Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

Κωστής Μαραβέγιας: Πώς η πολλαπλή σκλήρυνση του έκανε τη ζωή…ποδήλατο!

Την πολλαπλή σκλήρυνση δεν την γνώριζε: «Μου είπαν να δοκιμάσω ένα ποδήλατο. Ποδήλατο; Το καλύτερό μου, σκέφτηκα. Δεν μου είχαν πει ότι θα είναι ...πειραγμένο! Η εμπειρία ήταν συγκλονιστική». Με αυτά τα λόγια περιέγραψε ο Κωστής Μαραβέγιαςτην εμπειρία του με ένα ειδικά τροποποιημένο ποδήλατο, το οποίο «μιμείται» τα συμπτώματα της πολλαπλής σκλήρυνσης.

Υπουργείο Παιδείας: Πότε ολοκληρώνονται τα μαθήματα σε Γυμνάσια και Λύκεια

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τη λήξη του φετινού σχολικού έτους.
Συγκεκριμένα, οι ημερομηνίες λήξης των μαθημάτων του διδακτικού έτους 2018−2019 για τα Γυμνάσια και Λύκεια καθορίζονται με υπουργική απόφαση.

Η μόρφωση είναι παιχνιδάκι:Πτυχίο στα LEGO προσφέρει πανεπιστήμιο στην Κίνα

Τα τουβλάκια LEGO βρήκαν τη θέση τους στις αίθουσες του πανεπιστημίου Tianjin της βόρειας Κίνας, με στόχο την εμβάθυνση της γνώση και της αντίληψης των φοιτητών και την ενίσχυση της δημιουργικής τους σκέψης. Το μάθημα LEGO, που ξεκίνησε στις αρχές Μαρτίου, απευθύνεται αρχικά στους φοιτητές στο Κολλέγιο Διοίκηση και Οικονομικών του πανεπιστημίου.

Μήπως το παιδί σας είναι μία ιδιοφυΐα;

Σύμφωνα με τον Αμερικανικό Εθνικό Οργανισμό Χαρισματικών Παιδιών, περίπου το 5% (3 εκατομμύρια παιδιά) στις Η.Π.Α. θεωρείται χαρισματικό. Πώς μπορείτε να καταλάβετε αν το δικό σας παιδί ανήκει σε αυτό το ποσοστό; Το Πανεπιστήμιο του Ντιουκ μας ενημερώνει για το πρώιμες ενδείξεις:

Πώς θα μάθεις το παιδί να τρώει όσπρια

Από τις πιο θρεπτικές τροφές τα όσπρια (φακές, φασόλια και ρεβίθια κ.ο.κ.) προσφέρουν ενέργεια, είναι πλούσια σε καλούς υδατάνθρακες που απορροφώνται αργά από τον οργανισμό, αλλά και βασικά μέταλλα, ιχνοστοιχεία και βιταμίνες (φολικό οξύ, ασβέστιο, σύμπλεγμα Β, C κ.ά.) και είναι απαραίτητο να λαμβάνονται από την παιδική ηλικία. Ωστόσο αρκετοί γονείς δυσκολεύονται να εντάξουν τα όσπρια στο εβδομαδιαίο διαιτολόγιο των παιδιών τους. Κι όμως υπάρχουν τρόποι ώστε να κάνεις το παιδί σου να δοκιμάσει για αρχή μια μικρή ποσότητα από όσπρια, προκειμένου μεσοπρόθεσμα να φθάσει να τα καταναλώνει 2-3 φορές την εβδομάδα. Τι μπορείς να κάνεις;

Άποψη: Λ. Παπαδημητρίου "Μεγαλώνεις παιδιά για να παίρνεις like;"

Οι σύγχρονοι γονείς παραβιάζουν συστηματικά και κατ΄εξακολούθηση την ιδιωτικότητα των παιδιών τους, ποστάροντας φωτογραφίες τους και ό,τι άλλο εμπλουτίζει το δικό τους προφίλ στα σόσιαλ μίντια. Συχνά ξεχνώντας, όπως συνέβη με την Γκουίνεθ Πάλτροου, ότι κάποια στιγμή τα παιδιά μεγαλώνουν και εκδικούνται. 

Οι επιπτώσεις στο μωρό αν καπνίζει ο μπαμπάς

Οι υποψήφιοι πατέρες που καπνίζουν, αυξάνουν τον κίνδυνο να γεννηθεί παιδί με συγγενή καρδιοπάθεια, δηλαδή με κάποια εκ γενετής ανωμαλία της καρδιάς, σύμφωνα με μια νέα κινεζική επιστημονική μελέτη.

Είναι ήδη γνωστό ότι για τις υποψήφιες μητέρες τόσο το ενεργητικό όσο και το παθητικό κάπνισμα είναι επιζήμιο.

Η ρύπανση του αέρα μειώνει κατά 20 μήνες το προσδόκιμο ζωής των παιδιών

Η ρύπανση του αέρα, τόσο στο περιβάλλον όσο και σε κλειστούς χώρους, «κόβει» κατά μέσο όρο 20 μήνες ζωής από το προσδόκιμο ζωής ενός παιδιού που γεννιέται σήμερα στη Γη, σύμφωνα με τη νέα διεθνή επιστημονική έκθεση «Η κατάσταση του Παγκόσμιου Αέρα 2019» (State of Globar Air-SOGA).

Η ρύπανση του αέρα κόβει από το προσδόκιμο ζωής σχεδόν τόσους μήνες όσους το κάπνισμα και περισσότερους από όσο η κατανάλωση νερού που δεν είναι ασφαλές και καθαρό. Το πρόβλημα του αέρα είναι πιο επιβαρυντικό για τους ανθρώπους στις αναπτυσσόμενες και φτωχότερες χώρες, όπου το προσδόκιμο ζωής είναι ήδη -για άλλους λόγους πέρα από τη ρύπανση- μικρότερο σε σχέση με τις ανεπτυγμένες χώρες.

Κλειστά σχολεία: Πότε θα γίνει 24ωρη απεργία

Με εικοσιτετράωρη απεργία ξεκινούν οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, την αντίδρασή τους στο σχέδιο του υπουργείου Παιδείας, για τις αλλαγές στο λύκειο και το νέο εξεταστικό σύστημα.

Η απεργία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019.