Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

6 αξίες εμπνευσμένες από την εκπαίδευση Waldorf, που κάθε οικογένεια θα πρέπει να υιοθετήσει.

Το Waldorf, αν και είναι λιγότερο γνωστό από τη Μοντεσσοριανή φιλοσοφία εκπαίδευσης, είναι ένα εναλλακτικό εκπαιδευτικό σύστημα το οποίο εστιάζει στην ολιστική ανάπτυξη του παιδιού. Όπως δηλώνεται στην ιστοσελίδα τους, τα σχολεία που υιοθετούν το σύστημα Waldorf ενσωματώνουν καλλιτεχνικό, πρακτικό και νοητικό περιεχόμενο στο αναλυτικό τους πρόγραμμα και εστιάζουν στην ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων και πνευματικών αξιών.

«Τα Δέντρα Μιλούν»: Πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός (Ε’ Δημοτικού έως και Γ’ Γυμνασίου)

Μιλούν τα υπεραιωνόβια δέντρα της Επανάστασης, έχουν ψυχή, έχουν φωνή; Και αν είχαν, τι θα μας έλεγαν; Το πρόγραμμα ΜΟΡΙΑΣ ’21 – μια πρωτοβουλία του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και της Costa Navarino- προσκαλεί τους μαθητές όλης της χώρας να ακούσουν τις ιστορίες τους και να δημιουργήσουν τις δικές τους, με τον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό «Τα Δέντρα Μιλούν».

28/01/22 - Διαδικτυακή Ημερίδα: Συνθέτοντας μουσική για άτομα με κοχλιακό εμφύτευμα

Διαδικτυακή Ημερίδα
Συνθέτοντας μουσική για άτομα με κοχλιακό εμφύτευμα

28 Ιανουαρίου 2022
Φουαγιέ Τμήματος Μουσικών Σπουδών Α.Π.Θ.

Για να εγγραφείτε ώστε να παρακολουθήσετε την ημερίδα διαδικτυακά, μεταβείτε εδώ και πατήστε στο σύνδεσμο "ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ".

Η Διεθνής Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος στο Γαλλικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

Στις 27 Ιανουαρίου, ημερομηνία που έχει καθιερωθεί ως Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος και της πρόληψης των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, το Γαλλικό Σχολείο Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσει κοινή εκδήλωση μνήμης με το Εβραϊκό Σχολείο – Ιωσήφ Νισσήμ, η οποία θα συμπεριλαμβάνει τραγούδια, φύτευση λουλουδιών και άλλες δράσεις.

Προβολή: "Βιολογία στην Εκπαίδευση" (εκπομπή: Ταξίδι στη Ζωή)

Η τριτοβάθμια εκπαίδευση σε σημείο καμπής – τι την απειλεί

Η ανώτατη εκπαίδευση στις προηγμένες οικονομίες έχει, πιθανότατα, αγγίξει το «ταβάνι» της και βρίσκεται σε σημείο καμπής

Η παγκόσμια έρευνα της EY για το μέλλον της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, δημοσιεύθηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εκπαίδευσης
Η ανώτατη εκπαίδευση στις προηγμένες οικονομίες έχει, πιθανότατα, αγγίξει το «ταβάνι» της και βρίσκεται σε σημείο καμπής
Η αναταραχή που έχει προκληθεί από την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, μπορεί να είναι μόνο η «κορυφή του παγόβουνου» των προκλήσεων που έρχονται
Για να επιβιώσουν τα πανεπιστήμια, απαιτείται μια ευέλικτη προσέγγιση για την επανεφεύρεσή τους

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2022. Πάρε κι εσύ μέρος στην γιορτή!

Επιλέξτε παρακάτω το κοινό στόχευσης που σας ενδιαφέρει και συμπληρώστε τη δήλωση για να συμμετέχετε κι εσείς στις εκδηλώσεις που διοργανώνει το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου με αφορμή τη SID 2022. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής στους εκπαιδευτικούς και έπαινος στους μαθητές που θα συμμετάσχουν. 

Φεβρουάριος 07-10

Δηλώστε συμμετοχή από εδω: ΕΓΓΡΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: 115.000 πλαστικά μπουκάλια νερού εξοικονομήθηκαν από το Κολλέγιο Ανατόλια μέσα σε 12 μήνες

Η αντικατάσταση των ψυκτών νερού με νέους σύγχρονους και η ενθάρρυνση των μαθητών και μαθητριών του Κολλεγίου Ανατόλια να κάνουν χρήση επαναχρησιμοποιούμενων δοχείων, είχε ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση 115.000 πλαστικών μπουκαλιών νερού (0,5 lt) μέσα σε ένα χρόνο.

Οι έντεκα νέοι ψύκτες τοποθετήθηκαν τον Οκτώβριο του 2020 στα κτίρια του Anatolia Elementary School (Δημοτικό) και του Anatolia High School (Γυμνάσιο, Λύκειο και IB Diploma Program) και έχουν τη δυνατότητα να καταμετρούν αυτόματα τον αριθμό των πλαστικών μπουκαλιών νερού (0,5lt) που εξοικονομούνται.