Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Από το 0 στο 19 ! ! !

Και ξαφνικά, την προηγούμενη Παρασκευή έγινε το αδύνατο. Μπήκε μέσα στο γραφείο μου ο Κ. και πανηγυρίζοντας μού είπε ότι στα Αγγλικά έγραψε 19. Το σοκ μου τεράστιο και οι αρχικές μου σκέψεις μόνο αγνές δεν ήταν: ξεκάθαρη αντιγραφή!

Η Πνοή Ελπίδας συγκεντρώνει κολατσιό για τα παιδιά για όλο το Φεβρουάριο

(οτιδήποτε για παιδιά: ξηρούς καρπούς, δημητριακά, γάλα, κακάο, nesqik, ατομικούς χυμούς, ψωμάκια ή ψωμί για τοστ, φρυγανιές, μέλι, μαρμελάδα, μερέντα, βούτυρο, τυροκομικά, μπάρες δημητριακών & χαλβά, παστέλια, αποξηραμένα φρούτα, κέικ, τσουρεκάκια, κρουασάν, σοκολάτες, γκοφρέτες, μπισκότα) 
Για οτιδήποτε φρέσκο που χρήζει ψυγείο (αυγά, τυροκομικά, αλλαντικά, κρέας, φρούτα κλπ) , παρακαλώ επικοινωνείτε πρώτα μαζί μας για άμεση παραλαβή

Μπορείτε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, ΟΛΟ ΤΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ να αφήνετε κάτι από τα παραπάνω σε όποια από τα σημεία συλλογής αναφέρονται παρακάτω 

«Τρέφομαι σωστά – αισθάνομαι καλά»

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε σήμερα πρόταση για την προσέγγιση, με την υπαγωγή τους σε ένα κοινό πλαίσιο, δύο καθεστώτων για τα σχολεία που ως τώρα εφαρμόζονταν χωριστά, του καθεστώτος προώθησης της κατανάλωσης φρούτων στα σχολεία και του καθεστώτος προώθησης της κατανάλωσης γάλακτος στα σχολεία.

Transgender Έφηβοι στον Βαρετό Κόσμο της Αθήνας

Ξεκινώντας να γράφω είχα στο μυαλό μου τους στίχους από ένα παλιό τραγούδι της ελληνικής ροκ σκηνής: « Πες μου μαμά/Πες μου τι γίνεται μ’ εκείνα τα παιδιά/που αν και γεννιούνται κανονικά/δε μεγαλώνουν κανονικά/δεν ονειρεύονται κανονικά/ούτ’ ερωτεύονται κανονικά». Τότε που ο Γιάννης Αγγελάκας σάρκαζε την επίκληση της προστασίας της παιδικότητας ως μηχανισμού αναπαραγωγής προτύπων και συμπεριφορών, όπου το παιδί γίνεται ο τόπος προβολής των φαντασιώσεων των ενηλίκων στερούμενο από οποιαδήποτε δυνατότητα διακυβέρνησης του σώματος και του εαυτού. Η πιο άκαμπτη αναπαραγωγή σ’ αυτό το μηχανισμό είναι αναμφισβήτητα το φύλο. Η «αστυνομία του φύλου» ασκεί την πιο σκληρή επιτήρηση ήδη από την κούνια για να περιφρουρήσει την ομαλή εξέλιξη σ’ έναν ετεροφυλόφιλο ενήλικα.

Πέντε είδη βαρεμάρας

Βαριέστε; Αν νομίζετε ότι αυτό είναι κάτι απλό και μονοδιάστατο, είστε γελασμένοι. Οι ειδικοί ανακάλυψαν ότι οι άνθρωποι δεν πλήττουν όλοι με τον ίδιο τρόπο. Αντιθέτως έχουν εντοπίσει πέντε διαφορετικούς τύπους ανίας. Ο τελευταίος, ο οποίος ανακαλύφθηκε πρόσφατα, θεωρείται μάλιστα ο πιο ανησυχητικός: συνδέεται με μια στάση απάθειας που προσομοιάζει με την κατάθλιψη και φαίνεται να αποτελεί... επιδημία στους νέους.

Μικρός ο χρόνος που δαπανούν τα παιδιά για εκπαίδευση στον υπολογιστή

Kαθώς τα παιδιά περνούν όλο και περισσότερη ώρα μπροστά από κάποια οθόνη, είτε του ηλεκτρονικού υπολογιστή είτε της τηλεόρασης, οι γονείς προσπαθούν να πείσουν τους εαυτούς τους ότι παίζοντας «Angry Birds», τα παιδιά θα μάθουν φυσική ή ότι επιλέγοντας φορέματα σε μια εφαρμογή αγορών όπως το Polyvore, ενισχύουν τη δημιουργικότητά τους. Σύμφωνα με μελέτη που δόθηκε στη δημοσιότητα την περασμένη Παρασκευή, τα παιδιά ηλικίας από δύο έως δέκα χρόνων δαπανούν μπροστά σε κάποια οθόνη λιγότερο από το 50% του χρόνου τους για να παρακολουθήσουν ή να ασχοληθούν με εκπαιδευτικό υλικό.

ERASMUS+: Υποτροφίες στο εξωτερικό για χιλιάδες νέους από την Ελλάδα

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε το νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ με σκοπό τη χρηματοδότηση υποτροφιών στο εξωτερικό για φοιτητές, καθηγητές, εκπαιδευτικούς και μαθητευόμενους. Με συνολικό Πανευρωπαϊκό προϋπολογισμό ύψους περίπου 14,7 δισ. ευρώ, το Erasmus+ αναμένεται να υποστηρίξει την κινητικότητα δεκάδων χιλιάδων νέων από την Ελλάδα ηλικίας 13 έως 30 ετών και να παρέχει στους φοιτητές μεταπτυχιακής εκπαίδευσης έναν μηχανισμό εγγύησης δανείων.

Η «αγχώδης» περιοχή του εγκεφάλου

Ένα μεγάλο επίτευγμα το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερη αντιμετώπιση των αγχωδών διαταραχών ανακοίνωσαν ειδικοί του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καλιφόρνιας (Caltech). Η ερευνητική ομάδα ανακάλυψε την περιοχή του εγκεφάλου που ελέγχει το άγχος – και είδε μάλιστα ότι δεν ήταν εκεί που πιστεύαμε.

ΑΜΥΜΩΝΗ: Ένας σύλλογος θαλπωρής, ένα σχολείο πρότυπο

Το δικό της σπίτι απέκτησε μια ομάδα παιδιών με προβλήματα όρασης και πολλαπλές αναπηρίες στην Καλαμαριά.

Χάρη στην αυτοθυσία των γονιών τους που κατάφεραν να κάνουν το αδύνατο δυνατό, την αρωγή του δήμου Καλαμαριάς αλλά και τη βοήθεια μεμονωμένων ανθρώπων τα παιδιά με πολλαπλές αναπηρίες βρήκαν από τον περασμένο Ιανουάριο, στέγη για να μορφωθούν να απασχοληθούν και να μάθουν να συναναστρέφονται με τους γύρω τους. Η προσπάθεια άρχισε πριν από λίγα χρόνια και συνεχίζεται με την οικονομική στήριξη των ίδιων των γονιών αυτών των παιδιών που στην ουσία είναι και οι ιδρυτές αλλά και συντηρητές αυτής της πρωτοβουλίας.

Δήμος Πεντέλης: Ψυχολογική υποστήριξη σε γονείς και δασκάλους

O Δήμος Πεντέλης στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς προς του δημότες του, υλοποιεί δράσεις ψυχολογικής υποστήριξης – συμβουλευτικής προς γονείς και δασκάλους, ώστε να μπορούν να φερθούν με τον τρόπο που αρμόζει στα παιδιά.
Οι δράσεις θα υποστηρίζονται από ψυχολόγο του δήμου και θα περιλαμβάνουν ατομικές ή ομαδικές συνεδρίες (σεμινάρια).

Πώς να είσαι γονιός τενίστα

Η Λινέτ Φέντερερ που έχει αναλάβει εξ'ολοκλήρου το φιλανθρωπικό έργο του ιδρύματος του γιου της, Ρότζερ Φέντερερ, δίνει συμβουλές στο The Tennis Space για το πως είναι να είσαι γονιός τενίστα, κυρίως στα πρώτα βήματα του παιδιού στο άθλημα αλλά και για το πόσο σημαντικές είναι οι τενιστικές υποδομές στη χώρα που μεγαλώνει.