Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Ταινία Μικρού Μήκους: Πατέρας και Κόρη


Δείτε την ταϊβανέζικη σύντομη ταινία σχετικά με την απόφαση της κόρης να γίνει διερμηνέας, για να μπορεί να επικοινωήει καλύτερα με τον Κωφό πατέρα της.

Ημερίδα: "Άτομα με πολλαπλές αναπηρίες: εκπαίδευση, συμπεριληπτική εκπαίδευση, θεραπεία, αποκατάσταση"

Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε τις εργασίες της Ημερίδας με Διεθνή συμμετοχή και  με θέμα «Άτομα με πολλαπλές αναπηρίες: εκπαίδευση, συμπεριληπτική εκπαίδευση, θεραπεία, αποκατάσταση», που συνδιοργανώνεται από το Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής, το Διδασκαλείο «Δημ. Γληνός» του ΠΤΔΕ, το Διδασκαλείο ΤΕΠΑΕ του ΑΠΘ και το Ελληνικό Ερευνητικό σωματείο Ατόμων με Πρόβλημα Όρασης.

Σχολικά κυλικεία

«Κόβεται» η καπνιστή γαλοπούλα από τα σχολικά κυλικεία. 
Τον ίδιο... δρόμο παίρνουν τα αεριούχα αναψυκτικά, οι σοκολάτες, οι γκοφρέτες, οι καραμέλες, οι τσίχλες και τα κάθε λογής πατατάκια και γαριδάκια. 

Πανελλήνιος μαθητικός καλλιτεχνικός διαγωνισμός

Πανελλήνιο μαθητικό καλλιτεχνικό διαγωνισμό με στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών για το περιβάλλον οργανώνει για τρίτη χρονιά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Οίκαδε» της Τράπεζας Κύπρου. Με αφορμή την ανακήρυξη του 2011 ως Διεθνούς Έτους Δασών, ο διαγωνισμός για το σχολικό έτος 2010-2011 έχει θέμα «Αν τα δέντρα μιλούσαν...» και γίνεται σε συνεργασία με το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης.

Αλκη Ζέη: «Κατά λάθος προέκυψαν τα παιδικά βιβλία»

Στα 85 της χρόνια δημοσιεύει ακόμη ένα βιβλίο, ενώ ήδη έχει στο μυαλό της την ιδέα για το επόμενο. Αγαπημένη συγγραφέας των παιδιών και των νέων, η Αλκη Ζέη μιλά για το βιβλίο της «Σπανιόλικα παπούτσια και άλλες ιστορίες», που μόλις κυκλοφόρησε, ενώ επισημαίνει ότι όποιος λέει πως σήμερα έχουμε πόλεμο δεν έχει ιδέα τι σημαίνει πραγματικά πόλεμος. Η ίδια έζησε την Κατοχή, τον Εμφύλιο, τη δικτατορία και την εξορία, ενώ μέσα σε όλα αυτά κατάφερε να γράψει τα βιβλία της από το... ύψος ενός δεκάχρονου παιδιού.

Παιδικές εκδηλώσεις στα Public Θεσσαλονίκης

Το καταστήματα Public της Θεσσαλονίκης (στο Mediterranean Cosmos και το νέο κατάστημα στη Στοά Χιρς), περιμένουν τους μικρούς τους φίλους και το Νοέμβριο, με πολλές εκδηλώσεις και πολύ πολύ παιχνίδι

Άτομα με Αναπηρία: Περιορισμένη πρόσβαση στην αγορά εργασίας

Μόνον το 12,8% ατόμων με αναπηρία εργάζονται στη Ρουμανία, ποσοστό πολύ χαμηλότερο σε σύγκριση με τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από τη Ρουμανική Ακαδημαϊκή Εταιρία (SAR).

Ημέρες Ευχρηστίας και Προσβασιμότητας 2010

Περισσότερα εδώ

Ευρωπαϊκό βραβείο για ποιοτικό online περιεχόμενο για παιδιά

Για πρώτη φορά, πιλοτικά, διοργανώνεται ένας ευρωπαϊκός διαγωνισμός για να απονεμηθεί το "Ευρωπαϊκό βραβείο για ποιοτικό online περιεχόμενο για παιδιά" (Best Children's Online Content European Award 2011). Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από κοινού από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης INSAFE (www.saferinternet.org) και το Πρόγραμμα Πλαίσιο Safer Internet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (http://ec.europa.eu/saferinternet).

Θεσσαλονίκη - Η μικρή "Εδέμ" των μαθητών, το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο και Λύκειο Αμπελοκήπων

Για κάποιους μαθητές, το σχολείο αποτελεί τη χαρά της καθημερινότητας και όχι καταναγκαστικό έργο ανάμεσα στα Σαββατοκύριακα, ενώ το κουδούνι του διαλείμματος δεν είναι η όαση απόδρασης από τη "φυλακή" της σχολικής αίθουσας, αλλά αναμονή για το επόμενο μάθημα. Άλλωστε οι μαθητές αυτοί επέλεξαν συνειδητά να μένουν στο σχολείο τους εννέα ώρες καθημερινά, χωρίς γκρίνιες κι αγκομαχητά, και να μετακινούνται με ζωντάνια και χαμόγελα από την αίθουσα της φυσικής και των μαθηματικών στην αίθουσα του μπαλέτου, από την αίθουσα φιλολογικών σ' αυτή του θεάτρου και του κινηματογράφου και από τα θρησκευτικά στο εργαστήρι ζωγραφικής και γλυπτικής. Δεν πρόκειται για τα γυρίσματα ταινίας σε σχολείο ενός ιδεατού κόσμου -ίσως σε κάποια σκανδιναβική χώρα- ούτε για μία ιδιωτική επαγγελματική σχολή, αλλά για ένα ελληνικό δημόσιο σχολείο, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που αντιπροσωπεύει επάξια τον πραγματικό ρόλο ενός σχολείου, παρά τις σημαντικές ελλείψεις σε υποδομές, αίθουσες, ακόμη και σε δασκάλους.

Πείραμα: Το λαστιχένιο αβγό (ASL)

Μπορώ να είμαι φίλος με το παιδί μου;

Έχει η υπερβολική οικειότητα επιπτώσεις; Μήπως τελικά πρέπει να κρατάμε τις αποστάσεις;

Αρκετοί είναι οι γονείς, της “νέας γενιάς” συνήθως, που διατείνονται ότι συζητούν τα πάντα με τα παιδιά τους και κάνουν παρέα σαν “φιλαράκια”, θεωρώντας ότι αυτό είναι το στοιχείο που τους ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους γονείς και τους δίνει “πόντους” στην καλή σχέση με τα παιδιά τους.

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ξιφασκίας ΑΜΕΑ

Ο Αθλητισμός και η Τέχνη συναντιούνται στον ιστορικό χώρο του Παρισιού «Grand Palais» από τις 4 έως τις 13 Νοεμβρίου 2010 με τη διεξαγωγή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ξιφασκίας.
Στο Παγκόσμιο θα φιλοξενηθούν 900 Ξιφομάχοι από 100 χώρες, οι οποίοι θα αναμετρηθούν σε 32 αγωνίσματα (12 αρτιμελών και 20 ατόμων με αμαξίδιο), όπως μας ενημερώνει η εξαιρετική ιστοσελίδα της διοργάνωσης http://www.escrime-2010.com/ .