Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

15 tips για εποικοδομητική ενθάρρυνση

Αν θέλετε να ενθαρρύνετε τα παιδιά σας, προσέξτε τον τρόπο που θα εκφραστείτε. Πείτε την αλήθεια, αποφύγετε τις υπερβολές και να θυμάστε, ότι η ενθάρρυνση λειτουργεί παράλληλα με την οριοθέτηση.

To Eρωτηματολόγιο στο οποίο καλούνται να απαντήσουν οι εκπαιδευτικοί για την Επιμόρφωση


Ο Ειδικός Γεραμματέας του υπ. Παιδείας Μιχάλης Κοντογιάννης με εγκύκλιο του, καλεί τους Διευθυντές της κάθε σχολικής μονάδας να διανείμουν τα ερωτηματολόγια (ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΤ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ESOS.GR ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ)  στους εκπαιδευτικούς, να τα συγκεντρώσουν και να τα στείλουν με συστημένη επιστολή στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, στην Ταχυδρομική Διεύθυνση: ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ – ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ Μεσογείων 396 Αγία Παρασκευή (με την ένδειξη ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ).

Το Ερωτηματολόγιο είναι ανώνυμο, η συμπλήρωσή του προαιρετική. Η τελική ημερομηνία αποστολής φακέλων είναι η Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010.

Πηγή: ESOS

Κατασκηνώσεις Δήμου Θέρμης

Από 14 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου οι αιτήσεις για τις παιδικές κατασκηνώσεις 2010 

Για δέκατη συνεχή χρονιά θα πραγματοποιηθεί φέτος από τον Δήμο Θέρμης και τη ΔΕΚΟΙΠΟΘ το πρόγραμμα των παιδικών κατασκηνώσεων. Φέτος σε κατασκηνώσεις στο Νομό Χαλκιδικής και σε εξειδικευμένες αθλητικές κατασκηνώσεις της Κεντρικής Μακεδονίας θα φιλοξενηθούν 350 παιδιά, ενώ ειδικό πρόγραμμα διοργανώνεται για 11 Άτομα με Ειδικές Ανάγκες. Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν παιδιά δημοτών Θέρμης που έχουν γεννηθεί τα έτη 1996 έως 2003, με την προϋπόθεση να μην καλύπτονται από τα ασφαλιστικά τους ταμεία. 

Εκδήλωση: "Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση γιατί... η Διαφορά είναι Δικαίωμα"

Ελπίδες για διάγνωση του αυτισμού με τεστ ούρων

Η ανακάλυψη ενός ξεχωριστού χημικού "αποτυπώματος" που παράγει ο μεταβολισμός των αυτιστικών, μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία για πρώτη φορά ενός απλού τεστ ούρων με το οποίο θα καθορίζεται αν ένα παιδί πάσχει από αυτισμό, σύμφωνα με μια νέα βρετανοαυστραλιανή επιστημονική έρευνα. 
Μέχρι σήμερα μια σίγουρη διάγνωση του αυτισμού δεν γίνεται πριν το παιδί γίνει τουλάχιστον 18 μηνών και συνήθως συμβαίνει πολύ αργότερα. 

Καλοκαιρινό Πρόγραμμα Κέντρου Ημέρας - Παράρτημα Θεσσαλονίκης

Το κέντρο Ημέρας του Παραρτήματος Θεσαλλονίκης της Ε.Ε.Π.Α.Α κατόπιν εκδηλώσεως ενδιαφέροντος από πλευράς των μελών και των γονέων που συμμετέχουν στις δράσεις του Κέντρου Ημέρας, θα παραμείνει ανοιχτό κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών λειτουργώντας πρωινά τμήματα δημιουργικής απασχόλησης ομάδων παιδιών, εφήβων και νέων με Αυτισμό, από τις 15 Ιουνίου ως τις 30 Ιουλίου.

Απερισκεψίες, facebook, λογισμικό και sms

Πρόσβαση για άτομα με προβλήματα όρασης στην παραλία

Αναμένεται χρηματοδότηση από το υπουργείο Εσωτερικών για να τοποθετηθεί ο εξοπλισμός σε σημείο που θα υποδείξει ο σύλλογος «Ενόραση» 
Πρέπει φορείς και επιχειρηματίες να δούμε τον τουρισμό για ΑμεΑ όχι σαν φιλανθρωπία, αλλά σαν επιχειρηματική επένδυση, υποστηρίζει με επιχειρήματα ο δήμαρχος Αιγείρου 

The Fingerspellers Episode 4: Pointing the Finger


Tο τέταρτο επεισόδιο της σειράς "The Fingerspellers", που αφηγείται τη ζωή μιας οικογένειας Κωφών γκάνγκστερ, οι οποίοι προστατεύονται με τη χρήση της... νοηματικής γλώσσας.

Προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ειδική αγωγή

Το Υπουργείο Παιδείας, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ), επενδύει στην υποστήριξη των Ατόμων με Αναπηρία στην εκπαίδευση. Στο πλαίσιο της στήριξης νέων εκπαιδευτικών πρακτικών για την αναγνώριση και απαλοιφή των εμποδίων στην τάξη, ξεκινάει συντονισμένη προσπάθεια υποστήριξης μαθητών με αναπηρία και μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Εγκαίνια του ΚΔΑΠ ΜΕΑ από τη Φώφη Γεννηματά

Τα εγκαίνια του ΚΔΑΠ ΜΕΑ – Υπηρεσία Ατόμων με Αναπηρία του δήμου Συκεών θα τελέσει η υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Φώφη Γεννηματά, σήμερα, Δευτέρα 7 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα. 

Children see, Children do

Ελεύθερο λογισμικό για όλους τους χρήστες Η/Υ με αναπηρία

Το εργαστήριο προσβασιμότητας του τμήματος πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών του πανεπιστημίου Αθηνών, ανέπτυξε την ιστοθέση http://access.uoa.gr/fs/ η οποία διαθέτει έγκυρες δομημένες πληροφορίες για δωρεάν και ελεύθερα διαθέσιμες εφαρμογές λογισμικού Υποστηρικτικών Τεχνολογιών Πληροφορικής (ΥΤΠ) στους χρήστες με αναπηρία.

Ολοήμερα σχολεία, κέντρα λογοθεραπείας, νευρωτικά παιδιά κ.α.

ΗΜΕΡΙΔΑ: «ΠΑΙΔΙ-ΕΦΗΒΟΣ: ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ-ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ»

Συνέδριο Ειδικής Αγωγής: Παιδαγωγική προσέγγιση και κοινωνική ένταξη

Συνέδριο Ειδικής Αγωγής
Ειδική Αγωγή: Παιδαγωγική προσέγγιση και κοινωνική ένταξη
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
25-27 Ιουνίου 2010 Θεσ/νίκη