Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Ο Ευγένιος, η Καιτούλα και οι σημαίες

Όλα άρχισαν μία σχετικά ήσυχη ημέρα που το Μεγάλο Αφεντικό αποφάσισε να ασχοληθεί με τις δραστηριότητες που έχει το βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά (έκπληξη, ε;) «Η Καιτούλα, η κοκέτα η κοτούλα». Το βιβλίο δεν με είχε ενθουσιάσει ιδιαίτερα κι έτσι το βρήκα ευχάριστο να μην το ξαναδιαβάσουμε αμέσως, αλλά να περάσουμε λίγο χρόνο ακονίζοντας την παρατηρητικότητα και το μυαλό μας.

Πού να ήξερα τι με περίμενε!

Χριστουγεννιάτικο Bazaar της Χ.Α.Ν.Θ. (3/12/2016)

Θα θέλαμε να σε καλέσουμε να υποστηρίξεις το Χριστουγεννιάτικο Bazaar της Χ.Α.Ν.Θ. που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016, 10:00 – 18:00 στην αίθουσα Δράσης στο κεντρικό κτίριο της Χ.Α.Ν.Θ.. 

Μια χαρούμενη γιορτή πλημμυρισμένη με χρώμα, γεύση, άρωμα, ήχους και διάθεση Χριστουγέννων θα είναι το φετινό της Bazaar της Χ.Α.Ν.Θ.!

«Κολλημένα» με την οθόνη τα ελληνόπουλα

Νέα ελληνική μελέτη δείχνει ότι σχεδόν τα δύο τρίτα των εφήβων περνούν τουλάχιστον δύο ώρες την ημέρα αγκαλιά με μια ηλεκτρονική συσκευή μόνο για διασκέδαση - Τι συμβουλεύει τους γονείς ο «γκουρού» της σχέσης παιδιών - οθόνης καθηγητής Δημήτρης Χρηστάκης

Ένα σχολικό λεωφορείο γίνεται αίθουσα διδασκαλίας για τους πρόσφυγες Schoolbusproject

Μια ομάδα εκπαιδευτικών και ακτιβιστών από τη Μεγάλη Βρετανία, με όπλο την τεχνογνωσία και το πάθος τους να προωθήσουν τη μάθηση ως ανθρώπινο δικαίωμα είχε μια πρωτότυπη ιδέα για να φέρει την εκπαίδευση όσο πιο κοντά γίνεται στους εκτοπισμένους πληθυσμούς. Άρχισε να μετατρέπει παλιά και αχρησιμοποίητα λεωφορεία σε κινητά σχολεία!

Τι θα γίνει με τα οικογενειακά επιδόματα. Τι αλλάζει στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Δεν κόβονται τα οικογενειακά επιδόματα. Στις 30 Νοεμβρίου θα πληρωθεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης. Ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί έκτακτο επίδομα στις ευπαθείς ομάδες. Όλες οι απαντήσεις από τον ΓΓ Πρόνοιας Δ. Καρελά.

Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης τα αλλάζει όλα σε ό,τι αφορά στα βοηθήματα που παίρνουν όσοι έχουν χαμηλά εισοδήματα. Η κάρτα σίτισης, αλλά και το επίδομα ενοικίου καταργούνται και ενσωματώνονται στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης .