Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022

9 οφέλη των πολεμικών τεχνών για τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και προβλήματα προσοχής.

πηγή
Η άσκηση είναι σημαντική για κάθε παιδί. Αλλά τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και διαταραχές προσοχής/ συγκέντρωσης δυσκολεύονται πολύ να βρουν ένα άθλημα ή μια φυσική δραστηριότητα που να τους ταιριάζει. Μπορεί να μην έχουν τις κοινωνικές ή φυσικές/σωματικές δεξιότητες για να συμμετέχουν σε μια ομάδα. Μπορεί να μην έχουν τον συντονισμό που απαιτείται σε δραστηριότητες όπως το πατινάζ ή το μπαλέτο. Μπορεί να δυσκολεύονται να ακολουθούν τους κανόνες, να παραμερίζονται από τους συνομηλίκους τους ή να πέφτουν θύματα εκφοβισμού.

Τράπεζα Θεμάτων: Τα «Γραπτώς Εξεταζόμενα» μαθήματα στις προαγωγικές εξετάσεις της B’ τάξης των Λυκείων των ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ.

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η απόφαση με την οποία καθορίζονται τα «Γραπτώς Εξεταζόμενα» μαθήματα στις προαγωγικές εξετάσεις της B’ τάξης των Λυκείων των ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ. στο πλαίσιο της Τράπεζας Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας, της εξεταστέας ύλης και του τρόπου αξιολόγησης αυτών κατά το σχολικό έτος 2022-2023.

Παιδιά ΑμεΑ στα Πεύκα δεν πηγαίνουν σχολείο εδώ και δύο μήνες - Στον «αέρα» η μεταφορά τους

Στον «αέρα» βρίσκεται η μεταφορά 12 μαθητών με αναπηρία, από την αρχή της σχολικής χρονιάς, για τους οποίους δεν έχει εξασφαλιστεί η μεταφορά τους από και προς το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο (ΕΝΕΕΓΥΛ) Πεύκων.

Γονείς καλούνται να βρουν τρόπους να μεταφέρουν οι ίδιοι τα παιδιά τους στο σχολείο, με ότι αυτό συνεπάγεται ως προς τα επιπλέον έξοδα που προστίθενται στον οικογενειακό προϋπολογισμό αλλά και στα προβλήματα που δημιουργούνται στην επαγγελματική τους ζωή.

Ο Γιουβάλ Νόα Χαράρι στην «Κ»: Πώς να μιλάμε στα παιδιά για την Ιστορία

Δεν μπορούμε να προστατεύσουμε τα παιδιά από την Ιστορία. Στην Ουκρανία, εκατομμύρια οικογένειες έχουν χάσει τα σπίτια τους από τον πόλεμο του Πούτιν. Στο Νέο Δελχί, θερμοκρασίες ρεκόρ της τάξης των 50 βαθμών Κελσίου υποχρέωσαν τα παιδιά να μείνουν κλειδωμένα μέσα το καλοκαίρι, χωρίς να μπορούν να μελετήσουν ή να παίξουν. Οι τιμές των τροφίμων παγκοσμίων αυξάνονται, εξωθώντας στον λιμό παιδιά σε όλο τον πλανήτη. Είναι, λοιπόν, αναπόφευκτο ότι η επόμενη γενιά βρίσκεται αντιμέτωπη με μεγάλα ερωτήματα, όπως: Γιατί γίνονται πόλεμοι; Ποια είναι η θέση μας στη φύση; Τι είναι το χρήμα και γιατί είναι τόσο σημαντικό;

Άγρια συμπλοκή μαθητών στο Δελασάλ: «Μπορεί να χάσει το μάτι του, όλο το πρόσωπό του είναι χαρακωμένο», λέει πατέρας μαθητή

Επικίνδυνες διαστάσεις παίρνουν τα περιστατικά βίας στα σχολεία, με ανήλικους, ως επί το πλείστον έφηβους, μαθητές. Τελευταίο περιστατικό αυτό σε ιδιωτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης όπου μια αψιμαχία ανάμεσα σε δύο ανηλίκους, συνεχίστηκε με ομαδικό καυγά και κατέληξε με έναν 17χρονο να νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο και να υπάρχει κίνδυνος να χάσει το μάτι του.

"Λουκέτο" σε ιδιωτικό σχολείο στη Λάρισα– Οι μαθητές στα σχολεία της γειτονιάς τους

“Έχει απορριφθεί η αίτηση από την πλευρά των Εκπαιδευτηρίων Ράπτου, αυτό σημαίνει ότι αναστέλλεται η λειτουργία του σχολείου. Η απόφαση είναι άμεσα εκτελεστέα. Αυτό που ενημερώνω όλους τους γονείς είναι ότι από την πλευρά της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας όλοι οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα από αύριο να πάνε στο σχολείο της γειτονιάς τους”.

Πολλαπλή σκλήρυνση: Η παχυσαρκία θα μπορούσε να επιταχύνει την αναπηρία

Παχύσαρκοι άνθρωποι με πολλαπλή σκλήρυνση είναι πιθανό να διαπιστώσουν ταχεία επιδείνωση της αναπηρίας που συνδέεται με την πάθηση, ανέφεραν Γερμανοί ερευνητές που παρακολούθησαν 1.000 ασθενείς σε νέα έρευνα. Η έρευνα δεν απέδειξε ότι η σχέση είναι αιτιατή.

Γιάννης Τύρος: Συγκίνηση για το θάνατο του 26χρονου που συγκίνησε όλη την Ελλάδα με το πρόβλημα υγείας του

Ο Γιάννης Τύρος έπασχε από μία σπάνια ασθένεια στους σπονδύλους του, η οποία εμπόδιζε τη σωματική του ανάπτυξη και έκανε πολύ δύσκολη τη διαβίωσή του

«Το μητρικό γάλα αποτελεί το χρυσό πρότυπο για τη διατροφή των βρεφών»

«Το μητρικό γάλα αποτελεί το χρυσό πρότυπο για τη διατροφή των βρεφών, επειδή είναι μοναδικά προσαρμοσμένο στο να καλύπτει τις ανάγκες τους», επισημαίνει η διευθύντρια της Β’ Πανεπιστημιακής Νεογνολογικής Κλινικής – Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών, καθηγήτρια ΑΠΘ Ελισάβετ Διαμαντή, με αφορμή το 4ο Κλινικό Φροντιστήριο Μητρικού Θηλασμού, που διοργανώνεται στις 5 Νοεμβρίου, στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου Παπαγεωργίου.

Καλαμάτα: Διαλέξεις στα σχολεία της πόλης με αντικείμενο τα ναρκωτικά

Διαλέξεις στα σχολεία με αντικείμενο τα ναρκωτικά από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ουσιών θα πραγματοποιηθούν κατόπιν πρωτοβουλίας της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Καλαμάτας.

Κύριος στόχος είναι η σωστή πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας, όπως και η δυνατότητα που θα δοθεί στους μαθητές να υποβάλλουν ερωτήματα για το μείζον ζήτημα της εξάρτησης από απαγορευμένες ουσίες.

Το Υπουργείο Πολιτισμού προχωρά τη διαδικασία αποκατάστασης του Διατηρητέου Δημοτικού Σχολείου Κάτω Αμπελοκήπων Μεσσηνίας

Σε συνέχεια της απόφασης της Υπουργού Πολιτισμού κας Μενδώνη να συνδράμει το Δήμο Πύλου Νέστορος στην αποκατάσταση του διατηρητέου νεώτερου μνημείου Δημοτικού Σχολείου Κάτω Αμπελοκήπων, μέσω της σύνταξης των αναγκαίων μελετών από το Υπουργείο Πολιτισμού λόγω της σπουδαιότητας του μνημείου (Δεκέμβριος 2019), κλιμάκιο επιστημόνων των Υπηρεσιών Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Νοτίου Ιονίου και Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Ηπείρου, Βορείου Ιονίου και Δυτικής Μακεδονίας προχώρησε στις απαραίτητες επιτόπιες εξειδικευμένες εργασίες για την τρισδιάστατη αποτύπωση του κτηρίου και τη δημιουργία ψηφιακού υποβάθρου (Ιούλιος 2020).