Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

Κόμικ: LUNARBABOON

Εκπαιδευτική γέφυρα Ελλάδας - ΗΠΑ

H «εκπαιδευτική σχέση» Ελλάδας - ΗΠΑ ενισχύεται τα τελευταία χρόνια, εντυπωσιάζοντας. Η Ελλάδα κεντρίζει το ενδιαφέρον όλο και περισσότερων νέων που επιλέγουν τη χώρα μας για εκπαιδευτικά προγράμματα, αλλά εντυπωσιακό είναι επίσης ότι εν μέσω κρίσης έχει αυξηθεί ο αριθμός των Ελλήνων που επιλέγουν τις ΗΠΑ για σπουδές.

Ξεκινούν οι αιτήσεις για χρηματική βοήθεια σε αγρότισσες πολύτεκνες μητέρες

Την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017, ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων από τις αγρότισσες πολύτεκνες μητέρες στο πρόγραμμα παροχής χρηματικού βοηθήματος του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας του ΟΓΑ. 

Η διοίκηση του ΟΓΑ υπενθυμίζει ότι η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής από τις ενδιαφερόμενες γίνεται ηλεκτρονικά σε οποιοδήποτε ΚΕΠ της χώρας στο χρονικό διάστημα από 6/10/2017 έως και 6/11/2017.

Νάπολη: Επτά οικογένειες έκαναν αίτηση υιοθεσίας αλλά αρνήθηκαν όταν τους προτάθηκε κοριτσάκι με σύνδρομο Down

Θόρυβο και συζητήσεις έχει προκαλέσει στην Ιταλία η είδηση ότι επτά ζευγάρια που ζουν στη Νάπολη αρνήθηκαν να υιοθετήσουν ένα νεογέννητο κοριτσάκι με σύνδρομο Down. Το κοριτσάκι εγκαταλείφθηκε στο νοσοκομείο από τη φυσική του μητέρα και οι αρμόδιες αρχές ενεργοποίησαν αμέσως τις διαδικασίες για να μπορέσει να υιοθετηθεί. 

Η ανορεξία «χτυπά» όλο και συχνότερα την πόρτα της ελληνικής κοινωνίας

Από νευρογενή ανορεξία κατέληξε πρόσφατα μια 17χρονη στην Λαμία. Γεγονός που ήρθε να μας υπενθυμίσει ότι οι διαταραχές πρόσληψης τροφής είναι υπαρκτό πρόβλημα. Αν και στην Ελλάδα δεν υπάρχουν επίσημα στατιστικά στοιχεία για την ανορεξία και τη βουλιμία, ο διαρκώς αυξανόμενος αριθμός αιτημάτων που δέχεται η μονάδα Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ στο «Αιγινήτειο» Νοσοκομείο, είναι ενδεικτικός της κατάστασης. 

Αθήνα, Πάτρα, Χαλκιδική: Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό

Για 6η συνεχή χρονιά στην Αθήνα και για 4η χρονιά σε πόλεις ανά την Ελλάδα, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ιδρύματος Ωνάση «Η μουσική αγαπά τον αυτισμό» ξεκινά τα μουσικά του εργαστήρια. Οι συμμετοχές άνοιξαν! Αθήνα-Πάτρα-Χαλκιδική είναι οι πρώτοι σταθμοί!

Συνέντευξη: Ειρήνη Συμεωνίδου

Η Ειρήνη είναι μητέρα ενός intersex παιδιού. Πριν από λίγες μέρες βρέθηκε στα έδρανα της βουλής, ως μέλος του Πολύχρωμου Σχολείου και του ΣΥΔ, θέλοντας να τονίσει την αναγκαιότητα να συμπεριληφθεί η προστασία των τρανς και intersex παιδιών στο πολυσυζητημένο νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου. Σήμερα, η Ειρήνη μιλά στο antivirus και μέσα από την ιστορία της καταλαβαίνουμε ότι η μη συμπερίληψη των intersex ατόμων στο εν λόγω νομοθέτημα δεν αποτελεί απλά μια παράλειψη, αλλά μια χαμένη ευκαιρία για την προστασία μιας σημαντικής μερίδας ανθρώπων που υποφέρουν αόρατοι.
Διαβάστε τη συνέντευξη στο avmag.

Καταλήψεις για ελλείψεις σε σχολεία – Αιτήματα και για ημερίδες!

Υπό κατάληψη από μαθητές τελούν σχολεία στη Θεσσαλονίκη για ελλείψεις στις υποδομές, ενώ τίθεται και το ζήτημα της κατάργησης των ολιγομελών τμημάτων ΕΠΑΛ, με την Ν.Δ. να φέρνει το θέμα στη Βουλή.

Ένοπλες δυνάμεις: «Ψυχική Πάθηση» η δυσλεξία, η δυσγραφία και η δυσαριθμησία

Αντιεπιστημονική εάν όχι αμιγώς ρατσιστική είναι η καταχώρηση των μαθησιακών δυσκολιών, όπως η δυσλεξία, με τις ψυχικές παθήσεις. 

Στην ίδια κατηγορία, εντάσσονται και οι χρήστες ναρκωτικών, οι ψυχωτικοί, ενώ ως «διαταραχή» εμφανίζεται και η μη ετεροφυλοφιλική σεξουαλική ταυτότητα (κατηγορία: ψυχοσεξουαλικές διαταραχές, όπως παραφιλία και διαταραχή ταυτότητας φύλου).

Γιορτή κώδικα για νέους και νέες 6-18 ετών: #THESS_CODE_FESTIVAL

Το #THESS_CODE_FESTIVAL είναι γιορτή κώδικα για νέους 6-18 ετών!

Για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού (Europe Code Week) ηΕΠΥ-Παράρτημα Μακεδονίας Θράκης, Greek Computer Society, Macedonia-Thrace, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και τους Συμβούλους Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης διοργανώνει διήμερο εργαστηρίων κώδικα και τεχνολογίας για νέους από 6 έως 18 ετών.

Κατασκεύασε χέρι που βοηθά τους τυφλούς στην κίνηση

Η ιδέα ξεκίνησε να ζυμώνεται ως μια απλή εργασία που έβαλε ο αρμόδιος καθηγητής του ΤΕΙ Θεσσαλίας στους φοιτητές του, να πάρουν μια απλή πλακέτα, που χρησιμοποιείται και στα φωτάκια που βάζουμε όλοι στο σπίτι μας για τα Χριστούγεννα και να αναπτύξουν μια εφαρμογή.

Η φοιτήτρια του ΤΕΙ Θεσσαλίας Αντονέλα Τσάπο, πήρε την συγκεκριμένη πλακέτα και στο πλαίσιο του εργαστηρίου, κατόρθωσε να δημιουργήσει ένα γάντι που βοηθά τους τυφλούς να κινούνται και να αντιλαμβάνονται εάν βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από αντικείμενα που πρέπει να αποφύγουν.