Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Στολίσατε;

Το Σάββατο στολίσαμε στο ΚΕΑ με στολίδια που φτιάξαμε με τους μαθητές και τις μαθήτριές μας, στολίδια που βρήκαμε στα bazaar σχολείων και ομάδων που αγαπάμε, κατασκευές που μας χάρισαν τα παιδιά μας για να τα θυμόμαστε (λες και ξεχνιούνται αυτές οι φάτσες). Κάθε κλαδάκι τού δέντρου γέμισε με αναμνήσεις, σκέψεις, όνειρα και ευχές. Και του χρόνου!

Ιωάννα & Ευλαμπία

ΙΕΠ: Εκδήλωση με θέμα "Δημοκρατικό Σχολείο"

Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣΗΣ, ΑΡΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΟΣΕΩΝ του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Διάλογοι…με την εκπαιδευτική κοινότητα», οργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Δημοκρατικό Σχολείο».

Αποσύρθηκε από τα σχολεία της Βιρτζίνια το βιβλίο «Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια» ως ρατσιστικό

Η διαμαρτυρία μιας μητέρας σε σχολείο της Βιρτζίνια ήταν αρκετή για να αφαιρεθούν από τη διδακτέα ύλη και τη βιβλιοθήκη των σχολείων αντιστοίχως τόσο οι «Περιπέτειες του Χάκλμπερι Φιν» του Μαρκ Τουέιν, αλλά και το «Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια», το εμβληματικό μυθιστόρημα της Χάρπερ Λι. Η χρήση ρατσιστικής γλώσσας ήταν ο λόγος που έστειλε τα βιβλία εκτός σχολείων, ύστερα από τη γραπτή διαμαρτυρία μητέρας, που κατήγγειλε την καταχρηστική χρήση της λέξης «nigger» (μτφ.: αράπης) και στα δύο βιβλία. 

Νέα ιστοσελίδα για τα «Ανοιχτά Σχολεία» του δήμου Αθηναίων

Το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων έχει πλέον νέα ιστοσελίδα, www.athensopenschools.gr, η οποία δίνει στους ενδιαφερόμενους, ανεξαρτήτως ηλικίας, τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τα προγράμματα που λειτουργούν δωρεάν σε 25 σχολεία της Αθήνας, από το μεσημέρι έως το βράδυ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέγουν τη γειτονιά, το πλησιέστερο Ανοιχτό Σχολείο, την κατηγορία δράσης που τους ενδιαφέρει, ανάλογα με την ηλιακή ομάδα που ανήκουν.

Χανιά: Μάθημα… φιλοζωίας στα σχολεία

Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών για ανάληψη δράσεων στο σχολείο για θέματα που αφορούν τη σχέση ανθρώπου και ζώων αποτελούν στόχους του νέου Εκπαιδευτικού Προγράμματος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας με τίτλο “Ανθρωποι και Ζώα, Συγκάτοικοι στον ίδιο πλανήτη”, όπως επισημάνθηκε χθες στη διάρκεια παρουσίασής του, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Τράπεζας Χανίων.

Η ΕΛΑΣ προσκαλεί παιδιά 6-12 ετών να ζωγραφίσουν για την οδική ασφάλεια

Το τρυφερό μέλλον της κοινωνίας, «επιστρατεύει» η Ελληνική Αστυνομία, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τους μεγάλους στο θέμα της οδικής ασφάλειας και της πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων, που εξακολουθούν να αποτελούν μεγάλη πληγή, ειδικά τις ημέρες των εορτών.

Δημητσάνα: Προβολές για Παιδιά και Νέους στο Μουσείο Υδροκίνησης!

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους (Πύργος, 3-10 Δεκεμβρίου 2016 ) προβάλλει στα Μουσεία του ΠΙΟΠ στην Πελοπόννησο, ένα προσεγμένο πρόγραμμα ταινιών που απευθύνονται σε παιδιά διαφορετικών ηλικιών και τις οικογένειές τους.

Unicef: Mε τα τατούαζ του Ντέιβιντ Μπέκαμ κατά της βίας στα παιδιά

Πιστός στο φιλανθρωπικό του έργο και την προσπάθεια του να χρησιμοποιήσει τη δημόσια εικόνα του για ένα καλύτερο κόσμο για τα παιδιά ο Ντέιβιντ Μπέκαμ ανάρτησε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ένα φιλμ, μέρος της καμπάνιας για την καταπολέμηση της βίας κατά των παιδιών που πρωταγωνιστεί σε συνεργασία με την Unicef.

Αθήνα: 6 δωρεάν χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις για παιδιά

Τα τελευταία χρόνια, η χριστουγεννιάτικη διασκέδαση έχει πάρει παράταση πριν και μετά τις γιορτές, ειδικά για τους γονείς, που καλούνται να ψυχαγωγήσουν τα πιτσιρίκια τους.

Επειδή, όμως, οι συνεχείς οικογενειακές έξοδοι μπορεί να αποβούν μοιραίες για την τσέπη, ιδού μια σύνοψη με τις καλύτερες προτάσεις με άρωμα Χριστουγέννων και μηδενικό ή συμβολικό κόστος.

Κομοτηνή:Πρωταγωνιστές τα παιδιά στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του δήμου Κομοτηνής

(Σήμερα) Την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου στις 9 και μισή το πρωί ξεκινούν με εθελοντική αιμοδοσία στο ΤΕΦΑΑ του ΔΠΘ οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του δήμου Κομοτηνής.

Το απόγευμα τις ίδιας ημέρας στις 5 και 30 θα πραγματοποιηθεί αγώνας δρόμου με τον τίτλο “run Sanda…run”.