Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023

Γιατί κάποια παιδιά καταρρέουν όταν γυρίζουν από το σχολείο στο σπίτι;

 Φανταστείτε το παρακάτω σενάριο: Στέλνετε το παιδί σας στο σχολείο χαρούμενο, έτοιμο να αρχίσει την ημέρα. Και μετά το σχολείο επιστρέφει κακοδιάθετο και ευερέθιστο – και καταρρέει. Επικοινωνείτε με τον/ την εκπαιδευτικό για να δείτε αν έγινε κάτι ή αν είχε άσχημη διάθεση κάποια στιγμή στο σχολείο. Αλλά διαπιστώνετε ότι το παιδί σας ήταν μια χαρά. 

Νηπιαγωγοί «υιοθετούν» τα πληγωμένα σχολεία της Θεσσαλίας

«Τα πράγματα ήταν αναποδογυρισμένα. Είχαν πέσει όλα κάτω. Το νερό είχε φτάσει το 1,5 μέτρο. Καταστράφηκαν υπολογιστές, τα πάντα». Aυτή ήταν η πρώτη εικόνα που αντίκρισε η Μαίρη Τσιούτσια, νηπιαγωγός στο 2ο Νηπιαγωγείο Παλαμά, όταν κατάφερε έπειτα από ημέρες να μπει στο σχολείο που υπηρετεί. 

Πόσες εξωσχολικές δραστηριότητες χρειάζονται τα παιδιά για την ψυχική τους υγεία – Πώς να τις επιλέξετε

Πολλά παιδιά όταν φτάνουν στο Δημοτικό σχολείο έχουν αρκετές εξωσχολικές δραστηριότητες ήδη. Έχουν ξεκινήσει μία ξένη γλώσσα, ασχολούνται με κάποιο σπορ, με μουσική και, γενικά, έχουν παραφορτωμένο πρόγραμμα δραστηριοτήτων με αποτέλεσμα ο ελεύθερος χρόνος για παιχνίδι και χαλάρωση να είναι πολύ μειωμένος.

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο 2ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Θεσσαλονίκης

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο 2ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Θεσσαλονίκης που λειτουργεί εδώ και 20 χρόνια στο κέντρο της πόλης.

Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας παρέχουν τη δυνατότητα σε ενήλικες που δεν έχουν ολοκληρώσει την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, να συνεχίσουν τις σπουδές τους και να αποκτήσουν τίτλο ισότιμο με το απολυτήριο του Γυμνασίου. Η διάρκεια της φοίτησης είναι 2 σχολικά έτη και οι ώρες διδασκαλίας 25 την εβδομάδα.

Νέο πρόστιμο ύψους 345 εκατ. ευρώ στο TikTok για την παραβίαση των ευρωπαϊκών κανόνων προστασίας προσωπικών δεδομένων ανηλίκων

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε στις 15 Σεπτεμβρίου 2023 α πρόστιμο ύψους 345 εκατομμυρίων ευρώ στο TikTok για παραβίαση των κανόνων προστασίας προσωπικών δεδομένων ανηλίκων.

Η TikTok Technology Limited καλείται να πληρώσει «διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 345 εκατομμυρίων ευρώ» και να συμμορφώσει εντός τριών μηνών τις δραστηριότητές της, ανακοίνωσε η ιρλανδική Επιτροπή για την Προστασία των Δεδομένων (DPC), η οποία ενεργεί για λογαριασμό της ΕΕ.

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να πάνε τα παιδιά στον παιδικό σταθμό;

Ο παιδίατρος Διαγόρας Ζαργάνης απαντά σε μια ερώτηση που κάνουν πολλοί γονείς μικρών παιδιών. Πότε ένα παιδί μπορεί να πάει στον παιδικό σταθμό και πότε πρέπει να πάει;

Μιλώντας στην εκπομπή ‘Μαμά-δες’. ο παιδίατρος είπε πως οι γονείς έχουν περισσότερη ανάγκη να στείλουν το παιδί σε παιδικό σταθμό εξαιτίας των επαγγελματικών τους υποχρεώσεων και σπάνια σκέφτονται ποιες είναι οι πραγματικές ανάγκες του παιδιού.

Σε δύσκολη οικονομική κατάσταση πολλές οικογένειες στη Γερμανία: Τα παιδιά ανησυχούν περισσότερο από άλλες χρονιές - Τι δείχνει έρευνα

Περισσότερο αισθητή απ' ό,τι κατά το παρελθόν είναι στα γερμανικά σχολεία η δύσκολη οικονομική κατάσταση των οικογενειών των μαθητών, σύμφωνα με έρευνα του Ιδρύματος «Ρόμπερτ Μπος». Το Ίδρυμα καλεί τους εκπαιδευτικούς «να προσεγγίζουν με ευαισθησία» τους φτωχότερους μαθητές τους.

Γαλλία: Συνέλαβαν 14χρονο μέσα στο σχολείο μετά από καταγγελία ότι έκανε bullying σε τρανς άτομο

Η γαλλική κυβέρνηση υπερασπίστηκε τη σύλληψη ενός έφηβου αγοριού μέσα στην τάξη όπου έκανε μάθημα την περασμένη Δευτέρα, η οποία προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση πολλών μαθητών και γονέων, παρά την ευρεία υποστήριξη της καμπάνιας για την καταπολέμηση του bullying στα σχολεία.

«ΤΟ ΒΗΜΑ»: Ειδική εκδήλωση για τις μαθητικές εφημερίδες

Σε μία ειδική εκδήλωση στη δημοτική πινακοθήκη Πειραιά, παρουσιάστηκαν τα έργα ζωγραφικής που αποτυπώθηκαν στα εξώφυλλα των μαθητικών εφημερίδων προκειμένου να έχουν την ευκαιρία να τα επισκεφθούν οι μαθητές, εκπαιδευτικοί αλλά και εκπρόσωποι της Πνευματικής, Πολιτιστικής και Πολιτικής Ηγεσίας του Τόπου.

Γύρισε από τις διακοπές του στο Μπαλί και κατέληξε παράλυτος – «Έχει μεταμορφωθεί σε μικρό αγόρι»

Τραγική κατάληξη είχαν οι διακοπές ενός νεαρού άντρα στο Μπαλί, ο οποίος μετά την επιστροφή του έμεινε παράλυτος καθώς προσβλήθηκε από σπάνιο αυτοάνοσο νόσημα.

«Έχει μεταμορφωθεί σε μικρό αγόρι»