Δευτέρα 29 Μαΐου 2023

Τα εκπαιδευτικά οφέλη του οριγκάμι

Χωρίς κόλλα, χωρίς ψαλίδι’ μόνο με ένα τετράγωνο χαρτί. Η τέχνη του Origami μετατρέπει ένα απλό χαρτί σε πολλά συναρπαστικά πράγματα. Πέρα από τη διασκέδαση που προσφέρει, όμως, το οριγκάμι έχει πολλά εκπαιδευτικά οφέλη.

Επιγραμματικά, το οριγκάμι αναπτύσσει:

Αντίστροφη μέτρηση για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Εβδομάδα-ορόσημο για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων είναι η ερχόμενη, με τους υποψηφίους των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ να δίνουν τη δική τους «μάχη» για μία από τις 68.574 θέσεις στα ελληνικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Αν και δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα ο ακριβής αριθμός των υποψηφίων που έχουν δηλώσει ότι θα συμμετέχουν στις Εξετάσεις, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας ο αριθμός αυτός θα είναι περίπου ίδιος με τον περυσινό, θα ανέλθει δηλαδή περίπου στις 90.000.

Το νέο παραμύθι του AMBER Alert Europe για τη Διεθνή Ημέρα των Εξαφανισμένων Παιδιών

Κατά την Παγκόσμια Ημέρα των Εξαφανισμένων Παιδιών το Ίδρυμα AMBER Alert Europe ανακοίνωσε την έναρξη της ετήσιας εκστρατείας πρόληψης που επικεντρώνεται στην ασφάλεια των μικρών παιδιών. Το κεντρικό στοιχείο της φετινής καμπάνιας είναι ένα νέο εικονογραφημένο βιβλίο με τίτλο «Η Γουργουριστή Περιπέτεια του Λαγού», που έχει σχεδιαστεί για να διδάξει στα παιδιά σημαντικές συμβουλές ασφάλειας για τον κίνδυνο εξαφάνισης.

Εθνικό Ίδρυμα Κωφών: Άρχισαν οι αιτήσεις για τη Σχολή Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας

Η υπηρεσία απευθύνεται σε κωφά / βαρήκοα άτομα και μέλη των οικογενειών αυτών (γονείς, αδέλφια, σύζυγοι, τέκνα) και παρέχεται δωρεάν.

Το πρόγραμμα σπουδών της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας (ΕΝΓ) ολοκληρώνεται σε τέσσερις ετήσιους κύκλους, από Οκτώβριο έως Ιούνιο, διάρκειας 120 ωρών έκαστος. Με το πέρας του προγράμματος σπουδών δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής σε εξετάσεις επάρκειας στην ΕΝΓ.

Πανελλήνιες 2023: Πώς θα πραγματοποιηθούν οι επαναληπτικές εξετάσεις

Νέα εγκύκλιο εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας για τον τρόπο διεξαγωγής των επαναληπτικών εξετάσεων των Πανελλαδικών εξετάσεων 2023.

Το παιδικό παιχνίδι συμβάλλει στην ολόπλευρη ανάπτυξη

Το παιδικό παιχνίδι που συμβάλλει στην ολόπλευρη ανάπτυξη του παιδιού και στην ψυχική του ισορροπία εξετάζεται διεξοδικά αυτές τις μέρες στην Παιδαγωγική Σχολή του ΑΠΘ. Ερευνητές παιδαγωγοί προσεγγίζουν το θέμα στο πλαίσιο του 13ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της ΟΜΕΠ, της Παγκόσμιας Οργάνωσης Προσχολικής Εκπαίδευσης που δραστηριοποιείται σε εβδομήντα χώρες.

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να μπουν τα παιδιά στα social media;

Ποια είναι η καλύτερη ηλικία για να αρχίσουν τα παιδιά να χρησιμοποιούν τα social media;

Οι γονείς προσπαθούν να απαντήσουν σε αυτό το ερώτημα εδώ και χρόνια – όμως το θέμα αυτό γίνεται ακόμη πιο επικτακτικό μετά την προειδοποίηση αυτής της εβδομάδας από τον Αμερικανό χειρούργο Vivek Murphy ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνιστούν «μεγάλο κίνδυνο» για την ψυχική υγεία των εφήβων.

Διαδραστική εφαρμογή ρωτάει τους εφήβους για τις εξαρτήσεις και τα συναισθήματά τους

Εφαρμογή «ρωτάει» τους εφήβους για τη σχέση τους με το αλκοόλ ή το κάπνισμα, ακόμη και για τα συναισθήματά τους και τους δίνει συμβουλές για το πού μπορούν να απευθυνθούν ή να μιλήσουν online με κάποιον ειδικό. Πρόκειται για το «QTEEN» που βγήκε εδώ και λίγες μέρες στον «αέρα» από το Πρόγραμμα Εναλλακτικής Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΠΕΘΕΑ) ΑΡΓΩ και είναι μια διαδραστική εφαρμογή δομημένη γύρω από ένα ερωτηματολόγιο αυτοαξιολόγησης της χρήσης νόμιμων (αλκοόλ, τσιγάρο, ενεργειακά ποτά, καφές) και παράνομων ουσιών, αλλά και εξαρτητικών συμπεριφορών (διαδίκτυο, τζόγος κ.α).

Άποψη: Παναγιώτης Σωτήρης - Τα κουήρ παιδιά μας

Στα σχολεία υπάρχουν πολλά κουήρ παιδιά, τα δικά μας παιδιά

Στα ελληνικά σχολεία υπάρχουν αγόρια που αγαπούν άλλα αγόρια, κορίτσια που αγαπούν άλλα κορίτσια, αγόρια που αγαπούν και τα αγόρια και τα κορίτσια, κορίτσια που αγαπούν και τα κορίτσια και αγόρια, κορίτσια που νιώθουν αγόρια και αγόρια που νιώθουν κορίτσια, αγόρια και κορίτσια που δεν θέλουν να χρησιμοποιούν ούτε την αρσενική ούτε τη θηλυκή αντωνυμία.

Τι είναι και πώς θα λειτουργούν τα εγκεφαλικά εμφυτεύματα που δοκιμάζει η Neuralink του Μασκ

Η εταιρεία ηλεκτρονικών εμφυτευμάτων του Ίλον Μασκ ανακοίνωσε στο twitter ότι έλαβε έγκριση από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων για τη διεξαγωγή των πρώτων δοκιμών εγκεφαλικών εμφυτευμάτων σε ανθρώπους. Με αυτό τον τρόπο η Neuralink θέλει να βοηθήσει στην αποκατάσταση της όρασης και της κινητικότητας ασθενών, συνδέοντας τον εγκέφαλο τους με υπολογιστές.

Μυστήριο με τον θάνατο 15 παιδιών σε δύο νοσοκομεία της χώρας- Σε εξέλιξη έρευνα

Δεκαπέντε θανάτους παιδιών σε δύο ελληνικά νοσοκομεία ερευνούν με κάθε μυστικότητα τους τελευταίους μήνες η ΕΛ.ΑΣ. και οι δικαστικές αρχές.

Το βασικό τμήμα της έρευνας αφορά μία ιδιωτική κλινική και οι αρχές καλούν σε καταθέσεις τους γονείς που έχουν χάσει τα παιδιά τους, γιατρούς και άλλα πρόσωπα που ενδεχομένως να έχουν περισσότερες πληροφορίες, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου για το «Βήμα της Κυριακής» που επικαλείται το Mega.