Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Ψηφιακή συλλογή ΛΗΚΥΘΟΣ

Επισκεφτείτε τη ΛΗΚΥΘΟ, τη νέα στέγη των Ψηφιακών συλλογών και του Ιδρυματικού Αποθετηρίου της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κύπρου. Το Λημματολόγιο Κυπριακών Θεματικά Οργανωμένων Συλλογών (ΛΗΚΥΘΟΣ) φιλοξενεί ψηφιοποιημένο υλικό που καλύπτει θεματικές ενότητες όπως Αρχαιολογία, Αρχιτεκτονική, Βιβλιοθηκονομία και Επιστήμη της Πληροφόρησης, Ιστορία, Πολιτική και Φιλολογία. Εδώ θα βρείτε και τη ψηφιακή μορφή μέρους του σπάνιου υλικού και των παλαίτυπων της ΒΠΚ.

Δωρεάν Προγράμματα για παιδιά στο Εθνικό Ωδείο

Το Εθνικό Ωδείο έχοντας μακρόχρονη παράδοση στον τομέα της μουσικής παιδείας και του πολιτισμού και με δεδομένη τη δύσκολη εποχή που διανύουμε, ανοίγει τις πόρτες του και υποδέχεται τους μικρούς του φίλους για μια πρώτη γνωριμία με τον όμορφο κόσμο της μουσικής, στην καρδιά του καλοκαιριού.

Υποτροφίες από τα έσοδα της κληρoνομίας Μαρίας Ράδου

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ανακοίνωσε ότι προκηρύσσει διαγωνισμό μεταξύ των φοιτητών της Φιλοσοφικής Σχολής αυτού, που κατάγονται από το Δήμο Αθηναίων ή από την Ηπειρο και κατοικούν μόνιμα στο Δήμο Αθηναίων ή σε Δήμους και Κοινότητες της Ηπείρου, αποκλειομένων των καταγομένων από τη Μ. Ασία (η καταγωγή των υποψηφίων καθορίζεται από την καταγωγή του πατέρα), για τη χορήγηση, κατά το Πανεπιστημιακό έτος 2011-12, δύο (2) υποτροφιών από τα έσοδα της Κληρoνομίας ΜΑΡΙΑΣ ΡΑΔΟΥ.

Ο «Πινόκιο» κυκλοφορεί και σε ηλεκτρονική μορφή

Και σε ηλεκτρονική μορφή κυκλοφορεί, εδώ και λίγες ημέρες, το αγαπημένο σε μικρούς και μεγάλους παραμύθι του Κάρλο Κολόντι, «Πινόκιο». Στις δεκαοκτώ διαδραστικές σελίδες, οι κινούμενες εικόνες και τα ηχητικά εφέ, προσφέρουν στον αναγνώστη μια διαφορετική εμπειρία ανάγνωσης από αυτή που βιώνει ξεφυλλίζοντας τις τυπωμένες σελίδες ενός «παραδοσιακού» βιβλίου.

"Μαζί για το Παιδί" - Προσφέρω γιατί νοιάζομαι

Η Ένωση "Μαζί για το Παιδί", ορμώμενη από τη νέα κοινωνική πραγματικότητα, αποφάσισε να δημιουργήσει την υπηρεσία "Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι", με σκοπό να βοηθήσει συστηματικά, πέραν των 10 μελών της, περισσότερους από 100 φορείς παιδικής προστασίας, στην Αττική.

Αιτήσεις για δωρεάν κατασκήνωση

Έως τις 6 Ιουλίου πρέπει να υποβάλουν οι ενδιαφερόμενοι αιτήσεις για το δωρεάν πρόγραμμα κατασκηνώσεων, όπως αναφέρει σχετική εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ.

«Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» Απέκτησε παιδοκαρδιολογικό ιατρείο

Αυτό που επί χρόνια δεν κατάφεραν να υλοποιήσουν οι εκάστοτε ηγεσίες του υπουργείου Υγείας επιτεύχθηκε χάρη στη δωρεά εξοπλισμού ύψους 35.000 ευρώ του φιλανθρωπικού σωματείου «Οι Φίλοι των Καρδιοπαθών Βορείου Ελλάδος».

Παροχή ενημέρωσης σχετικά με τις υπ’ αριθ. πρωτ. 1034/19.06.2012 και 1035/19.06.2012 Προσκλήσεις Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. που απευθύνονται στις Δομές ΚΔΑΠ - ΜΕΑ, ΚΔΑΠ, Βρεφικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ολοκληρωμένης Φροντίδας, Παιδικούς Σταθμούς καθώς στις ωφελούμενες μητέρες για το σχολικό έτος 2012 - 2013

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ανακοινώνει ότι στις 20.06.2012 αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης Α.Ε. (Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.), η οποία ενεργεί ως Δικαιούχος των πράξεων που εντάσσονται στο πλαίσιο της δράσης «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, οι υπ’ αριθ. πρωτ. 1034/19.06.2012 και 1035/19.06.2012 Προσκλήσεις Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος που απευθύνονται στις Δομές ΚΔΑΠ - ΜΕΑ, ΚΔΑΠ, Βρεφικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ολοκληρωμένης Φροντίδας, Παιδικούς Σταθμούς και στις ωφελούμενες μητέρες για το σχολικό έτος 2012 - 2013.