Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Ημερίδα: «Διαγενεακή δικαιοσύνη και δημόσια πολιτική στην εποχή της κρίσης»

Αύριο, Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010, η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς διοργανώνει Ημερίδα με θέμα: «Διαγενεακή δικαιοσύνη και δημόσια πολιτική στην εποχή της κρίσης», στο Αμφιθέατρο του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης (ώρα 10:00 - 16:00).

amea.eu

Το amea.eu είναι μια προσπάθεια πανελλήνιας καταγραφής των ελλειπών ή προβληματικών υποδομών πρόσβασης σε δημόσιους χώρους για άτομα με αναπηρία.

Κάνω τον καθρέφτη

Στοιχεία του παιχνιδιού 
Στο παιχνίδι συμμετέχει απεριόριστος αριθμός παικτών χωρισμένων κατά ζεύγη. Δεν απαιτείται χρήση υλικών, ωστόσο ο χώρος θα πρέπει να είναι κατάλληλα διαμορφωμένος για την ανεμπόδιστη κίνηση των συμμετεχόντων.

Πανελλήνια συνάντηση εκπαιδευτών και μελών ομίλων ρητορικής τέχνης

Η Ελληνική Ένωση για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση (www.rhetoricineducation.com) διοργανώνει για πρώτη φορά πανελλήνια συνάντηση εκπαιδευτών και μελών  ομίλων ρητορικής τέχνης στις 25 Σεπτεμβρίου 2010 στο Βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ (Σταδίου 24), ώρα 10.30 μ.μ.

Η εξέγερση του Σοβέτο: 16/06/1976



Θερινό Σεμινάριο:"Ιστορίες με Εικόνες: Θέματα και δραστηριότητες οπτικοακουστικής παιδείας στο σχολείο"

"Ιστορίες με Εικόνες: Θέματα και δραστηριότητες οπτικοακουστικής παιδείας στο σχολείο" 

24-28 Αυγούστου 2010, Ξενοδοχείο MIRAMARE στην Ερέτρια και μια μέρα εργαστηρίου το Νοέμβρη στην Αθήνα Εμψυχωτές-εισηγητές: Μαρία Λεωνίδα, σκηνοθέτης, εκπαιδευτής, Μένης Θεοδωρίδης, σκηνοθέτης, παιδαγωγός και επισκέπτες ειδικοί για θέματα λογισμικών και κινούμενου σχεδίου. Δίδακτρα Σεμιναρίου: 180 ευρώ.

Θεατρική παράσταση: "το γαϊτανάκι της ανοησίας"

Το Γενικό Λύκειο Κωφών και Βαρηκόων Αγίας Παρασκευής προσκαλεί τα μέλη και τους  φίλους του Δικτύου για το θέατρο στην Εκπαίδευση στην εκδήλωση για τα αποτελέσματα των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων 2009-2010 του σχολείου κατά την οποία θα παρουσιαστεί η παράσταση του θεατρικού έργου: ΤΟ ΓΑΪΤΑΝΑΚΙ ΤΗΣ ΑΝΟΗΣΙΑΣ, το  Σάββατο 19 Ιουνίου 2010, ώρα 20:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου. (Πίνδου 27, Αγία Παρασκευή, τηλ. 210- 6012922) Διυεθυντής Δρ. Χρυσόστομος Παπασπύρου

Στο Διαδίκτυο ο πλούτος της Γενναδείου Βιβλιοθήκης

Ένας σπάνιος και ανεκτίμητος θησαυρός γνώσης, μια μοναδική πηγή έρευνας και μελέτης της ιστορίας της βυζαντινής, μεταβυζαντινής και νεότερης Ελλάδας, οι πλέον των 100.000 τόμοι της Γενναδείου Βιβλιοθήκης, που έχουν μάλιστα περάσει στη φάση της ψηφιοποίησης και της ελεύθερης πρόσβασης από το διαδίκτυο, αποτέλεσε αφορμή καλλιτεχνικής δημιουργίας και πηγή εικαστικής έμπνευσης.

Τηλεοπτικά φιλμάκια της Σχολή Γονέων- Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του κυπριακού Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού στην ενότητα
παρακολουθήστε και κατεβάσετε τα "Κλειδιά", "Ο ξένος" και "Αλλεργία". 

Eτήσια εκδήλωση του 1ου Γενικού Λυκείου Λιβαδειάς

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γενικού Λυκείου Λιβαδειάς σας προσκαλούν στην ετήσια εκδήλωση που θα γίνει την Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2010 στις 8:30 μ.μ. Η εκδήλωση περιλαμβάνει

1. Τη θεατρική παράσταση «Τουραντώ» του Κ. Γκότσι από τη θεατρική ομάδα του σχολείου μας.
2. Μουσικό Πρόγραμμα από συγκροτήματα μαθητών του 1ου ΓΕΛ Λιβαδειάς, του 2ου ΓΕΛ Λιβαδειάς καθώς και του ΕΠΑΛ Λιβαδειάς.
3. Απονομή αναμνηστικών δώρων στους μαθητές της Γ' Λυκείου.

