Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

9 οφέλη των πολεμικών τεχνών για τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και προβλήματα προσοχής.

 Η άσκηση είναι σημαντική για κάθε παιδί. Αλλά τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και διαταραχές προσοχής/ συγκέντρωσης δυσκολεύονται πολύ να βρουν ένα άθλημα ή μια φυσική δραστηριότητα που να τους ταιριάζει. Μπορεί να μην έχουν τις κοινωνικές ή φυσικές/σωματικές δεξιότητες για να συμμετέχουν σε μια ομάδα. Μπορεί να μην έχουν τον συντονισμό που απαιτείται σε δραστηριότητες όπως το πατινάζ ή το μπαλέτο. Μπορεί να δυσκολεύονται να ακολουθούν τους κανόνες, να παραμερίζονται από τους συνομηλίκους τους ή να πέφτουν θύματα εκφοβισμού.

Ξεκίνησαν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για εγγραφές και μετεγγραφές μαθητών στα λύκεια

Μέσω της πλατφόρμας e-eggrafes.minedu.gov.gr γίνονται από χθες, Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024 (ώρα 07:00) έως και την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024 (ώρα 23:59), οι αιτήσεις για την εγγραφή, ανανέωση εγγραφής και μετεγγραφή μαθητών στα δημόσια λύκεια.

Δήμος Γαλατσίου:1η Ημερίδα για τα ανάπηρα ζώα στην Ελλάδα

Την ημερίδα «Walking Together – Προχωράμε μαζί με τα ανάπηρα ζώα» διοργανώνει η Plus2feet (η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της κατασκευής αναπηρικών αμαξιδίων για ζώα), υπό την αιγίδα του Δήμου Γαλατσίου, την Παρασκευή 28 Ιουνίου, στις 20:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΚΑΜΙΝΙ» του Δήμου Γαλατσίου.

Νέο μάθημα Οικονομίας στην Α΄Λυκείου από το 2025 ανακοίνωσε ο Κυρ. Πιερρακάκης

Την απόφαση του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού να αντιμετωπίσει τον οικονομικό αναλφαβητισμό με την εισαγωγή στην Α΄Λυκείου επιπλέον μαθήματος για τα βασικά οικονομικά μεγέθη και εργαλεία ανακοίνωσε στο 5ο Διεθνές Συνέδριο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το πρόγραμμα εκμάθηση κολύμβησης στον δήμο Κορδελιού - Ευόσμου

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το πρόγραμμα «Εκμάθηση Κολύμβησης» του δήμου Κορδελιού - Ευόσμου για τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο, στο οποίο συμμετέχουν παιδιά από 7 έως 13 ετών (θα πρέπει να έχουν τελειώσει την Α΄ Δημοτικού και να μην έχουν ακόμα φοιτήσει στο Γυμνάσιο).

Διήμερο AI_ducation Festival

Πόσο «κοντά» νιώθετε στην Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ); Το Ίδρυμα Ωνάση διοργανώνει ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό φεστιβάλ που στοχεύει στη γνώση, την κατανόηση και τη χρήση αλγοριθμικών τεχνολογιών, δεδομένων και λογισμικού, βάζοντας στο επίκεντρο τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, ανεξάρτητα από το επίπεδο των τεχνολογικών τους γνώσεων.

Το πρόγραμμα «Παιδί και Θάλασσα» και φέτος στον δήμο Ωραιοκάστρου - Αιτήσεις και δικαιολογητικά

Η δυνατότητα συμμετοχής των παιδιών ηλικίας από 8 έως 14 ετών σε ποικίλες δραστηριότητες μία από τις οποίες είναι και το Πρόγραμμα «Παιδί και Θάλασσα 2024» δίνεται από τον δήμο Ωραιοκάστρου, στο αίσιο της συνεχούς προσπάθειας του δήμου να παρέχει κοινωνικές υπηρεσίες στα παιδιά των δημοτών και κατοίκων. Το πρόγραμμα φέτος θα διεξαχθεί σε παραλίες της Χαλκιδικής (Σταυρός) και συγκεκριμένα από τις 8 έως τις 19 Ιουλίου 2024. Το πρόγραμμα θα χωριστεί σε δύο περιόδους και προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ, σύμφωνα με την 132/2024 του Δημοτικού Συμβουλίου δήμου Ωραιοκάστρου.

Από τι κινδυνεύουν τα παιδιά που δεν κοιμούνται καλά – Πόσο πρέπει να κοιμάται ένα παιδί

Ο ύπνος είναι απαραίτητος για όλους και οι κακές συνήθειες του ύπνου έχουν συνέπειες στην υγεία των παιδιών. Ο ανεπαρκής ύπνος δημιουργεί διάφορα προβλήματα. Τι να προσέξετε και πώς θα βοηθήσετε τα παιδιά να βελτιώσουν τον ύπνο τους.

Όταν τα παιδιά δεν κοιμούνται καλά και αρκετές ώρες, αυξάνουν τις πιθανότητες να εμφανίσουν προβλήματα με τον μεταβολισμό, το καρδιαγγειακό σύστημα, το ανοσοποιητικό σύστημα, ψυχιατρικές διαταραχές καθώς και επιπτώσεις στις γνωστικές λειτουργίες.

NeoDeco: Ευρωπαϊκή έρευνα θα διερευνήσει αν η φροντίδα καγκουρό μπορεί να μειώσει τις λοιμώξεις σε πρόωρα νεογνά στις ΜΕΝΝ

Μια νέα ευρωπαϊκή πολυκεντρική έρευνα, με τίτλο NeoDeco, ξεκινά με στόχο να διερευνήσει αν η φροντίδα καγκουρό μπορεί να μειώσει τη συχνότητα λοιμώξεων στα πρόωρα νεογνά που νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ). Η έρευνα διοργανώνεται από το ίδρυμα Fondazione Penta ETS στην Ιταλία και εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου NeoIPC, το οποίο συντονίζει το Πανεπιστήμιο της Padova.

Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας: Πρόσκληση δήλωσης στοιχείων επικοινωνίας Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ), για απομάκρυνση σε περιπτώσεις έκτακτων φυσικών καταστροφών

Σε συνέχεια οδηγιών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας παρακαλούνται τα άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ) που διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας και δεν μπορούν να μετακινηθούν μόνα τους σε περιπτώσεις έκτακτων φυσικών καταστροφών, να παρέχουν τα προσωπικά τους στοιχεία επικοινωνίας προκειμένου να διαβιβαστούν στους αρμόδιους φορείς (Πολιτική προστασία, Αστυνομία, Πυροσβεστική κ.ο.κ.).