Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Οι κωφοί αποκλείονται (της πληροφόρησης περί) των οικονομικών μέτρων

Παιδιά ενός κατώτερου θεού, απεδείχθη ότι θεωρούνται από τους πατέρες του έθνους οι 20.000 και πλέον έλληνες με απώλεια ακοής. Στην κρίσιμη συζήτηση που διεξήχθη στην ελληνική βουλή για τα νέα οικονομικά μέτρα την Πέμπτη 7 Μαϊου, η παρουσία των τριών μόνιμα απασχολούμενων στο κοινοβούλιο διερμηνέων ελληνικής νοηματικής γλώσσας (ΕΝΓ) κρίθηκε περιττή. Τα όσα “ζωντανά”συζητήθηκαν αποτέλεσαν για τους έλληνες κωφούς επτασφράγιστο μυστικό!

Schools That Work

Το Ίδρυμα του George Lucas για την Εκπαίδευση, Edutopia, περιλαμβάνει στην ιστοσελίδα του ένα τμήμα αφιερωμένο σε σχολεία που ξεχωρίζουν (Schools That Work). Εκεί, αναζητούνται τα στοιχεία που κάνουν ένα σχολείο επιτυχημένο, αναλύοντας τη συνεργασία μεταξύ διευθυντών, δασκάλων, καθηγητών, γονεών και παιδιών.
Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα και γνωρίστε τις καλές πρακτικές αμερικάνικων εκπαιδευτικών οργανισμών. Μπορείτε να βρείτε σχετικό υλικό στην εκάστοτε μελέτη περίπτωσης.

Ημέρες και Νύχτες Μουσείων για την κοινωνική συνύπαρξη

Το Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας και τα Θεραπευτικά Προγράμματα ΚΕΘΕΑ Νόστος και ΚΕΘΕΑ Εξάντας συμμετέχουν στο φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων εφαρμόζοντας το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Nuit des Musées» με μια σειρά εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν το διήμερο 14-15 Μαΐου 2010 στους χώρους του Ιστορικού Αρχείου (Μέγαρο Διομήδη, 3ης Σεπτεμβρίου 146, Αθήνα). Το θέμα που επιλέχθηκε για φέτος από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων είναι «Μουσεία για την κοινωνική συνύπαρξη και αρμονία», με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου. 

Eνα εκατομμύριο online βιβλία διαθέσιμα δωρεάν για τυφλούς και δυσλεξικούς

Ο αριθμός των ηλεκτρονικών βιβλίων αυξάνεται συνεχώς, αλλά οι τίτλοι που είναι διαθέσιμοι σε ανθρώπους τυφλούς ή δυσλεξικούς, είναι ακόμα πολύ λίγοι. Μια νέα υπηρεσία, που ανακοίνωσε ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Internet Archive, πρωτοπόρος στην ψηφιοποίηση βιβλίων διαθέσιμων στον καθένα, φιλοδοξεί να αλλάξει αυτή την κατάσταση.

Μουσικοποιητική παράσταση: «Κ. Π. Καβάφης: Απ΄έξω και τραγουδιστά»

Τη Μουσικοποιητική παράσταση με τίτλο: «Κ. Π. Καβάφης: Απ´έξω και τραγουδιστά» της ομάδας «ΚΑΒΑΦΗΣ» του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Σύρου, παρουσιάζει το Ίδρυμα Ευγενίδου την Κυριακή 16 Μαΐου 2010 και ώρα 19:30, (Αμφιθέατρο Ιδρύματος Ευγενίδου, Λεωφ. Συγγρού 387, 175 64 Π. Φάληρο).
Η παράσταση αυτή - αφιέρωμα στο σπουδαίο Αλεξανδρινό ποιητή - , αποτελεί σύμφωνα με πολλούς πνευματικούς ανθρώπους μία ολοκληρωμένη προσέγγιση στο έργο του.

3ος Μαθητικός Διαγωνισμός Ποίησης Δήμου Θεσσαλονίκης

Η Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, προκήρυξε τον 3ο Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης με θέμα: 
Οι μαθητές γράφουν ποίηση

Στο Διαγωνισμό Ποίησης μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων των Σχολείων του Νομού Θεσσαλονίκης με ελεύθερο θέμα και με ένα μόνο ποίημα.

Καταληκτική ημερομηνία αποστολής ποιημάτων μέχρι 31 ΜΑΙΟΥ 2010

Επίκαιρα

Ο μαθητής στο δικαστήριο, ο διευθυντής στο νοσοκομείο

Ο μαθητής κατέληξε κατηγορούμενος στο δικαστήριο και ο διευθυντής του σχολείου στο… σπίτι του, με 23 μέρες αναρρωτική άδεια. Αυτές είναι, μετά τις διακοπές του Πάσχα, οι πιο εμφανείς εξελίξεις στο καυτό ζήτημα του Καλογεροπούλειου Γυμνασίου Λεμεσού, που σε όλη τη διάρκεια του τρέχοντος σχολικού έτους συγκλονίστηκε από την παραβατική συμπεριφορά του 14χρονου παιδιού με διαταραχή της ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητα.

