Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023

Τι δεν σας λένε για την εργασία σας με ενήλικα άτομα με αναπηρία.

Δεν θυμάμαι την ακριβή στιγμή που η ζωή μου άλλαξε από κάποιον με αναπτυξιακή διαταραχή. Οι μνήμες φαίνονται μακρινές, θολές, σαν να μην ανήκουν σε εμένα. Αλλά αυτό συμβαίνει όταν δουλεύεις με ενήλικες με αναπτυξιακές διαταραχές για 8 χρόνια. Αλλάζεις. 

Δεν στο λένε αυτό όταν συμπληρώνεις την αίτηση για τη δουλειά. Σου λένε μόνο τις ώρες εργασίας, την ασφάλεια υγείας, τα προγράμματα και τις στρατηγικές. Δε σου λένε όμως ότι αν το κάνεις σωστά, ποτέ δεν θα είσαι πια ο ίδιος. Δεν σου λένε ότι θα είναι η πιο καταπληκτική δουλειά που είχες ποτέ.

Υπ. Παιδείας: Προκήρυξη για θέσεις παράλληλης στήριξης σε σχολεία

Ειδική προκήρυξη για την κάλυψη λειτουργικών κενών στην παράλληλη στήριξη σε σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δημοσίευσε το υπουργείο Παιδείας για το σχολικό έτος 2023-24.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται σύμφωνα με την προκήρυξη από σήμερα, 3 Νοεμβρίου έως και την Τρίτη, 7 Νοεμβρίου. Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου:

Mom burnout: Γιατί το 93% των μαμάδων υποφέρει από το Σύνδρομο της Εξουθένωσης

Οι γάτες μας κόλλησαν ψύλλους. «Ε, και λοιπόν;», θα έλεγε ένας ψύχραιμος άνθρωπος και θα άνοιγε μια αμπούλα και θα την άδειαζε στον αυχένα τους. Όχι εγώ. Στο δικό μου μυαλό καταγράφηκε σαν ένα ζήτημα ζωής και θανάτου. Μετά από πανικόβλητα τηλεφωνήματα σε κτηνιάτρους και δερματολόγους, μπήκα σαν την τρελή στο αυτοκίνητο για να βρω εφημερεύον φαρμακείο, να αγοράσω ένα φορτηγό αντιφθειρικά και μετά να γυρίσω στο σπίτι, να αλλάξω όλα τα κρεβάτια, να ψεκάσω τα στρώματα και δεν θυμάμαι τι άλλο. Πέρασα τόσο άσχημα που δεν ξέρω αν είχε κάτι ευχάριστο εκείνο το Σαββατοκύριακο ή εκείνος ο μήνας.

Ανακοίνωση έναρξης λειτουργίας μητρώου εκπαιδευτών επαγγελματικής κατάρτισης Ι.Ε.Κ. και Ε.Σ.Κ. του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.

Ανακοινώνεται ότι από την Παρασκευή 03 Νοεμβρίου 2023, ώρα 14:00, έως και την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023, ώρα 14:00, νέοι υποψήφιοι εκπαιδευτές δύνανται να υποβάλλουν αίτηση ένταξης στο Μητρώο Εκπαιδευτών Επαγγελματικής Κατάρτισης Ι.Ε.Κ. και Ε.Σ.Κ. της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού. Επίσης, τα ήδη ενταγμένα μέλη στο Μητρώο έχουν τη δυνατότητα να επικαιροποιήσουν την αίτησή τους και να προσθέσουν νέα δικαιολογητικά.

Αναμόρφωση του ωρολογίου προγράμματος στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα εάν υπάρχει καθυστέρηση στη διδασκαλία της εξεταστέας ύλης

Να προβαίνουν σε αναμόρφωση του ωρολογίου προγράμματος με σκοπό την ολοκλήρωσή της διδακτέας – εξεταστέας ύλης των μαθημάτων τα οποία εξετάζονται και πανελλαδικά, ζητά από τους Διευθυντές των Λυκείων η υφυπουργός Παιδείας Δόμνα Μιχαηλίδου , με έγγραφο το οποίο απέστειλε στους Διευθυντές των Λυκείων .

