφών (1-15 Μάϊου), το πανελλήνιο πρωτάθλημα είχε τη δική του δυναμική. Με τους αθλητές και τις αθλήτριες να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ, που έχει φιλοξενήσει μεγάλους κολυμβητές και κολυμβήτριες κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας και όχι μόνο.

Το Σοκολατένιο Αυγό Αγάπης της Μέριμνας στηρίζει τα παιδιά που πενθούν την απώλεια γονιού από Covid-19

Το Πάσχα αποτελεί μια ξεχωριστή γιορτή αγάπης και ελπίδας για μικρούς και μεγάλους. Δυστυχώς οι θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας συνεχίζονται με αποτέλεσμα πολλά παιδιά να βιώνουν την απώλεια αγαπημένου τους γονιού.

Η ψυχολογική στήριξη που λαμβάνουν παιδιά και οικογένειες στα Συμβουλευτικά Κέντρα της Μέριμνας στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, ανταποκρίνεται στις ιδιαίτερες ανάγκες τους, διευκολύνει τη διαχείριση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν στη δύσκολη περίοδο του πένθους και προλαμβάνει δυσκολίες προσαρμογής.

Ακρίβεια. Ενίσχυση 200 ευρώ σε ΑμεΑ και ανασφάλιστους υπερήλικες

Νόμος 4917/2022 – ΦΕΚ τεύχος Α 67/31.03.2022

Κύρωση της από 17.3.2022 Επιμέρους Σύμβασης Δωρεάς – Έργο VIII, Παράρτημα 12 της από 6.9.2018 Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ του Ιδρύματος «Κοινωφελές Ίδρυμα Σταύρος Σ. Νιάρχος» και του Ελληνικού Δημοσίου για την ενίσχυση και αναβάθμιση των υποδομών στον τομέα της υγείας – Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας και άλλες επείγουσες διατάξεις.

Mom, ένα εξαιρετικό animation για τη μητέρα

Σε παραδοσιακές κοινωνίες, ο ρόλος της μητέρας είναι πολύ συγκεκριμένος και κληροδοτείται από τη μάνα στην κόρη.

Αυτό είναι το θέμα της μικρού μήκους animation ταινίας, με εξαιρετικά γραφικά και σκηνοθεσία. Το βρέφος που μεγαλώνει για να γίνει κοριτσάκι και μετά έφηβη, που ερωτεύεται και παντρεύεται και γίνεται μαμά. Και τελικά επιστρέφει εκεί απ’ όπου ξεκίνησαν όλα!

Βρετανία: Επιστήμονες ανέπτυξαν τρισδιάστατα εκτυπωμένο άκρο δακτύλου με αίσθηση αφής

Επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ στη Βρετανία δημιούργησαν ένα τρισδιάστατα εκτυπωμένο προσθετικό ακροδάχτυλο το οποίο χρησιμοποιεί τεχνητά νευρικά σήματα για να δώσει την αίσθηση της αφής. Η επιστημονική ομάδα πιστεύει πως αυτή η καινοτομία θα μπορούσε να φέρει την επανάσταση στους τομείς της μαλακής ρομποτικής και της προσθετικής.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τη νόσο Fabry

Συνέντευξη του Χαράλαμπου Βλαχόπουλου, καθηγητή Καρδιολογίας του ΕΚΠΑ, υπεύθυνου Μονάδας Κληρονομικών και Σπάνιων Καρδιαγγειακών Παθήσεων της Α’ Καρδιολογικής Κλινικής του ΕΚΠΑ.

Η νόσος Fabry είναι μία από τις σπάνιες παθήσεις που προκαλεί σημαντικές βλάβες στην καρδιά. Ο Χαράλαμπος Βλαχόπουλος μας καθοδηγεί σε ένα ταξίδι γνώσης σχετικά με αυτές τις όχι και τόσο προβεβλημένες ασθένειες και απαντά στις ερωτήσεις «τι είναι η νόσος Fabry;», «πώς την αναγνωρίζω;», «πώς θεραπεύεται;».

Δήμος Κιλκίς: Ο αυτισμός στο επίκεντρο ενημερωτικής διαδικτυακής εκδήλωσης

Ο αυτισμός είναι ένας άλλος τρόπος σκέψης και ύπαρξης, η δε υποστήριξη των ατόμων που βρίσκονται αντιμέτωπα με τις διαταραχές του αυτιστικού φάσματος είναι σημάδι προόδου για μια καλύτερη και περισσότερο συνεκτική κοινωνία.

Αυτός ήταν ο επίλογος της διαδικτυακής εκδήλωσης που προκάλεσε ο Δήμος Κιλκίς, με έμπειρες στην ειδική αγωγή επιστήμονες, οι οποίες αποπειράθηκαν να ξετυλίξουν το νήμα του αυτισμού δίνοντας γενικές πληροφορίες για τα γνωρίσματα της αναπτυξιακής διαταραχής των αυτιστικών ανθρώπων που διαρκεί για όλη τους τη ζωή (ασθενή κεντρική συνοχή, δυσκολία γενίκευσης, επιμονή σε ρουτίνες και τελετουργίες που δεν έχουν λειτουργικότητα,αισθητηριακές και εκτελεστικές λειτουργίες, στερεοτυπικό τρόπο αντίδρασης) αλλά και για δεξιότητες και συμπεριφορές που τους κάνουν να ξεχωρίζουν όπως η εξαιρετική μνήμη, η μνημονική αποστήθιση, η αριθμητική ικανότητα, η ευθύτητα, η τιμιότητα, το αναπτυγμένο αίσθημα δικαιοσύνης. 

51ο Συμπόσιο Παιδιατρικής Εταιρίας Βορείου Ελλάδος

Χαιρετισμός Προέδρου Παιδιατρικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος
κ.Ελισάβετ Διαμαντή, Καθηγήτρια Παιδιατρικής-Νεογνολογίας ΑΠΘ

«Αγαπητοί Συνάδελφοι και φίλοι

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Παιδιατρικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος, έχω την ιδιαίτερη χαρά και τιμή να σας ανακοινώσω τη διοργάνωση του 51ου Συμποσίου της Παιδιατρικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος, το οποίο θα πραγματοποιηθεί υβριδικά (φυσική παρουσία & ταυτόχρονη διαδικτυακή μετάδοση) στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕ.Δ.Ε.Α) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ακολουθώντας την παράδοση δεκαετιών, το συμπόσιο θα διεξαχθεί Παρασκευή, το Σάββατο του Λαζάρου και την Κυριακή των Βαΐων, δηλαδή στις 15-17 Απριλίου 2022. 

Η παρουσίαση των ομάδων Μπάσκετ με Αμαξίδιο στο τεύχος Απριλίου του AllStar Basket

To AllStar Basket έχει παγιώσει την προβολή των σωματείων Μπάσκετ με Αμαξίδιο και τις δραστηριότητες της ΟΣΕΚΑ και στο τεύχος Απριλίου που κυκλοφορεί από την Τετάρτη, μπορείτε να γνωρίσετε καλύτερα τις 17 ομάδες που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα!

ΑΣΕΠ: Μέχρι 20 Απριλίου οι προκηρύξεις της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης

Tο Α.Σ.Ε.Π. προχωρεί με μεγάλη προσοχή και πάντοτε σε καθημερινή συνεννόηση με το υπουργείο Παιδείας, στην κατάρτιση/σύνταξη των σχετικών προκηρύξεων, με στόχο οι προκηρύξεις της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.) να έχουν εκδοθεί/δημοσιευτεί μέχρι τις 20 Απριλίου 2022.