Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Συλλογή υπογραφών για υπότιτλους στα δελτία ειδήσεων

Μεταφέρουμε το κείμενο που συνοδεύει τη συλλογή υπογραφών για υπότιτλους στα δελτία ειδήσεων:
 
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ (ΝΕΤ - ΕΤ 1)

Είμαστε μια ομάδα 402 ατόμων, οι περισσότεροι με προβλήματα ακοής, που έχουμε συγκροτήσει την ομάδα «Κουφοχωριό» στο facebook. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε μεταγλωσσική κώφωση και πολλοί δεν γνωρίζουμε τη νοηματική γλώσσα.

Προβολή: Mobile Lorm Glove

Πρόγραμμα ψυχοκοινωνικής ενίσχυσης ανηλίκων-θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης στο Ρέθυμνο

Ολοκληρωμένο πρόγραμμα θεραπευτικής αντιμετώπισης και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης θυμάτων και των οικογενειών τους θα ξεκινήσει σύντομα στο Ρέθυμνο μετά και την απόφαση που έλαβαν οι θεσμικοί φορείς του Ρεθύμνου με τον υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μάρκο Μπόλαρη και αφορά στην ένταξη στο ΕΣΠΑ του Σχεδίου συνολικής ψυχο - κοινωνικής παρέμβασης στην πόλη του Ρεθύμνου.

Συνέδριο: Οι αδελφοί Grimm και το λαϊκό παραμύθι: αφηγήσεις, αναγνώσεις, μεταμορφώσεις

Tο Τμήμα Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου διοργανώνουν συνέδριο με τίτλο "Οι αδελφοί Grimm και το λαϊκό παραμύθι: αφηγήσεις, αναγνώσεις, μεταμορφώσεις", το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από 22 έως 24 Νοεμβρίου 2012. Αίτηση συμμετοχής έως τις 20 Ιουνίου 2012.

Η Google φέρνει το Art Project στην Ελλάδα

H Google, σε συνεργασία με τρία από τα σημαντικότερα μουσεία της Ελλάδας, το Μουσείο Ακρόπολης, το Μουσείο Μπενάκη και το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, παρουσίασαν αυτές τις ημέρες το Google Art Project.
Διαβάστε περισσότερα στο PC Magazine

Οδηγός Ορθής Διοικητικής Συμπεριφοράς από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Ακολουθεί ο «Οδηγός Ορθής Διοικητικής Συμπεριφοράς» που δημοσιεύθηκε από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με την Ανεξάρτητη Αρχή «Ο Συνήγορος του Πολίτη». Στον Οδηγό δίνονται οδηγίες στους δημοσίους υπαλλήλους ως προς τον τρόπο συμπεριφοράς τους απέναντι στους πολίτες, ενώ συμπεριλαμβάνεται το σύνολο των κανόνων με την αντίστοιχη παραπομπή στις σχετικές διατάξεις του Συντάγματος και των νόμων που διέπουν τη λειτουργία του δημοσίου υπαλλήλου κατά την άσκηση των καθηκόντων του.

Βιβλίο: Ιστορία για ένα μικρό Μαμούθ

Το βιβλίο για παιδιά των Μιχάλη Δ. Δερμιτζάκη και Paul Y. Sondaar με τίτλο Ιστορία για ένα μικρό Μαμούθ, κυκλοφόρησε απο τις εκδόσεις Πατάκη..

Ισότιμη πρόσβαση καταναλωτών με αναπηρίες

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανέλαβε πρωτοβουλία για τη διαμόρφωση ενός ελληνικού σήματος συμμόρφωσης που θα απονέμεται σε επιχειρήσεις καταναλωτικών αγαθών και υπηρεσιών, προσβάσιμες σε άτομα με αναπηρίες.

Ο 17ος κύκλος μαθημάτων της Στοάς του Βιβλίου

Ο 17ος κύκλος διαλέξεων του Ελεύθερου Πανεπιστημίου της Στοάς του Βιβλίου, ξεκινάει στις 14 Μαΐου και θα διαρκέσει έως και τις 18 Ιουνίου.

Πρόσκληση συμμετοχής προς χειροτέχνες

Πρόσκληση συμμετοχής στην έκθεση "Δίνω χαρά, ελπίδα & δύναμη σε παιδιά που πάσχουν από ασθένειες απειλητικές για τη ζωή τους". Η Μαριάννα Κοντοέ, αγαπημένη φίλη του Ftiaxto.gr διοργανώνει από τις 18 έως και τις 27 Μαΐου 2012 στον πολυχώρο 8 Δυτικά στο Αιγάλεω έκθεση, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Make-Α-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) και ζητά τη βοήθειά μας για συμμετοχή! Διαβάστε περισσότερα στο Ftiaxto.gr

Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων ανέργων σε προγράμματα κατάρτισης ΤΠΕ

Ξεκινά τη Δευτέρα 9/04/2012 έως την Παρασκευή 25/05/2012, η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων ανέργων για τη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων διάρκειας 100 ωρών, σε Βασικές Δεξιότητες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ).

Πασχαλινά παζάρια και δράσεις

Πασχαλινά παζάρια και δράσεις για την ανακούφιση των ασθενέστερων πληθυσμιακών ομάδων συγκαταλέγονται στις εκδηλώσεις που διοργανώνουν φιλανθρωπικές οργανώσεις και δήμοι, λίγες ημέρες πριν το Πάσχα.

Μουσική υποτροφία «Χρήστος Σταματίου»

Ο Δήμος Σερρών ανακοίνωσε ότι καθιέρωσε μουσική υποτροφία με την επωνυμία Χρήστος Σταματίου. Η εν λόγω υποτροφία απονέμεται σε όποιον Σερραίο ή Σερραία επιτύχει εισαγωγή με την υψηλότερη βαθμολογία σε μουσική σχολή των ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Κίνα: Εφηβος πούλησε το νεφρό του για να αγοράσει iPad

Πέντε άνθρωποι συνελήφθησαν στη νότια Κίνα κατηγορούμενοι στην υπόθεση ενός εφήβου ο οποίος πούλησε το νεφρό του για να αγοράσει ένα iPhone και ένα iPad.

6ο Διεθνές Συνέδριο για τις Σύγχρονες Τάσεις στην Κλασική Φιλολογία

Το 6ο Διεθνές Συνέδριο για τις Σύγχρονες Τάσεις στην Κλασική Φιλολογία (6th Trends in Classics) θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη στις 25-27 Μαΐου 2012 (Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων-ΚΕΔΕΑ, Λεωφ. 3ης Σεπτεμβρίου). Το φετινό συνέδριο που διοργανώνεται από το Τμήμα Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τον Τομέα Κλασικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Cambridge είναι αφιερωμένο στην ελληνιστική ποίηση και έχει τίτλο "Hellenistic Studies at a Crossroads: Exploring Texts, Contexts and Metatexts" («Οι ελληνιστικές σπουδές σε σταυροδρόμι: κείμενα, συγκείμενα και μετακείμενα»). Γλώσσα του συνεδρίου θα είναι η αγγλική.