Οι σκύλοι – βοηθοί βελτιώνουν τη ζωή ιδιαίτερων ανθρώπων

Εκπαιδεύονται για ιερό σκοπό, και βοηθούν ανθρώπους που έχουν περισσότερη ανάγκη από υποστήριξη, βοήθεια και συντροφιά.

Ο σκύλος είναι ένα πλάσμα που έχει εξαιρετικές ικανότητες, και η παρουσία του κάνει καλό στην υγεία του ανθρώπου.

Η Toyota στο πλευρό των ατόμων με αναπηρία

Μια σπουδαία δράση από την Toyota που τονίζει τα θέματα ισότητας, διαφορετικότητας και ενσυναίσθησης.

Η Toyota είναι από τις εταιρείες που δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στα κοινωνικά ζητήματα με δράσεις που αφορούν όλες τις κοινωνικές ομάδες. Οι δράσεις της πάντα στοχεύουν να φέρουν τους εργαζόμενους πιο κοντά σε αξίες όπως η ισότητα και η διαφορετικότητα και να τους ευαισθητοποιήσουν προκειμένου να επεκτείνουν τις δεξιότητές τους και να ενημερωθούν για δύσκολα κοινωνικά θέματα.

Βρετανία: Επιστήμονες ανέπτυξαν εξέταση αίματος που διαγνώσκει τη διπολική διαταραχή

Ερευνητές ανέπτυξαν μια γρήγορη και απλή εξέταση αίματος η οποία σε συνδυασμό με τα υπάρχοντα εργαλεία, βελτίωσε τη διάγνωση της διπολικής διαταραχής (ΔΔ), μια ψυχική νόσος που χαρακτηρίζεται από δραματικές αλλαγές στη διάθεση, την ενεργητικότητα και την ικανότητα ενός ατόμου να πραγματοποιεί τις καθημερινές του δραστηριότητες. Η εξέταση θα μπορούσε να επιβεβαιώσει ότι τα άτομα που πάσχουν από τη νόσο λαμβάνουν τη σωστή θεραπεία, αλλά και να εντοπίσει πιθανούς φαρμακευτικούς στόχους.

Θεσσαλονίκη: Βραβεύονται δωρήτριες της Τράπεζας Μητρικού Γάλακτος του Παπαγεωργίου

Το μητρικό γάλα προσφέρει σημαντικά οφέλη στην υγεία των γυναικών και των βρεφών και αποτελεί το «χρυσό» πρότυπο της διατροφής. Η υποστήριξη, η καθοδήγηση και η ενθάρρυνση των νέων μητέρων για αποκλειστικό θηλασμό τους πρώτους έξι μήνες, αλλά και μετά την εισαγωγή στερεών τροφών, ως και τα δύο πρώτα έτη, ανάλογα με την επιθυμία μητέρας και του βρέφους, αποτελεί στρατηγική δημόσιας υγείας και διασφαλίζει τη φυσική διατροφή του βρέφους.

Τα πουλημένα παιδιά της Χαλκίδας

Οταν η Τόμι Κυρμανίδου έμαθε ότι είναι υιοθετημένη, είχε την κρυφή ελπίδα ότι η μητέρα της δεν την έδωσε με τη θέλησή της, αλλά πως εξαναγκάστηκε ή την παραπλάνησαν. «Εκανα σενάρια, σκεφτόμουν μήπως όταν με γέννησε της είπαν δήθεν ότι πέθανα. Ελεγα αυτήν την ιστορία στον εαυτό μου γιατί το να ξέρεις πως σε έδωσαν είναι πολύ βαρύ», λέει η ίδια στην «Κ».