Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Ελληνες μαθητές: Σκληρά εργαζόμενοι αλλά με χαμηλή βαθμολογία

Θεωρούνται από τους πιο σκληρά εργαζόμενους. Κάνουν το επτάωρό τους στο σχολείο και το απόγευμα πηγαίνουν στο φροντιστήριο ξένων γλωσσών ή κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα για να βοηθηθεί η απόδοσή τους στο σχολείο. Το σκληρό πρόγραμμα που ακολουθούν τα περισσότερα Ελληνόπουλα, όμως, δεν φαίνεται να αποτυπώνεται και στις διεθνείς έρευνες για το μορφωτικό επίπεδο, τις επιδόσεις και τις δεξιότητες των μαθητών.

Facebook & Παιδιά: Τα υπέρ και τα κατά

Το να είσαι γονιός στη σύγχρονη εποχή σημαίνει ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσεις και τη δυσκολία της απόφασης σχετικά με το ρόλο που θα επιτρέψεις να παίξει η τεχνολογία στη ζωή των παιδιών σου. 

Σήμερα, τα παιδιά από πολύ μικρή ηλικία κατακλύζονται από iPods, βιντεοπαιχνίδια και αμέτρητες συσκευές πρόσβασης στο ίντερνετ, και ενώ είναι σχετικά εφικτό να έχετε τον έλεγχο της ασφαλούς χρήσης στο σπίτι, δεν ισχύει το ίδιο έξω από αυτό. Κι εδώ ακριβώς έρχεται το Facebook. 

Μαθητές λυκείου θα αναζητήσουν τα πραγματικά αποτελέσματα πειραμάτων του CERN

Τα πραγματικά αποτελέσματα των πειραμάτων του CERN, που αφορούν μεταξύ άλλων την ανακάλυψη του σωματιδίου Higgs, θα προσπαθήσουν να προσεγγίσουν μαθητές Λυκείου, με τη βοήθεια ερευνητών και επιστημόνων του τομέα Πυρηνικής Φυσικής και Φυσικής Στοιχειωδών Σωματιδίων του τμήματος Φυσικής του Αριστοτελείου πανεπιστημίου, στο πλαίσιο της διεθνούς ημερίδας για την Φυσική των Σωματιδίων που διεξάγεται τα τελευταία οχτώ χρόνια, κάθε Μάρτιο, σε 37 χώρες του κόσμου με τη συμμετοχή 160 πανεπιστημίων και ερευνητικών κέντρων.

Νέο φάρμακο θα δοκιμαστεί σε παιδιά με αυτισμό

Ένα φάρμακο το οποίο αναστρέφει τα συμπτώματα του αυτισμού – όπως τουλάχιστον έχουν μέχρι στιγμής δείξει τα πειράματα σε ποντίκια – αναμένεται για πρώτη φορά να δοκιμαστεί σε παιδιά με τη διαταραχή.