Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Μέσα στο μυαλό του έφηβου γιου σας με ΔΕΠΥ.

Τα έφηβα αγόρια με ΔΕΠΥ είναι οι χειρότεροι εχθροί του εαυτού τους, καθώς αρνούνται να ζητήσουν βοήθεια. Πώς να βοηθήσετε τον γιο σας να αναγνωρίσει τα δυνατά του σημεία, να αρχίσει να αναλαμβάνει τις ευθύνες του και να τα πάει καλά στο Γυμνάσιο. 

Τα έφηβα αγόρια αντιμετωπίζουν αρκετές δυσκολίες στο σχολείο: Είναι ανήσυχα μέσα στην τάξη και δεν σταματούν να κινούνται, ενώ οι λεκτικές τους δεξιότητες είναι κατώτερες των συμμαθητριών τους. Τα στοιχεία αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα να μένουν πίσω από τα κορίτσια ίδιας ηλικίας με και χωρίς ΔΕΠΥ, να έχουν χαμηλότερες βαθμολογίες στα τυποποιημένα τεστ και χαμηλότερο ποσοστό εισαγωγής σε κάποιο πανεπιστήμιο. 

Πότε ανοίγουν τα σχολεία: Προγραμματισμός του Εκπαιδευτικού Έργου 2016 2017

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016 θα γίνει ο αγιασμός σε όλα τα σχολεία. Μετά τον αγιασμό να διανεμηθούν τα βιβλία στους μαθητές.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΑ

Μακροζωία για τους γονείς, μακροζωία και για τα παιδιά

Το πόσο έζησαν οι γονείς κάποιου, αποτελεί ένδειξη για το πόσο μπορεί να ζήσει και ο ίδιος, σύμφωνα με νέα, μεγάλη διεθνή επιστημονική έρευνα.

Η μελέτη, η μεγαλύτερη του είδους της μέχρι σήμερα, δείχνει ότι όσο περισσότερο ζουν οι γονείς, τόσο περισσότερο μπορούν να ελπίζουν ότι θα ζήσουν και τα παιδιά τους, καθώς επίσης να παραμείνουν υγιή μετά τα 60 και τα 70 τους, κινδυνεύοντας λιγότερο από καρδιά και καρκίνο.

«Διαστημικός» μπαμπάς καταγράφει τις περιπέτειες του μικρού του… αστροναύτη

Ο φωτογράφος Άαρον Σέλντον καταγράφει τις καθημερινές περιπέτειες του γιου του φωτογραφίζοντάς τον ως αστροναύτη που εξερευνά τη ζωή. 

Το project με τίτλο«Τα μικρά βήμα είναι τεράστια άλματα» έχει στόχο να δείξει στους γονείς ότι η ζωή ενός παιδιού είναι σαν μια αποστολή στον Άρη καθώς συνεχώς εξερευνούν και ανακαλύπτουν καινούργια πράγματα. 

Παιδική διατροφή: Οι ανθυγιεινές τροφές θέτουν σε κίνδυνο την υγεία της καρδιάς

Νέα έρευνα υπέδειξε ότι παιδιά που καταναλώνουν τροφές με πολλές θερμίδες και που είναι χαμηλές σε θρεπτική αξία και αποφεύγουν να τρώνε υγιεινά έχουν κίνδυνο φτωχής υγείας στην καρδιά.

Εφτά σημαντικοί παράγοντες υγείας και συμπεριφορές χρησιμοποιούνται για να διαπιστωθεί αν η καρδιαγγειακή υγεία ενός παιδιού είναι ιδανική: η μη χρήση καπνού, το υγιές βάρος, η για τουλάχιστον 60 λεπτά ημερήσια άσκηση, η υγιεινή διατροφή και σωστά επίπεδα χοληστερόλης, σακχάρου και αρτηριακής πίεσης.

Οι λυκειακές τάξεις είναι γεγονός για τα παιδιά με αναπηρία στο Νομό Κοζάνης!

Μια σημαντική προσπάθεια του συλλόγου ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ και των γονιών παιδιών με αναπηρία είναι πλέον πραγματικότητα, αφού από τον Σεπτέμβριο θα λειτουργήσουν και λυκειακές τάξεις στο Νομό Κοζάνης! 

Άνοιξε η μύτη του παιδιού: Πώς θα αντιμετωπίσετε τη ρινορραγία

Η ρινορραγία στα παιδιά είναι ένα συχνό φαινόμενο που συμβαίνει κυρίως το καλοκαίρι. Συνήθως δεν πρόκειται για κάτι ανησυχητικό, ωστόσο είναι μια κατάσταση που μπορεί να τρομάξει τα ίδια αλλά και τους γονείς τους, αν δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως. Δείτε πώς θα σταματήσετε την αιμορραγία την επόμενη φορά, ακολουθώντας κάποια πολύ απλά βήματα.

Ιδέες δημιουργική απασχόληση των μικρών καλεσμένων σας

Για να μην τα κυνηγάτε παντού φωνάζοντας «μη» και «πρόσεχε» όλη την ώρα προνοήστε για δραστηριότητες και ορισμένα παιχνίδια που θα τραβήξουν το ενδιαφέρον τους.

Ηράκλειο: Δωρεάν δομές για παιδιά και ενήλικες από την ενορία του Μπεντεβ

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Ενορίας Γενεσίου Θεοτόκου Μπεντεβή Ηρακλείου, για την σχολική χρονιά 2016 - 2017, θα λειτουργήσουν εντελώς δωρεάν και για πέμπτη συνεχή χρονιά τα παρακάτω τμήματα:

Προσοχή στις εγκύους που παίρνουν παρακεταμόλη

Η ακεταμινοφαίνη ή παρακεταμόλη, η ευρέως χρησιμοποιούμενη αναλγητική και αντιπυρετική ουσία, όταν λαμβάνεται κατά την εγκυμοσύνη από τις γυναίκες, αυξάνει την πιθανότητα να γεννηθούν παιδιά με προβλήματα συμπεριφοράς, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα, με επικεφαλής μια Ελληνίδα ερευνήτρια.

Αγόρι εθίστηκε στο βιάγκρα στα 13 του χρόνια

Ένα 15χρονο αγόρι από τη Βρετανία ανακοίνωσε ότι είχε εθιστεί στο βιάγκρα και ότι η εξάρτησή του από το φάρμακο για τη στυτική δυσλειτουργία κατέστρεψε την εφηβεία του.

Το αγόρι είπε ότι άρχισε να βλέπει πορνό σε ηλικία 12 ετών και ότι άρχισε τα χάπια έναν χρόνο αργότερα, όταν οι φίλοι του τον προειδοποίησαν πως θα ήταν «χάλια στο κρεβάτι» χωρίς αυτά όταν θα άρχιζε τις ερωτικές επαφές με τη φίλη του.

Δεύτερος εφιάλτης για κακοποιημένα και εγκαταλελειμμένα παιδιά

«Καμπανάκι κινδύνου» χτυπούν προς την Πολιτεία πολλοί συναρμόδιοι φορείς για την κατάσταση που αντιμετωπίζουν στη χώρα μας νεογνά και μωρά εγκαταλελειμμένα σε νοσοκομεία, παιδιά κακοποιημένα ή παρατημένα από γονείς που αδυνατούν να τα μεγαλώσουν λόγω οικονομικής ανέχειας ή προσωπικών προβλημάτων (εθισμού σε ναρκωτικά, αλκοόλ κ.λπ.), ασυνόδευτοι ανήλικοι (πρόσφυγες, μετανάστες) που διαβιούν σε αστυνομικά κρατητήρια υπό συνθήκες εγκλεισμού, αντί σε ειδικούς ξενώνες φιλοξενίας υπό καθεστώς ελευθερίας.

Άποψη: Σταμάτα να μιλάς, κλείσε τον ήχο και άσε το παιδί σου να δει και να ακούσει τον Γιαννιώτη και τον Πετρούνια

Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για τον ελληνικό σχολιασμό των προσπαθειών των Ελλήνων και Ελληνίδων στους Ολυμπιακούς Αγώνες και αναρωτιέται το αυτονόητο: τι διδάσκονται τα παιδιά απ' αυτούς τους Αγώνες;