Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Η πρώτη φορά που ο γιος μου με Αυτισμό πήρε πρόσκληση σε πάρτυ γενεθλίων την οποία δεν θα απορρίψουμε!

Αγαπητή (σούπερ κουλ) μαμά, 

Δεν με ξέρεις και δεν σε ξέρω, αλλά ο γιος μου, ο Timothy, κάθεται μερικές φορές δίπλα στο γιο σου στο σχολείο. Ο Timothy έχει σοβαρή διαταραχή αυτιστικού τύπου. Είναι επίσης ένα 7χρονο αγοράκι που αγαπά και παίζει με όλη του την καρδιά. 

Χρειάζεται πολλή βοήθεια στο σχολείο και πολλές φορές φαίνεται να μην καταλαβαίνει τι γίνεται κάτω από την μύτη του. 

Θέλει φίλους, αλλά δεν ξέρει πώς να τους κάνει. 

Θέλει να παίξει με τους άλλους, αλλά δεν ξέρει πώς να τους το ζητήσει. 

Θέλει να συμμετέχει πολλές φορές, αλλά δεν ξέρει πώς. 

«Καμία διαφορά» στα παιδιά που μεγαλώνουν με γκέι γονείς

Οι επιστήμονες συμφωνούν σήμερα ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν με ομόφυλα ζευγάρια «δεν έχουν καμία διαφορά» από τα άλλα, προκύπτει από ανασκόπηση της διαθέσιμης βιβλιογραφίας.

Πιο επιτυχημένα τα παιδιά των εργαζόμενων γυναικών

Η μελέτη διεξήχθη από ερευνητές του Harvard Business School που δείχνει ότι τα παιδιά εργαζόμενων γυναικών έχουν περισσότερες πιθανότητες να πετύχουν στην ζωή τους.

Οι ερευνητές ανέλυσαν τα στοιχεία από μια έρευνα που έγινε μεταξύ 24 χωρών σε αγόρια και κορίτσια διαπιστώνοντας όμως ότι οι κόρες των εργαζόμενων γυναικών είναι αυτές που επωφελούνται περισσότερο.Είναι λοιπόν πιθανό να αναλάβουν στο μέλλον σημαντικότερες θέσεις εργασίας από ότι θα αναλάμβαναν αν οι μητέρες τους ήταν στο σπίτι.

Αλλάζουν όλα στο καθεστώς εγγραφών στους παιδικούς σταθμούς του δήμου Θεσσαλονίκης

Τα πάνω κάτω στον τρόπο εισαγωγής των παιδιών στο δίκτυο των βρεφονηπιακών και των παιδικών σταθμών του δήμου Θεσσαλονίκης φέρνει το νέο σύστημα, το οποίο καθιερώνει η δημοτική αρχή για την κατάταξη των αιτήσεων, που κατατίθενται από τους ενδιαφερόμενους γονείς, βάσει μοριοδότησης.

Μία νέα εφαρμογή της Apple φέρνει την τάξη στο κινητό των μαθητών

Η εταιρεία Apple από την Πέμπτη ενημέρωσε την εφαρμογή του iTunes U προσθέτοντας ένα νέο χαρακτηριστικό, που επιτρέπει στους μαθητές να κάνουν την εργασία τους απευθείας από το iPad ή το iPhone τους. Όταν οι μαθητές τελειώσουν μια οποιαδήποτε εργασία, ο δάσκαλος θα λαμβάνει μια ειδοποίηση που θα δείχνει πότε η εργασία είναι ολοκληρωθεί. 

Τι λέμε στα παιδιά μας αυτές τις ημέρες;

Γράφει ο Γιώργος Μόσχος στο τaλκ

Πρώτα από όλα θα πρότεινα να αποφεύγουμε να τους μεταφέρουμε λογικές θυμού και μίσους – επιθετικότητας για κάποιους που φαίνεται ότι «φταίνε» για τη σημερινή κρίση. Αρκετά έχουν χορτάσει να ακούνε κατηγόριες, από την κοινωνία των ενηλίκων.

Βαθμός εισαγωγής το... 3 ή το 4

Ποιος αμφιβάλλει ότι τον προσεχή Αύγουστο, κατά την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής, το κατώφλι για την ελληνική τριτοβάθμια εκπαίδευση θα είναι στο 3 ή το 4; Το 2014, χρονιά ανόδου των βάσεων, το κατώφλι εισαγωγής στα πανεπιστήμια ήταν 7.773 μόρια και στα ΤΕΙ το κατώφλι ήταν 4.054 μόρια, ενώ φέτος οι επιδόσεις των υποψηφίων είναι πολύ χειρότερες σε σύγκριση με πέρυσι. Παράλληλα, στη φετινή πτώση των βάσεων στα τμήματα ΑΕΙ/ΤΕΙ της περιφέρειας συμβάλλει και η δραματική μείωση του αριθμού των μετεγγραφών, όπως έχει προαναγγείλει η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Ετσι, το ισχύον σύστημα των έξι εξεταζομένων μαθημάτων σε πέντε επιστημονικά πεδία ολοκληρώνει τον κύκλο του με πάταγο -το 2016 θα ισχύσει νέο σύστημα εισαγωγής- , θέτοντας επιτακτικά την ανάγκη για δραστικές αλλαγές σε όλη την εκπαιδευτική πυραμίδα. Χαρακτηριστικά, και φέτος ο ένας στους τρεις υποψηφίους (31,69%) πήρε βαθμό πρόσβασης κάτω από τη βάση.

Δυσμηνόρροια στην εφηβεία: Πώς να την αντιμετωπίσετε

Δυσμηνόρροια, δυσ + μήνας + ροια ‹ ρέω] (ιατρ.), σημαίνει επώδυνη διαταραχή της έμμηνης ρύσης, της εμμηνόρροιας. Η δυσμηνόρροια διακρίνεται στη πρωτοπαθή και δευτεροπαθή. Η πρωτοπαθής είναι πιο συχνή στην εφηβεία (43%-93%) και εμφανίζεται συνηθέστερα 1-3 χρόνια μετά την εμμηναρχή.