Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024

Η σημασία των ρουτινών για τα παιδιά.

Γνωρίζουμε πλέον ότι οι ρουτίνες είναι σημαντικές για τα παιδιά καθώς υποστηρίζουν την ανάπτυξή τους. Ωστόσο, σε αβέβαιους καιρούς σαν αυτούς που ζούμε, οι οικογένειες καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια για να καταλάβουν γιατί είναι απαραίτητες και ποια από τα χαρακτηριστικά τους είναι τα πιο σημαντικά.

Παραολυμπιονίκες για μία μέρα με τον Αιμίλιο και τους Cool Crips

 

Παραολυμπιακοί Αγώνες - Παρίσι 2024: Και οι επτά είναι υπέροχοι

Λίγα εικοσιτετράωρα μας χωρίζουν από την αγωνιστική έναρξη των Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024. Η ελληνική αποστολή αριθμεί 37 αθλητές και αθλήτριες, που θα προσπαθήσουν να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα και δεν είναι άλλο, από την κατάκτηση ενός μεταλλίου!

Πότε πρέπει να μιλήσετε στα παιδιά σας για το σεξ σύμφωνα με τους ειδικούς

Όταν πρόκειται να μιλήσουν στα παιδιά για το σεξ, οι γονείς έχουν συχνά την εντύπωση ότι αρκεί μια συζήτηση «για τα πουλάκια και τις μέλισσες» κατά την πρώιμη εφηβεία του παιδιού τους.

Ωστόσο, οι ειδικοί συμβουλεύουν να γίνει η συζήτηση πολύ νωρίτερα – και να επεκταθεί σε πολλές συζητήσεις.

Στέλιος Μαλακόπουλος: Από τη Θεσσαλονίκη στους Παραολυμπιακούς 2024 – «Μου χαρίστηκε ξανά η ζωή»

Παραολυμπιονίκης στο Άλμα εις Μήκος, πρώτος στη λίστα των Forbes 30 Under 30 Greece 2024, απόφοιτος του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, και πρωτίστως πατέρας μίας υπέροχης κορούλας.

Παραολυμπιακοί Αγώνες: Η μικρή Αρετή Αραβέλα Σπυρίδου που θα λατρέψει όλη η Ελλάδα

Μόλις στα 12 της η Αρετή Αραβέλα Σπυρίδου θα ντεμπουτάρει στους Παραολυμπιακούς του Παρισιού και μιλά για τα κίνητρα και τους στόχους της

Είναι δεδομένο ότι θα τη λατρέψει όλη η Ελλάδα. Η Αρετή Αραβέλα Σπυρίδου αποτελεί το νεότερο μέλος της ελληνικής παραολυμπιακής αποστολής στο Παρίσι και στα 12 της χρόνια θα ντεμπουτάρει σε Παραολυμπιακούς!

Οδηγός: Σύνταξη το 2024 για γονείς ανηλίκων πριν από τα 62

Φυγή-ρεκόρ στη σύνταξη για φέτος καταγράφει ο ΕΦΚΑ, ενώ ένας στους τρεις ασφαλισμένους αποχωρεί με πρόωρη και μειωμένη σύνταξη, υπομένοντας μείωση έως 30%. Η εκτίμηση είναι ότι το 2024 θα σημειωθεί ρεκόρ, με πάνω από 230.000 συνταξιοδοτήσεις.

Βιντεοπαιχνίδια και ψυχική υγεία

Φαίνεται ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας οι γονείς ενστικτωδώς έπραξαν το σωστό για την ψυχική υγεία των παιδιών τους.

«Μέχρι πρότινος, επιτρέπαμε στα παιδιά να παίζουν βιντεοπαιχνίδια μόνο το Σαββατοκύριακο και μάλιστα για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Τώρα, παίζουν κάθε μέρα και δεν μπορούμε να τους πούμε τίποτε!».

ΛΟΑΤΚΙ+ εκπαιδευτικό πρόγραμμα πρόκειται να εισαχθεί σε σχολεία της Σκωτίας

Καθώς τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στη Σκωτία αντιμετωπίζουν «προκατάληψη και παραπληροφόρηση», μια φιλανθρωπική οργάνωση ετοιμάζεται να αναπτύξει ένα συμπεριληπτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα στα σχολεία της χώρας.

Το πασίγνωστο τρόφιμο που μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να ψηλώσουν

Το πρωινό πρέπει να είναι ο βασιλιάς των γευμάτων της ημέρας. Το συστήνουν παροιμίες από την Άπω Ανατολή, το επισημαίνουν και οι ειδικοί μιλώντας στο ygeiamou. Κίνηση-κλειδί σύμφωνα με μελέτες, είναι το πρωινό να περιλαμβάνει αυγά, αφού έτσι μπορούμε να προσλάβουμε μεγαλύτερη ποσότητα πρωτεΐνης. Στα παιδιά, ωστόσο, στα οφέλη από την κατανάλωσή του προστίθεται και ένα ακόμη σημαντικό όφελος: τα βοηθά να ψηλώσουν.

Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η Ινδή τοξοβόλος χωρίς χέρια στοχεύει το χρυσό μετάλλιο

Η τοξόβόλος Σιτάλ Ντέβι παίρνει το τόξο της, φορτώνει ένα βέλος και στοχεύει προσεκτικά το στόχο της, περίπου 50 μέτρα μακριά, με ένα βλέμμα τεράστιας συγκέντρωσης στο πρόσωπό της.

Το ίδιο και η αντίπαλός της, η οποία προπονείται σε μια ακαδημία εκπαίδευσης στην Ινδία. Η διαφορά είναι ότι η Ντέβι κάθεται σε μια καρέκλα. Σηκώνει το τόξο με το δεξί της πόδι, τραβάει πίσω τη χορδή χρησιμοποιώντας τον δεξί της ώμο και απελευθερώνει το βέλος χρησιμοποιώντας τη δύναμη του σαγονιού της.