Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Wikis... όπως λέμε wikipedia?

Τα wikis είναι εργαλεία για να μοιράζεται κανείς κείμενα, πληροφορίες, δεδομένα κ.λπ. με μέγιστο πλεονέκτημα τη δυνατότητα συνεισφοράς από απεριόριστο αριθμό χρηστών. Η διαφορά τους από πολλά άλλα συστήματα διαχείρισης περιεχομένου είναι ότι ενθαρρύνουν τη διαδραστικότητα, τη συνεισφορά στην κοινότητα, τη διασταύρωση πληροφοριών και απόψεων στην ίδια πλατφόρμα.

Χυμός, αλλά τι χυμός;

Η κατανάλωση χυμών φρούτων στην ΕΕ έχει σχεδόν διπλασιασθεί τα είκοσι τελευταία χρόνια λόγω των ωφελειών που φέρονται να έχουν για την υγεία. Εκείνο που δεν έχει διπλασιασθεί είναι η γνώση του τι ακριβώς περιέχει ένα ποτήρι "πορτοκαλάδα": είναι χυμός, είναι το λεγόμενο "νέκταρ", είναι μίγμα διαφόρων συστατικών; Πρόταση οδηγίας που εξετάζει το ΕΚ έχει σα στόχο να βελτιώσει και την ποιότητα των χυμών και να διαφωτίσει περισσότερο τους καταναλωτές.

1ο Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών: Φωνές της πόλης

Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης θεσμοθετεί και παρουσιάζει το 1ο Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών.

Μαθαίνοντας για τη σχιζοφρένεια

Ο Σύλλογος Οικογενειών και Φίλων για την Ψυχική Υγεία (Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ) Ν. Σερρών έχει δημοσιεύσει  ένα πρακτικό εγχειρίδιο για τις οικογένειες και τους φροντιστές, με τίτλο "Μαθαίνοντας για τη Σχιζοφρένεια: Αχτίδες Ελπίδας".  Το βιβλίο αυτό αποτελεί το πρώτο μιας σειράς ειδικών εγχειριδίων που ο Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. Ν. Σερρών προγραμματίζει να εκδώσει.

Δωρεάν μαθήματα e-learning στη Βιώσιμη Ανάπτυξη

H ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΒΙΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ (Biopolitics International Organisation – Β.Ι.Ο.) είναι μια μη-κυβερνητική οργάνωση που ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1985, με σκοπό την προώθηση της διεθνούς συνεργασίας και εκπαίδευσης για την προστασία του περιβάλλοντος. Σήμερα, η Β.Ι.Ο. αριθμεί μέλη σε 130 χώρες και έχει συμβάλλει καθοριστικά στην παγκόσμια περιβαλλοντική αφύπνιση διαμέσου πολυάριθμων εκδόσεων, συνεδρίων, διαλέξεων και εκδηλώσεων (επιστημονικών και καλλιτεχνικών). Περισσότερα εδώ κι εδώ

Ιστολόγιο: Χαρούμενο Δημοτικό

Το ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ και το Δ2 απ' το 4ο Δημ. Σχολείο Κομοτηνής συνεχίζει και αυτή τη χρονιά με εκπαιδευτικές δραστηριότητες,παιχνίδια γνώσης και παρουσίαση των εργασιών του για όλους εσάς! Το ιστολόγιο αυτό ξεκίνησε ως άσκηση στο Β΄Επίπεδο Τ.Π.Ε και εξελίχθηκε με πολλή αγάπη για τους μαθητές του.Θα βρείτε πλούσιο υλικό για τη Γ και Δ τάξη του Δημοτικού, αλλά και γενικότερο εκπαιδευτικό υλικό χρήσιμο για όλα τα παιδιά, τους γονείς και τους δασκάλους. Καλή διασκέδαση!

Καπέλα Σιξτίνα: εικονική περιήγηση

Η Καπέλα Σιξτίνα ή Καπέλα Σιστίνα (Cappella Sistina) είναι παρεκκλήσι του Αποστολικού Μεγάρου, της επίσημης κατοικίας του Πάπα, στην πόλη του Βατικανού. Η ανέγερσή της ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Σίξτου Δ' το 1477, στο χώρο της προϋπάρχουσας Καπέλα Μάγκνα.

