Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Το γάλα στην εγκυμοσύνη «ψηλώνει» το παιδί

Υψος φαίνεται πως κερδίζουν οι έφηβοι των οποίων οι μαμάδες έπιναν γάλα κατά την εγκυμοσύνη τους, σύμφωνα με νέα μελέτη δανών, ισλανδών και αμερικανών ειδικών.

Πίσω στα σχολεία... Τι θα πρέπει να τρώνε οι μαθητές;

Έναρξη σχολικής χρονιάς, έναρξη δραστηριοτήτων και πάλι για πολλούς μαθητές. Είναι γεγονός ότι κατά τις καλοκαιρινές διακοπές, τα παιδιά εκτός από τις ακανόνιστες ώρες ύπνου έχουν και μια όχι τόσο καλή διατροφή. Η οικογένεια, το σχολείο, το φιλικό περιβάλλον επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τη διαμόρφωση των διατροφικών συνηθειών των μαθητών. Πόσο όμως σημαντικός είναι ο ρόλος του σχολείου στην υιοθέτηση των σωστών διατροφικών συνηθειών του μαθητή;

«Σοβαρότερα από τα ορθογραφικά, τα λάθη της ζωής»

Στην παρουσίαση ενός βιβλίου του, μια ομάδα εκπαιδευτικών τον ρώτησε πώς μπορούν τα σχολικά εγχειρίδια να γίνουν πιο ελκυστικά. Εκείνος, με τη μοναδική γλώσσα, την ευφυΐα και το χιούμορ του απάντησε: «Ας πάρουμε μια πολύ απλή άσκηση αριθμητικής, του τύπου ένα κιλό πατάτες κάνει 300 δρχ. Πόσο κάνουν 10 κιλά πατάτες; Πόσο πιο ελκυστικό θα ήταν αν η άσκηση αυτή δινόταν με έναν διαφορετικό τρόπο;

«βηματίΖΩ»: Πρόσληψη 2 ατόμων

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με αναπηρία Ν. Κιλκίς «βηματίΖΩ», προβαίνει στην πρόσληψη φροντιστών ΑμεΑ, (2 θέσεις) και καλεί τους ενδιαφερόμενους υποψήφιους να υποβάλουν αίτηση.

Η εκπαίδευση δεν είναι αυτό που νομίζεις

Δηλαδή τι μπορεί να "πει" σε ένα παιδί ο Δημητριάδης, ο Μαρμαρινός, ο Φάουστ; Γιατί να τα δει; Πόσα θεάματα μπορεί να παρακολουθήσει; Αυτές και άλλες πολλές απορίες μου γεννήθηκαν διαβάζοντας το βιβλίο με τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών. Πρόκειται περί ενός τόμου, μέσα στον οποίο μπορείς να βυθιστείς κανονικά και να ζηλέψεις επειδή ανήκεις στη "μεσαία ζώνη". 

Παίζοντας κρυφτό με τα παιδιά (φωτογραφίες)

Μουσείο Ανθρωπίνου Σώματος (Corpus Museum of Human body)

Οι Ολλανδοί σε ένα ρεσιτάλ πρωτοτυπίας δημιούργησαν το 2008 ένα μουσείο που δεν έχει να κάνει με εκθέματα αλλά με εκπαίδευση.

Με διασκεδαστικό αλλά και εκπαιδευτικό σκοπό οι επισκέπτες του μουσείου μπορούν να γνωρίσουν εσωτερικά το σώμα μας. 

Το μέγεθος των όρχεων δείκτης πατρότητας

Οι πατεράδες με μικρότερους όρχεις συμμετέχουν περισσότερο στην ανατροφή των παιδιών τους, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού «Proceedings of the National Academy of Science».

"Οι Ξένοι" από το θέατρο Κωφών Ελλάδος στη Ρόδο

Ο «Σύλλογος Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες» στην προσπάθεια του να φέρει πιο κοντά την κοινότητα των κωφών με το ευρύ κοινό πραγματοποιεί στις 13-14 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 21:00 θεατρική παράσταση από το Θέατρο Κωφών Ελλάδος με δυο παραστάσεις στο Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου