Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022

Βιβλιοπαρουσίαση: Το αρνάκι που ήρθε για φαγητό - Ο κροκόδειλος που ήρθε για δείπνο


Από τα πιο τρυφερά και ενδιαφέροντα παιδικά βιβλία που δεν πρέπει να λείπουν από καμία βιβλιοθήκη!

«Τουρισμός για όλους» δίχως ολοκληρωμένη πολιτική για τα άτομα με αναπηρία- Αλλαγή τώρα!

Την τροποποίηση της ΚΥΑ του προγράμματος «Τουρισμός για όλους» ζήτησε με επείγουσα επιστολή της η ΕΣΑμεΑ από τον αρμόδιο υπουργό Τουρισμό Β. Κικίλια, καθώς έχουν δημιουργηθεί ζητήματα αναφορικά με τη συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των συνοδών τους!

Οδηγός Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Παιδιών και Εφήβων μετά από Φυσικές Καταστροφές από το ΕΚΠΑ

Το Εργαστήριο Σχολικής Ψυχολογίας του Τμήματος Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ δημοσίευσε έναν οδηγό για την Ψυχοκοινωνική Υποστήριξη Παιδιών και Εφήβων μετά από Φυσικές Καταστροφές, τον οποίο μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: 

Selma Blair: «Η αναπηρία θα μας επηρεάσει όλους, σε κάποια φάση της ζωής μας»

Η Selma Blair από τότε που διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας αγωνίζεται για την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση του κοινού σχετικά με το αυτοάνοσο νόσημα, αλλά και αποδεικνύει καθημερινά, μέσα από τις αναρτήσεις της, ότι η ζωή συνεχίζεται για τους ασθενείς, παρά τις νέες προκλήσεις και δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν.

Καλλιτεχνικά σχολεία: Προσλήψεις ωρομίσθιων - Ξεκινούν οι αιτήσεις

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων και επιλογής υποψηφίων για την πρόσληψη ωρομίσθιου προσωπικού, εξειδικευμένου στα αντικείμενα των κατευθύνσεων Θεάτρου - Κινηματογράφου και Χορού στα Καλλιτεχνικά Σχολεία, για το σχολικό έτος 2022-2023.

Δημόσια σχολεία: Πού ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την δωρεάν μεταφορά 14.702 μαθητών

Ολοκληρώθηκαν, σύμφωνα με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, «οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την έγκαιρη μεταφορά 14.702 μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όλων των δημοσίων σχολείων στις περιφερειακές ενότητες Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας».

Χαλκιδική: Διψάς για γνώση; Άνοιξε το ...ψυγείο και πάρε ένα βιβλίο!

Διψάς για γνώση κι έχεις ξεμείνει από βιβλία; «Άνοιξε το ψυγείο!», προτρέπουν τα μέλη της «You in Europe», μιας αστικής, μη κερδοσκοπικής εταιρίας που εδρεύει στη βόρεια Ελλάδα, και φυσικά δεν εννοούν το ψυγείο που ο καθένας έχει σπίτι του αλλά τα δυο ψυγεία - ελεύθερες βιβλιοθήκες, που έχουν στήσει στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής.

Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αμαρουσίου: Χορήγηση προνοιακών επιδομάτων για Άτομα με Αναπηρία

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αμαρουσίου στο πλαίσιο της αποστολής του, ενημερώνει τους δημότες για τους όρους και τις προϋποθέσεις χορήγησης προνοιακής αναπηρικής παροχής.

Ειδικότερα, η αίτηση για την χορήγηση της προνοιακής παροχής υποβάλλεται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας από εξουσιοδοτημένους υπαλλήλους των Κέντρων Κοινότητας των Δήμων. Εφόσον η αίτηση γίνει αποδεκτή, δημιουργείται φάκελος αναπηρίας και αποδίδεται στον αιτούντα ΑΜ ΚΕΠΑ.

ΑΧΑΪΑ: Ακόμη ένα μηχάνημα υποβοήθησης ατόμων με αναπηρία

Ακόμη ένα μηχάνημα υποβοήθησης ατόμων με αναπηρία για να μπορούν να απολαμβάνουν το μπάνιο τους στη θάλασσα τοποθετήθηκε με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και μετά από προσωπικό αγώνα του αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Χαράλαμπου Μπονάνου. Συγκεκριμένα, φέτος τοποθετήθηκαν για πρώτη φορά έξι μηχανήματα υποβοήθησης στην Αχαΐα σε Ακράτα, Άβυθο, Ελαιώνα, Βραχνέικα, Αγ. Βασίλη και Λακκόπετρα. Και μάλιστα, όπως επισημαίνει ο κ. Μπονάνος «και για πρώτη φορά με ντους και ξύλινο δάπεδο για διευκόλυνση των αναπηρικών αμαξιδίων».

Πηγή: kalavrytanews

Θεσσαλονίκη: Αρχίζουν οι εργασίες στο «Πάρκο για Όλους»

Το υπερσύγχρονο «Πάρκο για Όλους» πρόκειται να κατασκευαστεί στην περιοχή της Τούμπας, στον χώρο μεταξύ των οδών Γρηγορίου Λαμπράκη, Παυσιλίπου και Ολυμπίας, με τις εργασίες να αρχίζουν μέσα στο επόμενο διάστημα.