Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021

Ηνωμένο Βασίλειο: Περισσότεροι από τους μισούς ενήλικες διστάζουν να μιλήσουν σε ένα κωφό άτομο.

Με μια ματιά:
- Το 52% των Βρετανών διστάζει να επικοινωνήσει με κωφά άτομα, σύμφωνα με νέα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν κατά την Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Κώφωση το 2019 (Deaf Awareness Week, 5-12/5/2019).
- 1 στους 5 ενήλικες αισθάνεται νευρικότητα όταν το κάνει.
- Η National Deaf Children’s Society φοβάται ότι αυτή η απροθυμία να μιλήσουν σε κωφά άτομα διογκώνει τα συναισθήματα απομόνωσης και μοναξιάς που βιώνουν τα κωφά άτομα και ιδίως τα 50.000 παιδιά με κώφωση που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.
- Τα αποτελέσματα της έρευνας αποκαλύπτουν επίσης μια πολύ περιορισμένη κατανόηση της κώφωσης, με τα 2/3 περίπου των ατόμων να λένε ότι δεν γνωρίζουν κανέναν/καμία που να είναι κωφός/κωφή.

Εμβολιασμός παιδιών: Ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για ηλικίες 5-11 ετών - Πού θα γίνεται

Σήμερα, 10 Δεκεμβρίου, ανοίγει η πλατφόρμα έτσι ώστε οι γονείς να μπορούν να κλείνουν ραντεβού εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, για τα παιδιά τους ηλικίας 5 -11 ετών και το πρώτο ραντεβού για εμβολιασμό θα είναι στις 15 Δεκεμβρίου.

Webinar | Boarding Pass στον Αυτισμό: Εκπαίδευση Προσωπικού Ευρύτερης Αεροδρομικής Κοινότητας

Το ποσοστό ανθρώπων με διάγνωση Διαταραχής Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ) αυξάνεται κάθε χρόνο, χωρίς να γνωρίζουμε την ακριβή αιτία. Μαζί με τη συνεχή στήριξη και παρέμβαση από άρτια καταρτισμένους ειδικούς, είναι σημαντικό τα παιδιά και οι ενήλικες με ΔΑΦ να έχουν την ευκαιρία πρόσβασης και συμμετοχής στην κοινωνία που ζούμε.

Ενισχυτική διδασκαλία στα Γυμνάσια - ενισχυτική διδασκαλία Ειδικών Πανελλαδικώς Εξεταζόμενων Μαθημάτων στην Γ’ Λυκείου - διαδικτυακά τμήματα

Συνεχίζεται και φέτος η Ενισχυτική Διδασκαλία Γυμνασίων στα μαθήματα: Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Αγγλικά. Παρακολουθούν προαιρετικά μαθητές όλων των τάξεων του Γυμνασίου που χρειάζονται υποστήριξη στα παραπάνω μαθήματα, ώστε να συμμετέχουν πιο αποδοτικά στη διαδικασία της μάθησης, ή μαθητές που επιθυμούν τη βελτίωση της επίδοσής τους.

Αυτές είναι οι καλύτερες τροφές για τον εγκέφαλο των παιδιών

Κατά τους πρώτους 36 μήνες της ζωής του παιδιού σας, ο εγκέφαλός του αναπτύσσεται καθώς εκείνο απορροφά τα πάντα γύρω του και ανακαλύπτει πώς να σκέφτεται, να αντιδρά και να λύνει προβλήματα.

Δραστηριότητες όπως το να διαβάζετε στο παιδί σας, να ακούτε μαζί μουσική, να παίζετε παιχνίδια και να το αφήνετε να εξερευνεί το περιβάλλον του ενθαρρύνουν την ανάπτυξη του εγκεφάλου του. Ωστόσο, αυτοί δεν είναι οι μόνοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να βοηθήσετε τον εγκέφαλο του μικρού σας να «ανθίσει». Μια θρεπτική διατροφή είναι επίσης σημαντική.

Κορωνοϊός: Κρίση ψυχικής υγείας στους νέους

Για τις καταστροφικές συνέπειες της πανδημίας στην ψυχική υγεία των νέων έκανε λόγο την Τρίτη ο επικεφαλής των ομοσπονδιακών υπηρεσιών υγείας των ΗΠΑ, δρ Βίβεκ Μέρφι. Σε έκθεση 53 σελίδων που δημοσιοποίησε ο δρ Μέρφι αναφέρεται ότι η πανδημία όξυνε ήδη υπάρχοντα προβλήματα και άγχη της νέας γενιάς. Οι κρατικές υπηρεσίες κατέγραψαν έτσι δραματική αύξηση σε περιστατικά κατάθλιψης και κρίσεων πανικού. Οι εισαγωγές στα επείγοντα νοσοκομείων για απόπειρες αυτοκτονίας μεταξύ εφήβων κοριτσιών αυξήθηκαν στις ΗΠΑ κατά 51% στις αρχές του 2021 σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2020.

Έρευνα: «Ξεπερασμένοι, σεξιστικοί και ρατσιστικοί» οι χαρακτήρες της Disney και άλλων παιδικών βιβλίων

Τα κλασικά παιδικά βιβλία αλλά και οι ιστορίες με τις πριγκίπισσες της Disney έχουν επικριθεί για την έλλειψη γυναικείων χαρακτήρων και για την ενίσχυση των σεξιστικών στερεότυπων.

Μια νέα ανάλυση από το Πανεπιστήμιο Edith Cowan της Δυτικής Αυστραλίας διαπίστωσε ότι περισσότερα από δώδεκα βιβλία, που απευθύνονται σε παιδιά τριών έως πέντε ετών, συνέβαλαν στη μείωση της αυτοεκτίμησης των κοριτσιών, δίνοντας παράλληλα στα αγόρια μια ανώτερη αίσθηση.

Δέλτα Τηλεόραση: Πανελλήνιο πρωτάθλημα παραμπάντμιντον

 

Έρχονται και στην Ελλάδα τα ρομπότ στις σχολικές αίθουσες

Στα ελληνικά σχολεία εισέρχονται τα ρομπότ με στόχο να εμπλουτίσουν τις μεθόδους διδασκαλίας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Mobile Technology, το Pierce - Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος απέκτησε ανθρωποειδή ρομπότ από τη Mobile Technology, με στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση του εκπαιδευτικού περιεχομένου και των μεθόδων διδασκαλίας που παρέχει στους μαθητές του. Πιο συγκεκριμένα, ενισχύθηκε με τα ρομπότ ΝΑΟ και Pepper, τα οποία προσεχώς θα είναι διαθέσιμα στους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, στο πλαίσιο των μαθημάτων του εργαστηρίου Πληροφορικής.

Ο ΟΠΑΠ δίπλα στα παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού μέσω του προγράμματος PAO BC Academy ASD

Ο ΟΠΑΠ, ο μεγαλύτερος υποστηρικτής του ελληνικού αθλητισμού, και η Ακαδημία της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους για την υλοποίηση του κοινωνικού και αθλητικού προγράμματος PAO BC Academy ASD. Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2019, με στόχο την ένταξη παιδιών με διαταραχές στο φάσμα του αυτισμού σε ένα πρόγραμμα ομαδικού αθλητισμού, ώστε να απολαμβάνουν τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η άθληση στην υγεία τους. Το πρόγραμμα είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες των παιδιών και υποστηρίζεται από εξειδικευμένους προπονητές, συνοδούς, ψυχολόγους, καθώς και γιατρούς που παρίστανται σε όλες τις προπονήσεις.

Κρήτη – Αυτή είναι η ποινή του μαθητή, για το αντισηπτικό στο νερό συμμαθητριών του

Οι εξελίξεις στο πρωτοφανές περιστατικό στην Κρήτη, με τους δύο μαθητές που έριξαν αντισηπτικό στο νερό δύο συμμαθητριών τους, οι οποίες τα κατανάλωσαν και μεταφέρθηκαν με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης στο νοσοκομείο, ήταν αρνητικές για τον ένα εξ’ αυτών.

Οι καθηγητές έδειξαν την έξοδο στον μαθητή.

Από το καμπ της Χίου φοιτητής στο Παρίσι: «Με ψάρεψαν, κυριολεκτικά, μέσα από μια κόλαση»

«Αν κάποιος μου έλεγε πριν από δύο χρόνια ότι θα ήμουν εδώ που είμαι σήμερα, δεν θα τον πίστευα. Ούτε τώρα τον πιστεύω». Ο Ερικ από το Κονγκό βρίσκεται σήμερα στη Γαλλία όπου σπουδάζει Οικονομικά. Πριν από δυόμιση χρόνια περίπου, στα 16 του, είχε μόλις πατήσει το πόδι του, βρεγμένος, εξουθενωμένος, πάνω απ’ όλα τρομαγμένος, στη Χίο. «Είχα φύγει από τη χώρα μου φοβούμενος για τη ζωή μου. Δεν είχα ποτέ φανταστεί ότι οι κίνδυνοι σε αυτό το ταξίδι θα ήταν χειρότεροι από αυτούς στην πατρίδα μου». Περιγράφει το ταξίδι με βάρκα από την Τουρκία ως την Ελλάδα σαν έναν εφιάλτη από τον οποίο δεν μπορούσε να ξυπνήσει. «Οι διακινητές με είχαν στη θάλασσα, να κολυμπώ και να σπρώχνω τη βάρκα. Κολυμπούσα και έσπρωχνα. Μια βάρκα στην οποία άνθρωποι με τρόμο στα μάτια ούρλιαζαν, έκλαιγαν, προσεύχονταν σε κάθε πιθανή γλώσσα. Ήμασταν σαν κυνηγημένα ζώα. Η τουρκική αστυνομία στη μία ακτή, η ελληνική αστυνομία στην άλλη, πουθενά να αποδράσεις, εκτός από τη θάλασσα και τα κύματα.» Κυρίως, χωρίς να ξέρεις τι σε περιμένει, αν θα επιβιώσεις, ποιος είναι ο φίλος και ποιος ο εχθρός σου.

Σκύλοι Θεραπείας: «Γιατροί» με τέσσερα πόδια

Βάλσαμο για την υγεία αλλά και τον ψυχισμό των ανθρώπων είναι η επαφή τους με τα ζώα. Οι σκύλοι θεραπείας στέκονται στο πλευρό ανθρώπων που ανήκουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες και απαλύνουν την ψυχή τους