Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

Κάνοντας τα ομαδικά αθλήματα φιλικά για τα άτομα με κώφωση και βαρηκοΐα.

Emily Spreeman 
Η συμμετοχή σε μια αθλητική ομάδα είναι κάτι συναρπαστικό για τους περισσότερους νέους. Ωστόσο, πολλά κωφά παιδιά μπορεί να αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες όσον αφορά την επικοινωνία και τη χρήση της τεχνολογίας ακοής.

Δεν υπάρχει λόγος το παιδί σας να «χάνει» αυτές τις ομαδικές αθλητικές δραστηριότητες επειδή είναι κωφό. Απλές προσαρμογές μπορούν να κάνουν τα ομαδικά αθλήματα προσβάσιμα και να προσφέρουν στο παιδί σας μια εξαιρετική εμπειρία.

Παράλληλη στήριξη: Νέα εφαρμογή στο gov.gr για να δρομολογηθούν εγκαίρως οι αναγκαίες προσλήψεις εκπαιδευτικών ΕΑΕ

Ενημέρωση για νέα εφαρμογή που εντάχθηκε στο gov.gr και αφορά στην Παράλληλη Στήριξη- Συνεκπαίδευση και θα συμπληρώνεται αποκλειστικά και ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ από τους /τις Προϊσταμένους/ες, Δ/ντες/τριες Σχολικών Μονάδων των δημόσιων σχολείων Γενικής Εκπ/σης, κάνει με εγκύκλιό του ο γενικός γραμματέας του ΥΠΑΙΘΑ κ.Ι.Κατσαρός.

“Let’s Go” στη Σικελία για τον Πανευρωπαϊκό Τελικό νεανικής επιχειρηματικότητας GEN-E 2024 του Junior Achievement – Κάλυψη από ΕΡΤNews και ertnews.gr

Με μεγάλο ενθουσιασμό και στόχο για διάκριση η μαθητική «start up» «Let’s Go» από το Ειδικό Γυμνάσιο/Λύκειο Κωφών και Βαρηκόων Θεσσαλονίκης, αφού κέρδισε το 1ο Πανελλαδικό Βραβείο, ετοιμάζεται να ταξιδέψει στην Ιταλία για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα και το Junior Achievement Greece στον σπουδαίο Πανευρωπαϊκό Τελικό Μαθητικό Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας του Junior Achievement. Ο Τελικός πραγματοποιείται στο πλαίσιο του μεγαλύτερου Φεστιβάλ Μαθητικής και Φοιτητικής Επιχειρηματικότητας της Ευρώπης, JA Europe/GEN-E 2024, που φιλοξενεί φέτος το JA Ιταλίας στην Κατάνια της Σικελίας, 2 με 4 Ιουλίου 2024.

Υπηρεσία Ομιλούντων Βιβλίων του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών

Στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών λειτουργεί Υπηρεσία Ομιλούντων Βιβλίων, η οποία είναι στην διάθεση όλων των ατόμων με οπτική αναπηρία σε Ελλάδα και Κύπρο. Ουσιαστικά ιδρύθηκε το 1965 και είναι η πρώτη Υπηρεσία δανειστικής βιβλιοθήκης για άτομα με οπτική αναπηρία στην Ελλάδα, που σκοπό είχε να καλύψει τα τεράστια κενά των μαθητών και των σπουδαστών εκείνης της εποχής, καθώς και τις ευρύτερες ανάγκες πρόσβασης στην λογοτεχνία και γενικότερα στην γνώση.

«AstROMetria»: Το πρόγραμμα του Εθνικού Αστεροσκοπείου που φέρνει τα παιδιά Ρομά κοντά στην Αστροφυσική

Όχι ένα, αλλά πολλά παιδιά μπορούν να μετρήσουν τ' άστρα, χάρη στην εκπαιδευτική δράση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ο ουρανός με τα άστρα και τους πλανήτες του ανέκαθεν μάγευε μικρούς και μεγάλους, και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ), αξιοποιώντας τη γοητεία που ασκεί στους μαθητές, υλοποίησε το πρόγραμμα Αστρονομίας για μαθητές/τριες Ρομά «AstROMetria» (σ.σ.: Οι Ρομά ή Ρομ -στη διεθνή ορολογία αποκαλούνται Rom-, εξ ου και τα κεφαλαία γράμματα στην ονομασία του προγράμματος).

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για 121 προσλήψεις με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της ΔΥΠΑ

Ξεκίνησε την Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024, στις 10:00, η υποβολή αιτήσεων για την πρόσληψη συνολικά 121 ατόμων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών των βρεφονηπιακών σταθμών της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) για το σχολικό έτος 2024-2025.

Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων είναι η Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2024, στις 23:59.

Παιδιά: Η αϋπνία βάζει σε κίνδυνο την καρδιά τους

Το ξέρατε ότι και τα παιδιά μπορούν να εμφανίσουν υπέρταση;

Τα παιδιά και οι έφηβοι που κοιμούνται λίγες ώρες μπορεί να διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν υψηλή αρτηριακή πίεση, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Pediatrics.

Νέα επαναστατική συσκευή για την επιληψία εγκαταστάθηκε για πρώτη φορά παγκοσμίως στο κρανίο εφήβου

Ο Oran Knowlson, ένα αγόρι με σοβαρή επιληψία έγινε ο πρώτος ασθενής στον κόσμο που δοκίμασε την νέα αυτή συσκευή που τοποθετήθηκε στο κρανίο του για τον έλεγχο των επιληπτικών κρίσεων- Εντυπωσιακά τα αποτελέσματα

Επιμορφωτικό Σεμινάριο Χωρίς Διερμηνεία ΕΝΓ για Κωφό Εκπαιδευτικό

Σε επιμορφωτικό σεμινάριο αξιολογήτριας νηπιαγωγών γενικής αγωγής δεν παρέχεται διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (ΕΝΓ), αποκλείοντας τον Κωφό συνάδελφο από τη συμμετοχή του. Παρότι το πρόβλημα ήταν γνωστό από προηγούμενο περιστατικό τον Νοέμβριο, δεν έγινε καμία ενέργεια για τη διασφάλιση της προσβασιμότητας. Η αξιολογήτρια, αντί να επιλύσει το ζήτημα, κάλεσε τον συνάδελφο να παραμείνει στο σεμινάριο για να καλύψει την ευθύνη της, καταπατώντας το δικαίωμά του στην ισότιμη πρόσβαση. Το γεγονός υπογραμμίζει την υποκρισία και τις αδιάφορες πρακτικές του διοικητικού μηχανισμού, που επικεντρώνεται στην επιβολή της αξιολόγησης, αδιαφορώντας για τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Εμφύτευμα σε εγκέφαλο 13χρονου με επιληψία – Για πρώτη φορά παγκοσμίως

Ενας 13χρονος έφηβος από τη Βρετανία που πάσχει από σοβαρή επιληψία έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο στον οποίο τοποθετήθηκε ένα εγκεφαλικό εμφύτευμα με στόχο να θέσει υπό έλεγχο τις επιληπτικές του κρίσεις.