Ο συλλογικός αυτός τόµος σχεδιάστηκε από το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο µε στόχο να προσφέρει ένα σώµα κειµένων που θα συµβάλει στον εµπλουτισµό και την τεκµηρίωση της ελληνικής πραγµατικότητας σε ό,τι αφορά το παιδί και τη µουσειακή εκπαίδευση. Άνθρωποι που εργάζονται χρόνια στον τοµέα της εκπαίδευσης στο µουσείο, οι περισσότεροι συνεργάτες του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου στο οµώνυµο πρόγραµµα επιµόρφωσης που υλοποιεί από το 1988, κλήθηκαν να αναπτύξουν κείµενα που συγκεντρώνουν προβληµατισµούς για τον σύγχρονο εκπαιδευτικό και κοινωνικό ρόλο του µουσείου και διερευνούν πώς οι εκπαιδευτικές του υπηρεσίες µπορούν να ανταποκριθούν καλύτερα στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα του παιδιού, από την προσχολική έως και την εφηβική ηλικία.
Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011
Με αιματολογικό τεστ DNA γίνεται πιο γρήγορη η πρόβλεψη για το φύλο του παιδιού
Ένα απλό τεστ που αναλύει το DNA του παιδιού στο αίμα της εγκύου μητέρας, αν χρησιμοποιηθεί σωστά, μπορεί να προβλέψει με μεγάλη ακρίβεια (95% έως 99%) ήδη από την έβδομη εβδομάδα της κύησης το φύλο του μωρού, χωρίς να δημιουργεί κανένα κίνδυνο για το έμβρυο, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Το αιματολογικό-γενετικό τεστ μπορεί να γίνει αρκετά νωρίτερα από το υπερηχογράφημα, το οποίο είναι συνήθως ακριβές κατά την 11η έως 14η εβδομάδα της κύησης (δηλαδή περίπου στο τέλος του πρώτου τριμήνου).
Ζωγραφική για μαμάδες με παιδιά 2,5 έως 4 ετών
Υποστηρίζοντας τη δημιουργικότητα και τη φαντασία των παιδιών στην προσχολική ηλικία βοηθάμε στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων και των ικανοτήτων τους.
Μαμάδες και παιδιά βιώνουν μια κοινή «εικαστική» εμπειρία, μαζί θα πειραματιστούν με ποικίλα υλικά και τεχνικές ζωγραφικής και χρησιμοποιώντας τη φαντασία τους θα δημιουργήσουν «οικογενειακά» έργα ζωγραφικής ή κατασκευές στο εργαστήριο του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης.
Μαμάδες και παιδιά βιώνουν μια κοινή «εικαστική» εμπειρία, μαζί θα πειραματιστούν με ποικίλα υλικά και τεχνικές ζωγραφικής και χρησιμοποιώντας τη φαντασία τους θα δημιουργήσουν «οικογενειακά» έργα ζωγραφικής ή κατασκευές στο εργαστήριο του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης.
Η καλή μας η δασκάλα είναι τώρα πλαστική!
Μαθητές δημοτικών σχολείων αγγίζουν το μάγουλο της Σάγια, μιας δασκάλας-ρομπότ που μπορεί να εκφράσει έξι βασικά συναισθήματα -έκπληξη, φόβο, απέχθεια, θυμό, ευτυχία και λύπη- χάρη στους 18 αισθητήρες, που είναι τοποθετημένοι κάτω από το συνθετικό της δέρμα, καθώς και χάρη στον πρωτοποριακό μηχανισμό που επιτρέπει στην επιδερμίδα της να συσπάται γύρω από τα μάτια και το στόμα.
Αισώπου Μύθοι: έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη
Στο κεντρικό κτήριο του Μουσείου Μπενάκη θα εγκαινιαστεί η έκθεση με τίτλο Μανώλης Χάρος. Αισώπου Μύθοι. Η έμπνευση για τη νέα ενότητα της δουλειάς του Μανώλη Χάρου αντλήθηκε από το έργο του Αισώπου, που παρά το πέρασμα των 2.500 χρόνων εξακολουθεί να είναι επίκαιρο, ένα πολυπρισματικό όχημα για την έκφραση κριτικής βασικών κοινωνικών συμπεριφορών.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)