Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

Εξομολόγηση μιας μαμάς παιδιών με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής: 10 αλήθειες που κρύβω ακόμα και από τους πιο στενούς μου φίλους.

Αγαπημένοι μου φίλοι, δεν είστε οι τύποι που μια μαμά θα ντρεπόταν. Δεν με επικρίνετε για την εντυπωσιακή έλλειψη συνέπειας στα ραντεβού μας ή για την αξεπέραστη ικανότητά μου να μην θυμάμαι γενέθλια. Ωστόσο, υπάρχουν πράγματα που σαν μαμά παιδιών με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής (ΔΕΠΥ) δεν θα μοιραστώ ποτέ μαζί σας. 

"Βάλτο στο μυαλό σου, δώσε τον μυελό των οστών σου"

Μαθητές και μαθήτριες 5 σχολείων ενώνουν τις δυνάμεις τους για καλό σκοπό! Σε συνεργασία με το Παράρτημα του Ε.Ο.Μ. του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και το Σύλλογο Όραμα Ελπίδας καλούν τον κόσμο σε μια προσπάθεια συλλογής όσο περισσότερων δειγμάτων γίνεται για Δωρεά Μυελού των Οστών, αναλαμβάνοντας δράση. 

Βοηθήστε το παιδί να ξεπεράσει τη φοβία για το γιατρό

Για αρχή, διαλέξτε για παιδίατρο τον κατάλληλο επιστήμονα και άνθρωπο γιατρό, λαμβάνοντας υπόψιν γνώσεις, εμπειρία και συμπεριφορά. Ο γιατρός που συνεργάζεται με τον καλύτερο τρόπο με το παιδί σας είναι αυτός που θα το κάνει να αισθανθεί ασφάλεια ώστε να μην αντιδρά υπερβολικά σε κάθε σας επίσκεψη.

Άποψη: Κοσμάς Βίδος "Τηλεοπτική βία και παιδιά"

Στο «13 reasons why» μία έφηβη που έχει εγκαταλείψει τον μάταιο ετούτο κόσμο κόβοντας τις φλέβες της αφήνει πίσω της 13 βίντεο στα οποία εξηγεί το γιατί, και καταδεικνύει εκείνους που με τις συμπεριφορές τους την έσπρωξαν στο απονενοημένο διάβημα. Η σειρά του Netflix κατηγορείται πως προκάλεσε αυξημένο κύμα αυτοκτονιών εφήβων στις ΗΠΑ. Για την ακρίβεια, σύμφωνα με έρευνα το μήνα μετά την κυκλοφορία του πρώτου κύκλου ο δείκτης των εφηβικών αυτοκτονιών παρουσίασε άνοδο κατά 28,9%.

ΗΠΑ: Διψήφιος αριθμός επιθέσεων σε σχολεία τους πρώτους μήνες του έτους

Οι επιθέσεις και τα μακελειά σε σχολεία των ΗΠΑ, με θύματα μαθητές και εκπαιδευτικούς, είναι μια μάστιγα που καλείται να αντιμετωπίσει η Συνομοσπονδία τα τελευταία αρκετά χρόνια. Ενδεικτικό του προβλήματος είναι ότι, όπως αναφέρει το CNN, μέσα στις πρώτες 19 εβδομάδες του 2019 έχουν ήδη συμβεί 15 τέτοια αιματηρά περιστατικά, σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια των Πολιτειών. 

ΠτΔ: Παιδιά με νοητική υστέρηση έχουν θέση στην κοινωνία, όχι στο περιθώριο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος εγκαινίασε σήμερα το πρωί στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης του Συνδέσμου Προστασίας Παιδιών και ΑμΕΑ Χολαργού, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να στηριχθούν αυτά τα παιδιά για να μπορέσουν να υπερασπισθούν την αξία τους, όπως όλοι οι υπόλοιποι.

Μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου δώρισαν τα μαλλιά τους στο «Άλμα Ζωής»

Τη Δευτέρα 06.05.2019 μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου συμμετείχαν στη δράση εθελοντικού και κοινωνικού χαρακτήρα που διοργανώνει ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Κομμωτών Αγρινίου και Περιχώρων στόχος της οποίας είναι η ευαισθητοποίηση με βιωματικό τρόπο στη σημασία της προσφοράς στο συνάνθρωπο. Τρία μέλη του Συλλόγου προσέφεραν δωρεάν κούρεμα στις μαθήτριες

Ποιος Φταίει που τα Παιδιά των Ρομά Δεν Πηγαίνουν Σχολείο;

Ένα δυνατό «ναι» απαντούν με μια φωνή τα παιδιά που έχουν μαζευτεί γύρω μας στην ερώτηση αν θέλουν να πάνε σχολείο. Πρωί καθημερινής, κι ενώ θα έπρεπε να βρίσκονται στα θρανία τους, βρίσκονται στο καταυλισμό και παίζουν στις λάσπες και τα σκουπίδια. Οι συνθήκες διαβίωσης είναι άθλιες. Δεν υπάρχει ούτε νερό, ούτε ρεύμα, ούτε αποχέτευση, ενώ η πρόσβαση από το χωματόδρομο είναι δύσκολη. Κάθε πρωί στο σχολικό λεωφορείο ανεβαίνουν στην καλύτερη περίπτωση 18 μόνο από τα πάνω από 100 παιδιά που υπάρχουν στον καταυλισμό του Σοφού στον Ασπρόπυργο. Η μεγάλη πλειοψηφία των παιδιών δεν έχει εγγραφεί καν κι αναρωτιέμαι ποιος ευθύνεται γι' αυτό.

Στον Ασπρόπυργο τα παιδιά των Ρομά δεν πηγαίνουν σχολείο, παρά το γεγονός ότι οι γονείς θέλουν. Ποιος φταίει τελικά; Διαβάστε το άρθρο της Μελπομένης Μαραγκίδου (φωτογραφίες Χρήστος Σαρρής) στο VICE

Φορητό ραντάρ «τσέπης» για ανθρώπους με προβλήματα όρασης και ρομπότ

Τη δυνατότητα εντοπισμού σε πραγματικό χρόνο προορίζεται να δώσει σε ανθρώπους με προβλήματα όρασης ένα μικρό, φορητό ραντάρ που έχουν αναπτύξει ερευνητές του KAUST (Σαουδική Αραβία) σε συνεργασία με επιστήμονες του VTT Technical Research Center of Finland.