Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Βιβλίο: "Προς μία Παιδαγωγική του διαλόγου"

Η σημασία των ερωτήσεων για την ανάπτυξη της σκέψης και τη μάθηση είναι γνωστή. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, η υποβολή ερωτήσεων αποτελεί αναπόσπαστο μέρος κάθε είδους "παιδευτικής" διαδικασίας, γι' αυτό κι έχει χαρακτηριστεί, όχι άδικα, ως "η διδακτική πράξη με τη μεγαλύτερη επιρροή".

Υπ. Παιδείας: Έως 16/3 η υποβολή δικαιολογητικών υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις

Στις 15 Φεβρουαρίου το υπουργείο Παιδείας κάλεσε με Δελτίο Τύπου τους υποψήφιους με σοβαρές παθήσεις και θέλουν να εισαχθούν σε Σχολές ή Τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε ορισμένο αριθμό θέσεων, καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων, για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 (σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 35 του Ν.3794/2009, ΦΕΚ 156/Α/4-9-2009), να απευθυνθούν σε μία από τις ειδικές επταμελείς Επιτροπές, που έχουν συσταθεί στα δημόσια ή Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία που αναφέρονται παρακάτω, προκειμένου να αποκτήσουν τοΠιστοποιητικό διαπίστωσης της πάθησής τους.

Παιδικό Αποκριάτικο Πάρτυ στο ΝΟΗΣΙΣ

Παιδικό Αποκριάτικο Πάρτυ στο ΝΟΗΣΙΣ
Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012
11.00-14.00
Για παιδιά
4-12 ετών

Πάμε ∆ιάστημα

Η Μετάβαση στην Ψηφιακή Μάθηση: 10 Οφέλη & 10 Προβληματισμοί

10 Οφέλη

1. Εμπλοκή: Βελτίωση των μαθησιακών κινήτρων και προώθηση της εμπλοκής των εκπαιδευόμενων μέσω των ευκαιριών που παρέχουν η δημιουργία περιεχομένου και τα εικονικά παιχνίδια στρατηγικής σκέψης.

Μαθήματα μαγειρικής κατά της παιδικής παχυσαρκίας

Μάθημα μαγειρικής προτείνουν οι ειδικοί για την αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας. Ανησυχητικές οι διαστάσεις του φαινομένου στην Ελλάδα.

Εργαστήρια με θέμα το Φως

Εργαστήρια με θέμα το Φως για παιδιά 5 - 9 ετών  από την ΟΜΑΔΑ BEFORELIGHT
Eμψυχώτριες: Κέλλυ Εφραιμίδου, Μαρία Λαζαρίδου

Ειδική πρόσκληση υποβολής προτάσεων - Πανεπιστημιακός χάρτης Erasmus 2013

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ειδική πρόσκληση υποβολής προτάσεων - Πανεπιστημιακός χάρτης Erasmus 2013. Οι στόχοι και οι επιλέξιμοι υποψήφιοι περιγράφονται παρακάτω:

Public: Μαγειρεύουμε και προσφέρουμε

Οι Β. Καλλίδης, Η. Κάφαλης, Γ. Λουκάκος, Α. Παπανδρέου, Χ. Πέσκιας και Ε. Ψυχούλη προσφέρουν μια από τις αγαπημένες τους συνταγές στο πλαίσιο της δράσης ΜΑΓΕΙΡΕΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ που διοργανώνουν τα Public σε συνεργασία με το ΜΠΟΡΟΥΜΕ και σας προσκαλούν να ετοιμάσετε μια ή και περισσότερες συνταγές, να τους γνωρίσετε από κοντά στα Public αλλά και να προσφέρετε τα γεύματα που ετοιμάσατε, τα οποία θα πρέπει να είναι σε συσκευασίες μιας χρήσης, σε φορείς που έχουν ανάγκη. Όλοι οι σεφ θα κάνουν σύντομη επίδειξη της συνταγής τους σε ειδικά διαμορφωμένη κουζίνα και στη συνέχεια θα υπογράψουν αντίτυπα των βιβλίων τους.

Ν. Σαραντάκος: Φύτεψε κι εσύ δυο εισαγωγικά, μπορείς!

