Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Προβολή: To A Hearing Mother (ποίημα σε ASL)


Το βίντεο περιλαμβάνει αγγλικούς υπότιτλους (στο ποίημα). Δείτε την ιστοσελίδα της δημιουργού, Ella's Flashlight.

Ημερίδα: «Το Σπίτι με τα Μπισκότα: Σύγχρονες Παραστατικές Τέχνες και Εκπαίδευση»

Το Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας παρουσιάζουν τηνΚυριακή 22 Ιανουαρίου την ημερίδα με θέμα:  «Το Σπίτι με τα Μπισκότα: Σύγχρονες Παραστατικές Τέχνες και Εκπαίδευση». 

Ματιές στις οικογενειακές σχέσεις

Με την κινηματογραφική ταινία «Η πρώτη μέρα της υπόλοιπης ζωής σου» συνεχίζεται τηνΠαρασκευή 20 Ιανουαρίου ο κύκλος εκδηλώσεων «Ματιές στις οικογενειακές σχέσεις» τον οποίο διοργανώνει ο Δήμος Καλαμαριάς μέσω της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης «Ελπίδα». Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν προβολές κινηματογραφικών ταινιών με θεματολογία η οποία αφορά στις οικογενειακές σχέσεις και ακολουθούν συζητήσεις γονέων με ειδικούς ψυχολόγους. 

Αίτημα Γονέων: Εξεταστικό κέντρο για μαθητές με δυσλεξία

Κάλεσμα για τη λειτουργία εξεταστικού κέντρου απευθύνει το Σωματείο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία Κρήτης.

Ανοιχτή κοινή σύσκεψη για την ειδική αγωγή και την ψυχική υγεία

Το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες Ιδρύματα Σχολεία Ειδικής Αγωγής (Σ.Ε.Μ.Ι.Σ.Ε.Α.) καλεί όλους τους γονείς παιδιών σε σχολεία και δομές ειδικής αγωγής / ψυχικής υγείας, τους χρήστες υπηρεσιών ειδικής αγωγής / ψυχικής υγείας, τους συλλόγους γονέων, τους εργαζόμενους στην ειδική αγωγή / ψυχική υγεία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και στις ιδιωτικές κλινικές, καθώς και τους συλλόγους και σωματεία τους, σε ανοιχτή κοινή σύσκεψη για τον από κοινού προβληματισμό και τον σχεδιασμό κοινής δράσης ενάντια στην ολοκληρωτική επίθεση που δέχεται ο χώρος της ειδικής αγωγής, ψυχικής υγείας, εξαρτήσεων και πρόνοιας.
Ημέρα & ώρα: Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012, ώρα: 6.30 μ.μ.
Τόπος: Κάνιγγος 24, 5ος όροφος, Αίθουσα Ένωσης Λογιστών.
Πηγή: noesi

Χιμπατζίνα χαστουκίζει το παιδί της επειδή πετά πέτρες

«Η κοροϊδία βγαίνει πάντα σε κακό». Αυτό ήταν το μάθημα της 6χρονης χιμπατζίνας Joya, που βαριόταν να περιμένει τη σειρά της για να φάει και άρχισε να πετά πέτρες στην οικογένειά της και τους φίλους της για να σκοτώσει τον χρόνο της.

Διαδικασία Εγγραφών στις Κατασκηνώσεις ΧΑΝΘ

Αγαπητοί γονείς, κατασκηνωτές, μέλη και φίλοι της ΧΑΝΘ,
Ο τομέας κατασκηνώσεων και εκδρομών σας ενημερώνει οτι σε λίγες μέρες αρχίζουν οι εγγραφές στις κατασκηνώσεις μας. Παρακαλώ ενημερωθείτε για την διαδικασία απο την ιστοσελίδα μας στον παρακάτω σύνδεσμο

Ημερίδα για την κώφωση στην τέχνη στο Τελλόγλειο Ίδρυμα

Η κώφωση στην Τέχνη βρίσκεται στο επίκεντρο της ημερίδας που διοργανώνεται με τίτλο "Ήχοι ψυχής" την ερχόμενη Δευτέρα, στις 18:00 στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της διπλής έκθεσης "Ο Beethoven στο Τελλόγλειο". Η έκθεση για τους δύο μεγάλους δημιουργούς της παγκόσμιας Τέχνης θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Ιανουαρίου.

Παρουσίαση Βιβλίου: Φωνητική της Ελληνικής

Στις 26 Ιανουαρίου 2011, ημέρα Πέμπτη και ώρα 19:00 θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου  "Φωνητική της Ελληνικής" του Αντώνη Μποτίνη, Αναπληρωτή Καθηγητή Φωνητικής [Εργαστήριο Φωνητικής και Υπολογιστικής Γλωσσολογίας, Τμήμα Φιλολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών].