Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020

5 στρατηγικές για να διδάξουμε τους μαθητές να χρησιμοποιούν τη μεταγνώση

Ως εκπαιδευτικοί ερευνητές έχουμε διαπιστώσει πόσο σημαντική είναι η ενδυνάμωση όλων των μαθητών με μεταγνωστικές και γνωστικές δεξιότητες που είναι αναγκαίες για να επιτύχουν στο σχολείο.

Κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων δεκαετιών, έχουμε εμπνευστεί από τα θετικά αποτελέσματα που έχουν οι εκπαιδευτικοί που έχουν θέσει τα πλαίσια για την διδασκαλία μεταγνωστικών δεξιοτήτων στις τάξεις και τα σχολεία τους. 

Κοροναϊός : Φυλάκιση 12 μηνών με τριετή αναστολή στην καθηγήτρια που αρνιόταν να βάλει μάσκα

Φυλάκιση 12 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το Αυτόφωρο στην καθηγήτρια σε ΕΠΑΛ του Υμηττού, η οποία συνελήφθη μετά από καταγγελίες μαθητών και γονέων ότι δεν φορούσε μάσκα κατά τη διάρκεια του μαθήματος.

Το αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο, που την έκρινε ένοχη κατά πλειοψηφία της αναγνώρισε ομόφωνα το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου. Η φιλόλογος εκπαιδευτικός είχε συλληφθεί στις 23 Οκτωβρίου μετά από καταγγελίες και βίντεο που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο, όπου εμφανιζόταν να βρίσκεται στην τάξη των μαθητών χωρίς να φορά μάσκα με τους μαθητές να της φωνάζουν ότι πρέπει να τη χρησιμοποιήσει.

Υπ. Παιδείας: Χωρίς ηλεκτρονική εγγραφή οι επιτυχόντες πληγεισών περιοχών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Χωρίς τη διαδικασία της ηλεκτρονικής εγγραφής θα γίνεται η εγγραφή των επιτυχόντων σε περιοχές που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές κατά το σχολικό έτος 2019-2020 στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες ελέγχου και επιλογής για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των υποψηφίων περιοχών που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές κατά το σχολικό έτος 2019-2020. 

Ιδέες στη Σχολική Τάξη: Διαδικτυακά εργαστήρια για εκπαιδευτικούς

Τα Σχολικά Προγράμματα του ΚΠΙΣΝ ταξιδεύουν στην σχολική τάξη και προσκαλούν τους μαθητές να γνωρίσουν, να εξερευνήσουν και να δοκιμάσουν στην πράξη πρωτοποριακές ιδέες και έννοιες-σταθμούς από τον χώρο της τέχνης, της βιωσιμότητας και του δημόσιου χώρου.

Μέσα από σύντομες (40’) διαδικτυακές συναντήσεις για εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης παρουσιάζουμε απλές, μικρής κλίμακας δραστηριότητες για την σχολική τάξη και παρέχουμε το απαραίτητο εκπαιδευτικό υλικό το οποίο οι συμμετέχοντες μπορούν να αξιοποιήσουν στην τάξη τους μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης.

4η ημερίδα Smart Education «Εκπαίδευση στο επιχειρείν»

Τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη διοργανώνουν την 4η ημερίδα, Smart Education, με θέμα: «Εκπαίδευση στο επιχειρείν» το Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2020, στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Γυμνασίου - Λυκείου (12ο χλμ. Ε. Ο. Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανιών).

Η ημερίδα εντάσσεται στο πλαίσιο των γενικότερων δράσεων των Εκπαιδευτηρίων ως Microsoft Showcase School και πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Θέρμης και του Δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη.

Στις 30/11 η πέμπτη δόση για το επίδομα παιδιού- Στις 11/11 κλείνει η πλατφόρμα αιτήσεων

Στις 11 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 00.01 (μεσάνυχτα Τρίτης προς Τετάρτη 11/11) κλείνει προσωρινά η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων Α21 για το επίδομα παιδιού 2020, όπως άλλωστε συμβαίνει πριν από κάθε νέα πληρωμή.

Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν την ανάπτυξη του παιδιού;

Η ανάπτυξη των παιδιών επηρεάζεται από μια μεγάλη ποικιλία τόσο βιολογικών όσο και περιβαλλοντικών παραγόντων. Οι βιολογικοί παράγοντες μπορούν να διαδραματίσουν έναν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην πρώιμη ανάπτυξη και μπορούν να επηρεάσουν τα παιδιά καθ’ όλη τη διάρκεια της ανάπτυξής τους, ιδιαίτερα σε κρίσιμες στιγμές όπως η προγεννητική περίοδος και η πρώιμη παιδική ηλικία.

Στην Κίνα άνοιξε το πιο εντυπωσιακό βιβλιοπωλείο του κόσμου

Ο εικαστικός Μαουρίς Κορνέλις Εσερ είχε πει ότι δεν χρησιμοποιεί ναρκωτικές ουσίες, επειδή τα όνειρά του είναι από μόνα τους τρομερά. Ε, λοιπόν, αν τα όνειρά του έμοιαζαν, έστω και λίγο, με ένα νέο βιβλιοπωλείο στη νοτιοδυτική Κίνα, που σχεδιάστηκε με βάση τα έργα του ολλανδού καλλιτέχνη, τότε είχε απόλυτο δίκιο. 

Κατ’ οίκον η διανομή συγγραμμάτων στους φοιτητές

Στο σπίτι των φοιτητών θα διανεμηθούν και κατά το τρέχον χειμερινό εξάμηνο τα πανεπιστημιακά συγγράμματα, όπως συνέβη και το περασμένο εαρινό εξάμηνο, λόγω των μέτρων κατά του κορωνοϊού. Αυτό προβλέπει υπουργική απόφαση του υφυπουργού Παιδείας κ. Βασίλη Διγαλάκη και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη.

Βρετανία: Χρησιμοποίησαν τον 6χρονο γιο τους για να κλέψουν ρολόι 67.400 λιρών από τα Harrods

Ένα ζευγάρι χρησιμοποίησε τον 6χρονο γιο του για την κλοπή ρολογιού αξίας 67.400 λιρών από τα Harrods, με ένα «ταχυδακτυλουργικό» κόλπο. 

Ο Ίλιε Πάρα και η Μάρτα Πάρα- Μπλοζ, αμφότεροι 33 ετών, αντάλλαξαν το πανάκριβο ελβετικό ρολόι με μια απομίμηση, που είχαν κρύψει στην κουκούλα του μπουφάν του γιου τους, σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στο δικαστήριο. 

Αρχικά το ζευγάρι από τη Ρουμανία πήγε στα Harrods τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να εξετάσει τον χώρο. Φωτογράφισαν το ρολόι Royal Oak από ροζ χρυσό 18 καρατίων από διάφορες πλευρές. 

Τα παιδιά που το σκάνε από το σπίτι στέλνουν μήνυμα: «Ακούστε μας!»

«Όταν έφυγα από το σπίτι, δεν ένιωσα τον κίνδυνο, φοβόμουν περισσότερο όταν ήμουν στο σπίτι. Ήμουν δέκα χρονών και σκέφτηκα ότι τίποτα δεν θα ήταν πιο επικίνδυνο από το να είμαι στο σπίτι μου.» – Sam *, 25 ετών σήμερα.

«Παγκόσμιος Μήνας Πρόληψης Φυγής Ανήλικων από το Σπίτι» είναι ο φετινός Νοέμβριος, και το Missing Children Europe (MCE), «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και μέλη του προγράμματος RADAR, ενώνουν δυνάμεις και πραγματοποιούν εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης με σκοπό να αναδείξουν τα ζητήματα των ανήλικων φυγάδων με αντίστοιχες εμπειρίες.

Καθηγήτρια Παιδιατρικής: Ο κορονοϊός μεταδίδεται σε παιδιά και λιγότερο στα μικρότερα

Για την έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού και τη μετάδοση του ιού στα παιδιά, μίλησε στην εκπομπή του Open TV «Ώρα Ελλάδος», η καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας Μαρία Τσολιά. Όπως τόνισε η κυρία Τσολιά, ο κορονοϊός μεταδίδεται σε αυτά αλλά λιγότερο στις μικρότερες ηλικίες και συγκεκριμένα η συχνότητα που εμφανίζεται σε παιδιά κάτω των 10 ετών είναι πολύ μικρή. Η κυρία Τσολιά δεν απέκλεισε ένα πλήρες lockdown στην περίπτωση που η κατάσταση δεν θα μπορεί να ελεγχθεί και στην περίπτωση που οι πολίτες δεν συμμορφωθούν με τα νέα μέτρα κατά του κορονοϊού.

Εκδήλωση: Εμβολιασμοί παιδιών & εφήβων: Παρελθόν, παρόν και μέλλον

Η Ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής του ΕΚΠΑ, κυρία Μαρία Θεοδωρίδου, θα αναπτύξει το θέμα των εμβολιασμών στην παιδική και εφηβική ηλικία, στην τρίτη εκδήλωση του ΣΤ' Κύκλου Διαλέξεων, την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020 στις 19:00. Η εξέλιξη της βιοτεχνολογίας συνέβαλε καθοριστικά στην παραγωγή νέων εμβολίων για την πρόληψη των λοιμωδών νοσημάτων, με εξαιρετικά σημαντική επίδραση στην υγεία και την ποιότητα της ζωής του ανθρώπου. Σύμφωνα με τον WHO, εκτιμάται ότι με τους εμβολιασμούς προλαμβάνονται ετησίως 2-3 εκατομμύρια θάνατοι!