Ανακοίνωση για θερινά τμήματα εκμάθησης γραφής Braille

Ανακοίνωση Περιφερειακής Ένωσης Κεντρικής Μακεδονίας του Πανελληνιου Συνδεσμου Τυφλών

Ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους εν ενεργεία εκπαιδευτικούς ότι ο Σύνδεσμος οργανώνει και θα πραγματοποιήσει τμήματα εκμάθησης ανάγνωσης και γραφής Braille θερινής περιόδου. Η ημερομηνία διεξαγωγής τους θα ξεκινάει από αρχές Ιουλίου μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων των ενδιαφερομένων να ενταχθούν στα προαναφερόμενα τμήματα άρχισε στις 22 Απριλίου και παρατείνεται έως και τις 21 Μαΐου στα γραφεία μας στην Βασ. Όλγας 114 στον τρίτο όροφο, ώρες 9.00π.μ. έως 1.00μ.μ. Για οποιεσδήποτε πληροφορίες ή διευκρινήσεις μπορείτε να απευθύνεστε στο κινητό τηλέφωνο της Προέδρου Ελένης Καρυπίδου 6946-328270.

Με εκτίμηση,

Για τη Διοικούσα Επιτροπή

Η Πρόεδρος                    Ο Γενικός Γραμματέας

Ελένη Καρυπίδου               Γεώργιος Μητρόπουλος

Πηγή: blind.gr

2ο Διεθνές Φεστιβάλ «Ιπποκράτης»


Η επιτυχία του περυσινού 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ «Ιπποκράτης» για θέματα υγείας στην Κω υπήρξε σημαντικό εφόδιο για τη διοργάνωση του δεύτερου φεστιβάλ το οποίο, όπως ανακοινώθηκε χθες, θα πραγματοποιηθεί 1-6 του προσεχούς Σεπτεμβρίου. 

H Πανεπιστημίου θα μετατραπεί σε γήπεδο..

Την Κυριακή 9 Μαΐου, η οδός Πανεπιστημίου θα μετατραπεί σε χώρο ποδοσφαίρου, μπάσκετ και τένις! Όπως ανακοινώθηκε, ο Δήμος Αθηναίων και ο Οργανισμός Νεολαίας και Άθλησης διοργανώνουν τα «Street Events 2010», από τις 8:30 π.μ. έως τη 1:00 μ.μ.

Συμπόσιο: ΒΙΑ και ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ σε ΠΑΙΔΙΑ και ΕΦΗΒΟΥΣ

ΒΙΑ και ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ σε ΠΑΙΔΙΑ και ΕΦΗΒΟΥΣ 

Συμπόσιο στο Χωρέμειο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία».

Σάββατο 15 Μαΐου 2010, 9:00 – 14:30.

Επιτυχημένα τα… Παιχνιδο-πειράματα για τη φύση και το περιβάλλον

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το προηγούμενο Σάββατο (24 Απριλίου) άλλη μια εκδήλωση του Παραρτήματος Κρήτης της ΟΜΕΡ (Παγκόσμια Οργάνωση Προσχολικής Αγωγής), με θέμα Παιχνιδο-πειράματα για τη φύση και το περιβάλλον, για νηπιαγωγούς και δασκάλους.

Ειδική αγωγή ώρα μηδέν

Το πρόσφατα κατατεθέν νομοσχέδιο για την εκπαίδευση με τίτλο «Αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού – Καθιέρωση κανόνων αξιολόγησης και αξιοκρατίας στην Εκπαίδευση και λοιπές διατάξεις», ως δια μαγείας αγνόησε φλέγοντα ζητήματα στον χώρο της ειδικής αγωγής/εκπαίδευσης και εξαφάνισε ανειλλημμένες πολιτικές δεσμεύσεις προς εκπαιδευτικούς διαφόρων κατηγοριών.

Εκδήλωση για τα παιδιά «Ζωγραφίζω για την μαμά»

Το Κέντρο Ερευνών Ρίζες ΜΚΟ για να τιμήσει την γιορτή της μητέρας, οργανώνει με την ευγενική χορηγία του Δήμου Αθηναίων, στον πεζόδρομο Ερμού και Βουλής, στο Σύνταγμα, πρωϊνή εκδήλωση για τα παιδιά, την Κυριακή, 9 Μαϊου 2010, ώρα 10:30-13:30.
«Ζωγραφίζω για την μαμά»

Θεατρική παράσταση: Ελίζα

Την παιδική θεατρική παράσταση «Ελίζα» της Ξένιας Καλογεροπούλου ανεβάζει η Δημοτική Παιδική Σκηνή, στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Παιδείας και Πολιτισμού 2010 που διοργανώνουν ο δήμος και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καλλιτεχνικής Παιδείας και Πολιτισμού Συκεών. 
Η παράσταση παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Ράνιας Μιχαηλίδου, το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Μαΐου, στις 8.30μ.μ. στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο (Ρ.Φεραίου και Μεγάρων), με ελεύθερη είσοδο. 

"Ελευθέρια Αλεξανδρούπολης 2010"

Πλούσιες οι εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης για τα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2010.

Από την Παρασκευή 7 Μαϊου έως τη Δευτέρα 24 Μαϊου, η Αλεξανδρούπολη γιορτάζει με ποικίλες εκδηλώσεις.