Θεσσαλονίκη: Υποψήφια Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας

Η ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας είναι ένας νέος θεσμός που ξεκίνησε το 2009 από το Ρότερνταμ, το 2010 στο Τορίνο, φέτος φιλοξενείται στην Αμβέρσα του Βελγίου, θα πάει στη Μπράγκα της Πορτογαλίας το 2012, στο Μάριμπορ τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σλοβενίας το 2013, για να έρθει στη Θεσσαλονίκη το 2014.

Διαδραστικό Μουσείο Παραδοσιακού Παιχνιδιού

Επισκεφτείτε το καινούριο Διαδραστικό Μουσείο Παραδοσιακού Παιχνιδιού! Η μόνιμη έκθεση του μουσείου περιλαμβάνει παιχνίδια-αντικείμενα που είναι κατασκευές του παιδαγωγού Γιώργου Τσιώνα.Πρόκειται για μια συλλογή με πλήθος παραδοσιακών παιχνιδιών (τσέρκι, πατίνι, χελιδόνα, σβούρες, βόλοι, πήλινες και συρμάτινες κούκλες, τράκες, κότσια, αργαλειός σε κεραμίδα, κορδόνι, ελικόπτερο, τσιλίκι κ.ά.) με τα οποία μεγάλωσαν και έπαιξαν γενιές παιδιών από την αρχαιότητα μέχρι τα νεώτερα χρόνια με εκπληκτική συνέχεια μέσα στο χρόνο.......

Εκδήλωσης στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Άργους Ορεστικού

Ελάτε όλοι μικροί – μεγάλοι την Τετάρτη 4 Μαΐου 2011 στις 5.30 το απόγευμα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη όπου θα έχετε τη δυνατότητα να γνωρίσετε από κοντά την αγαπημένη συγγραφέα των παιδιών Αγγελική Βαρελλά.
Η Αγγελική Βαρελλά, η οποία έχει γράψει πολλά καταπληκτικά βιβλία για τα παιδιά, θα βρίσκεται ολόκληρο το απόγευμα στη Βιβλιοθήκη περιμένοντας να σας γνωρίσει και να κουβεντιάσει μαζί σας.
Πηγή: από τη σελίδα της βιβλιοθήκης στο facebook

8η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη

Αφιερωμένη στη Μέση Ανατολή αλλά και στο ρόλο του βιβλίου στην Εκπαίδευση θα είναι η φετινή όγδοη διοργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου, που θα πραγματοποιηθεί από τις 5 ως τις 8 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη.

Ευρωπαϊκό Συνέδριο ΟΜΕΡ 2011: "Δημιουργικότητα και Μάθηση στην Πρώτη Σχολική Ηλικία"

Το Ευρωπαϊκό Συνέδριο της OMEP 2011 θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία, στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, από 6 έως 8 Μαΐου. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΟΜΕΡ και το πρώτο Συνέδριο της Κυπριακής Επιτροπής. Το συνέδριο με θέμα "Δημιουργικότητα και Μάθηση στην Πρώτη Σχολική Ηλικία" συνδιοργανώνεται με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου και του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων της Ελλάδος.
Περισσότερες πληροφορίες

Υποτροφίες Αριστείας Μεταδιδακτορικών Ερευνητών

Η Επιτροπή Ερευνών του Α.Π.Θ. στα πλαίσια της υλοποίησης του προϋπολογισμού διαθεσίμων 2011 αποφάσισε να χορηγήσει τριάντα (30) υποτροφίες αριστείας σε μεταδιδακτορικούς ερευνητές, για το διάστημα από 01-01-2011 μέχρι 31-12-2011 και με ποσό 600€ μηνιαίως για 10 μήνες (εξαιρούνται οι μήνες Ιούλιος και Αύγουστος).

3η θέση στο Bernd Best Tournament για την Ελλάδα

Η ομάδα «The Greeks» - η πρώτη Ελληνική ομάδα που έχει συμμετάσχει σε διοργάνωση Ράγκμπι με Αμαξίδιο (Wheelchair Rugby) - κατέκτησε την 3η θέση στο Bernd Best Tournament. Μετά από τέσσερις νίκες και μία ήττα, οι παίχτες του Αλέξανδρου Γαληνάκη κατάφεραν να πετύχουν την πρώτη Ελληνική διάκριση, στην πρώτη Ελληνική συμμετοχή σε διοργάνωση Ράγκμπι με Αμαξίδιο. Η πρωτοβουλία είναι του μη κερδοσκοπικού σωματείου «Άλλη Όψη».