Ε.Ε.: Έναρξη διαβούλευσης για τα δικαιώματα των παιδιών

Στην έναρξη δημόσιας διαβούλευσης για τη χάραξη νέας κοινοτικής στρατηγικής σχετικά με τα δικαιώματα των παιδιών, προχωρά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Τι θέλεις; Το φεγγάρι θέλω

Κάποια μένει απόψε άυπνη. Κάτι θέλει, αλλά τι; Σοκολάτα; Μπα. Ενα άλλο δώρο; Ούτε. Μήπως θέλει το φεγγάρι; Ε, λοιπόν, αυτό θέλει. Στο δωμάτιό της έρχεται ένα μεγάλο, ολοστρόγγυλο φεγγάρι. Κι εκείνη περνά τα επόμενα 35 λεπτά κυνηγώντας το, ζωγραφίζοντάς το, πετώντας του μια παντόφλα, προσπαθώντας να το πάρει αγκαλιά...

«Κανένα παιδί με αναπηρία εκτός σχολείου τον Σεπτέμβρη του 2010!»

Τη διασφάλιση της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς 2010 – 2011 την ίδια ημέρα για όλους ανεξαιρέτως τους μαθητές ζητεί η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, με ανοιχτή επιστολή της στην Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων κ. Α. Διαμαντοπούλου. 

Εγγραφές στις παιδικές κατασκηνώσεις της νομαρχίας Ημαθίας

Τριάντα παιδιά θα φιλοξενήσει φέτος στη Παιδική Κατασκήνωση στη Μεταμόρφωση Χαλκιδικής η νομαρχία Ημαθίας, από τις 9 ως τις 23 Αυγούστου. Όπως ανακοίνωσε η νομαρχία Ημαθίας, από τις κατασκηνώσεις αποκλείονται παιδιά που πάσχουν από μεταδοτικά νοσήματα και από ψυχονευρωτικά νοσήματα.

Κατασκηνωτικό πρόγραμμα από τη νομαρχία Θεσσαλονίκης

Κατασκηνωτικό πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας 6 έως 16 ετών πρόκειται να οργανώσει η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής στο δήμος Θερμαϊκού και στο τηλέφωνο επικοινωνίας: 2392/330.038. Η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών λήγει τη Τρίτη 22 Ιουνίου.

Ημερίδα «Παιδί και ψυχική υγεία»

Ενδοοικογενειακή βία, διαζύγιο και υποχρεώσεις των γονέων προς τα παιδιά, βία κατά ανηλίκων και σύστημα παιδικής προστασίας στην Ελλάδα, το διαδίκτυο, η σημασία της άρνησης, είναι μερικά από τα ενδιαφέροντα θέματα που θα αναπτύξουν έγκριτοι ψυχολόγοι και παιδαγωγοί στην ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη 17 Ιουνίου, με θέμα «Παιδί και ψυχική υγεία» στο Αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων. Η πρωτοβουλία ανήκει στη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Αθηνά» και πραγματοποιείται με αφορμή την συμμετοχή και βράβευσή της στην ευρωπαϊκή πρωτοβουλία «736 ιδέες για ένα όνειρο». Στον ίδιο χώρο θα λειτουργήσει και έκθεση με τίτλο «Σπάστε τον κύκλο», όπου θα παρουσιαστούν έργα της ΜΚΟ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Θέλουμε ανοιχτό το χώρο της φαντασίας και της δημιουργίας»

Με το σύνθημα «φέρτε πινέλα και μπογιές για να δώσουμε χρώμα στη φωνή μας», δεκάδες παιδιών, γονιών και εκπαιδευτικών,συγκεντρώθηκαν την Παρασκευή το απόγευμα στην Πλατεία, έξω απο την Παιδική Βιβλιοθήκη για να διαμαρτυρηθούν για την αναστολή λειτουργίας της.

Η οικογένεια αποφασίζει στο σπίτι

«Δημοκρατικά οικογενειακά συμβούλια» στο σπίτι και χρόνος επικοινωνίας και συζήτησης για ό,τι μπορεί να μας απασχολεί, είναι μια από τις προτεινόμενες λύσεις των ειδικών, για καλύτερη πρόληψη των παιδιών μας ακόμα και κατά των ναρκωτικών.

Η Ετήσια Έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη για τις διακρίσεις.

ΔΟΕ : Ανακοίνωση με αφορμή τη συνάντηση του Δ.Σ. της ΔΟΕ με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για τα 800 σχολεία αναμορφωμένου προγράμματος, την επιμόρφωση και την Ειδική Αγωγή


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με αφορμή τη συνάντηση του Δ.Σ. της ΔΟΕ με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για τα 800 σχολεία αναμορφωμένου προγράμματος, την επιμόρφωση και την Ειδική Αγωγή πραγματοποιήθηκε χθες (14/6/2010) συνάντηση του Δ.Σ. της ΔΟΕ με την πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας (Υπουργό κ. Άννα Διαμαντοπούλου, Υφυπουργό κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου, Ειδ. Γραμματέα κ. Μιχάλη Κοντογιάννη) με θέματα: α) τον ορισμό 800 Ολοήμερων δημοτικών σχολείων, ως σχολείων με ενιαίο αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το σχολ. έτος 2010-2011, β) την επιμόρφωση και γ) την Ειδική Αγωγή.

Δήμος Θεσσαλονίκης: αντιμετώπιση του καύσωνα

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Θεσσαλονίκης έχει προγραμματίσει προληπτικά και κατασταλτικά μέτρα για την προστασία των ευπαθών και ευαίσθητων ομάδων πληθυσμού (ηλικιωμένοι, βρέφη, άτομα με ειδικές ανάγκες, άτομα με αναπνευστικά προβλήματα, με καρδιακά νοσήματα, κλπ) από τους κινδύνους του καύσωνα. 

Συγκεκριμένα: