Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Διπλωματική: Child-Centered Play Therapy with Deaf Children: Exploring Linguistic and Cultural Implications

Στην εργασία "Child-Centered Play Therapy with Deaf Children: Exploring Linguistic and Cultural Implications" περιγράφεται έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε πρόγραμμα παιδοκεντρικής προσέγγισης παιγνιοθεραπείας εφαρμοσμένο σε τέσσερα κωφά παιδιά από ακούοντα θεραπευτή με άνεση στη νοηματική γλώσσα.

Εκδόσεις Μεταίχμιο: Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου καθιερώθηκε το 1966 από την IBBY, τη Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα. Την ημέρα των γενεθλίων του μεγάλου δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (2 Απριλίου 1805) διάλεξε η IBBY για να γιορτάζουμε κάθε χρόνο το παιδικό βιβλίο, με στόχο να εμπνεύσουμε στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα.

Πασχαλινά Διηγήματα Ελλήνων Συγγραφέων στο Αναπαυτήριο Πικιώνη

Στο Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 και 95,6 και στην εκπομπή «Φανταστικές Ιστορίες» που επιμελείται και παρουσιάζει η Άννα Σακαλή, την Παρασκευή 30 Μαρτίου, τα μεσάνυχτα, η ηθοποιός Ολύνα Ξενοπούλου διαβάζει πασχαλινά διηγήματα, με αφορμή την εκδήλωση στις 7 και 8 Απριλίου στο Αναπαυτήριον Πικιώνη.

Η «Συμφωνία των παιχνιδιών» την Κυριακή στο Μέγαρο Μουσικής

Μια τρομπέτα-παιχνίδι, ένα παιδικό ταμπούρλο, σφυρίχτρες που μιμούνται τους ήχους πουλιών (κούκους, αηδόνια), μια ροκάνα, ένα τρίγωνο, κουδουνίστρες και άλλα ασυνήθιστα όργανα θα ηχήσουν το πρωί της Κυριακής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ακρόαση για παιδιά: Έχετε ταλέντο;

Το γνωστό παιδικό παραμύθι «Η Χιονάτη και οι Επτά Νάνοι» σε παραλλαγή των Grimm Brothers ως «Η Χιονάτη και οι Κακοί Νάνοι», πρόκειται να ανεβάσει στη σκηνή η Ελληνική Σχολή Τεχνών και Παιδικού Θεάτρου και ζητεί σε ακρόαση παιδιά με ταλέντο για τους διάφορους ρόλους.
Σύμφωνα με την υπεύθυνη, κ. Τερέζα Σβορώνου, οι ηλικίες των παιδιών που απαιτεί η παράσταση κυμαίνονται μεταξύ 7 έως 16 ετών, ενώ οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν γνώσεις τραγουδιού και χορού.

Σε εποχές πείνας γεννιούνται περισσότερα κορίτσια, σύμφωνα με νέα έρευνα

Όταν πέφτει πείνα σε μία χώρα, τότε οι γυναίκες είναι πιθανότερο να γεννήσουν κορίτσι παρά αγόρι, σύμφωνα με νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, που βασίστηκε σε δημογραφική ανάλυση του μεγάλου λιμού που είχε ενσκήψει στην μαοϊκή Κίνα κατά την περίοδο 1959-61 και είχε προκαλέσει τον θάνατο 30 και πλέον εκατομμυρίων ανθρώπων.

Ομοφοβία στην Εκπαίδευση - Ερωτηματολόγιο

Το παρακάτω ερωτηματολόγιο είναι από την πρώτη εξειδικευμένη έρευνα που γίνεται στην Ελλάδα σχετικά με το θέμα του ομοφοβικού εκφοβισμού στα σχολεία.

Ειδικές ράμπες για ΑμΕΑ στη Θεσσαλονίκη

Την έγκρισή του προκειμένου να κατασκευαστούν ειδικές ράμπες για την απρόσκοπτη κίνηση των ΑμεΑ σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες της Θεσσαλονίκης καθώς επίσης ειδικές προεξοχές στα πεζοδρόμια προκειμένου να διαμορφωθούν εσοχές στάθμευσης αυτοκινήτων έδωσε το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Βραβεία παιδικού βιβλίου: Οι βραχείες λίστες των υποψηφίων

Τις βραχείες λίστες για τα βραβεία παιδικού βιβλίου σε εκδόσεις του 2011 ανακοίνωσε το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνoύς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα (ΙΒΒΥ) - Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

Πρόγραμμα ανταλλαγής νέων

Πρόγραμμα ανταλλαγής νέων στην Ουγγαρία με θέμα: Art, Culture & Social Inclusion!! Τα έξοδα ταξιδιού καλύπτονται μέχρι 70% και η διαμονή είναι δωρεάν. Υπάρχουν θέσεις για 4 Έλληνες συμμετέχοντες. Πληροφορίες στο global.soma@gmail.com