Σήμερα θα γράψω για μια γλωσσική πάθηση, που βλέπω να εξαπλώνεται στις μέρες μας, και που ομολογώ ότι δεν την είχα συμπεριλάβει στον «Δωδεκάλογο της Νεοκαθαρεύουσας» που έγραψα το 2007. Πρόκειται για την εισαγωγικομανία, ή εισαγωγικολαγνεία κατ’ άλλους, δηλαδή την ψύχωση εκείνη που αναγκάζει πολλούς επαγγελματίες γραφιάδες να φορτώνουν το κείμενό τους με εισαγωγικά, όχι μόνο εκεί που επιβάλλεται η χρήση τους, ή που είναι έστω προαιρετική, αλλά και εκεί που τα εισαγωγικά είναι περιττά, και μάλιστα δίνουν το αντίθετο νόημα στη φράση.

Η «κυρά Σαρακοστή» στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας



Η "κυρά Σαρακοστή" στη Δημόσια Βιβλιοθήκη
Μαθαίνω την ιστορία του τόπου μου…
Σάββατο 25 Φεβρουαρίου, 11.00 - 12.30 το πρωί

Νέα προγράμματα για άνεργους από ευπαθείς κοινωνικά ομάδες μέσω εξειδικευμένων Κ.Ε.Κ.

Εγκρίθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης τα νέα Προγράμματα για την ενίσχυση ανέργων από ευπαθείς κοινωνικά ομάδες μέσω Εξειδικευμένων Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Πρόσκληση εκπαιδευτικού προγράμματος (03/03/2012)

Η ιδιωτική εταιρεία εκπαιδευτικών προγραμμάτων διαδραστικού κινηματογράφου "Φωτόγραμμα" σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε την ενημερωτική προβολή του εκπαιδευτικού προγράμματος Διαδραστικού Κινηματογράφου: "Η Γη ανήκει σε όλα τα παιδιά του κόσμου - Λέμε όχι στο ρατσισμό". Η ενημερωτική προβολή θα γίνει το Σάββατο 3 Μαρτίου στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη (Πειραιώς 206). Έναρξη προβολής: ώρα 11.00 π.μ.
Για κρατήσεις θέσεων: 210 3413890

Βρέφη και απόφραξη δακρυϊκού πόρου

Ο Στέλιος Παπαβέντσης, M.R.C.P.C.H., D.C.H. I.B.C.L.C. Παιδίατρος - Πιστοποιημένος Σύμβουλος Θηλασμού και Γαλουχίας, εξηγεί στο Υγείαonline.gr, τι είναι η απόφραξη δακρυϊκού πόρου που εμφανίζεται στα βρέφη και με ποιον τρόπο μπορεί να αντιμετωπιστεί. 

Καθημερινά, απλά πράγματα, κάνοντας μεγάλα βήματα: "Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή…"

Και φέτος όπως κάθε χρόνο το νηπιαγωγείο θα διοργάνωνε Χριστουγενιάτικη Γιορτή. Πέρσι καμαρώσαμε τον Ορφέα ως Ελεγκτή, χαζέψαμε με τα μικρούλια, απολαύσαμε όλο τον καιρό της προετοιμασίας: Ο Ορφέας να μαθαίνει τα λόγια και τα τραγούδια, να μας τα λέει σπίτι, να φέρνει τη στολή του, να τη δοκιμάζει, να τραγουδάμε από τα τέλη Οκτώβρη Χριστουγεννιάτικα τραγούδια... Πολύ χαρά! Δεν αγχώθηκα ούτε μια στιγμή.
Διαβάστε τη συνέχεια για τη χριστουγενιάτικη γιορτή στο βιολόγιο του noesi elina1976's blog

Νέα σεμινάρια στον Πολυχώρο Μεταίχμιο

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ανοίγει τις πόρτες του σε όσους ενδιαφέρονται για αυτομόρφωση και διά βίου μάθηση με ένα πλούσιο και ανανεωμένο πρόγραμμα σεμιναρίων. 

Εκδήλωση: "Εκπαίδευση και μετανάστευση" (22/02/2012)

Η εκδήλωση "Εκπαίδευση και μετανάστευση" θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012 (19.00-21.00) στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση. Η εκδήλωση εντάσσσεται στον Κύκλο "Εμείς και οι Άλλοι-Εμείς ως Άλλοι" που έχει ως αντικείμενο τη μετανάστευση.