Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Ζωγραφική για μικρά παιδιά, για παιδιά με κινητική αναπηρία ή με νοητική καθυστέρηση

Η ζωγραφική δεν είναι μόνο ένας τρόπος έκφρασης, αλλά και ένας τρόπος χαλάρωσης και επικοινωνίας για τα όλους τους ανθρώπους και ιδίως για τα παιδιά. 

Πολλές φορές τα παιδιά με κινητική αναπηρία στα άνω άκρα ή με νοητική καθυστέρηση θέλουν πολύ αλλά δεν μπορούν να ζωγραφίσουν. Δυσκολεύονται πάρα πολύ να πιάσουν μαρκαδόρους και να κάνουν αναγνωρίσιμα σχέδια, γεγονός που αφενός τα στεναχωρεί και αφετέρου τα καθιστά ευάλωτα στα κοροϊδευτικά σχόλια των συμμαθητών τους. Πολλά παιδιά προσπαθούν απλά να βάψουν έτοιμες εικόνες, κάτι που τα περιορίζει σημαντικά. Η αφηρημένη ζωγραφική είναι μια πολύ καλή λύση. Ωστόσο, η χρήση περίεργων μέσων ζωγραφικής που μπορεί να οδηγήσει σε ξεχωριστά έργα τέχνης μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν τα παιδιά με κινητικές δυσκολίες όχι μόνο να εκφραστούν, να επικοινωνήσουν και να περάσουν ευχάριστες στιγμές, αλλά και να κερδίσουν τον θαυμασμό των υπόλοιπων παιδιών. 

Το αίτημα για ανεξάρτητη διαβίωση των ανθρώπων με αναπηρία

Με αφορμή την 5η Μαΐου, Ευρωπαϊκή Ημέρα Ανεξάρτητης Διαβίωσης των Ανθρώπων με Αναπηρία (ΑμεΑ), ο i-Living – Οργανισμός Ανεξάρτητης Διαβίωσης Ελλάδας, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, πραγματοποίησε μια σειρά δράσεων με σκοπό την προώθηση της Ανεξάρτητης Διαβίωσης, δηλαδή του κινήματος που προωθεί για τους ΑμεΑ το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού, της επιλογής του τρόπου ζωής τους και της ισότιμης συμμετοχής σε αυτή.

Εως τις 15 Μαΐου οι αιτήσεις για αποσπάσεις εκπαιδευτικών

Μέχρι τις 15 Μαΐου θα πρέπει να καταθέσουν τις αιτήσεις απόσπασής τους οι εκπαιδευτικοί που θέλουν να μετακινηθούν από σχολείο σε σχολείο, αλλά και σε μουσικά, καλλιτεχνικά, εκκλησιαστικά σχολεία, καθώς και σε υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας για το διδακτικό έτος 2017-2018.

Μαθαίνοντας στα παιδιά το «ασφαλές άγγιγμα»

«Σου αγόρασα ένα ωραίο τάμπλετ, έλα, κάτσε στα γόνατά μου να στο δείξω». «Είσαι πολύ μικρή βρε για να φοράς το πάνω τού μαγιό, βγάλ’ το». «Δώσε μου ένα φιλάκι, να, εδώ». Τι απ’ όλα είναι αθώο και τι όχι; Αν ακόμα και οι «μεγάλοι» δυσκολεύονται να κάνουν με σιγουριά τον διαχωρισμό, πώς θα τον κάνει ένα πεντάχρονο παιδί την κρίσιμη στιγμή για να προστατευθεί;

Η απίθανη τεχνολογία που μαθαίνουν τα παιδιά στο επίσημο βιβλίο Γλώσσας, στην Ελλάδα του 2017

Μην το πάρετε ως καμιά τρομερή καταγγελία, αλλά έχει πλάκα η στιγμή που έρχεται η ώρα να κάνεις την παραπάνω άσκηση στο τωρινό βιβλίο γλώσσας του δημοτικού. 

Οι ενεργοί μπαμπάδες βοηθούν στην καλύτερη νοητική ανάπτυξη του μωρού

Οι ενεργοί μπαμπάδες που περνάνε χρόνο με το μωρό τους, κατά τους πρώτους μήνες της ζωής του, παίζοντας και αλληλεπιδρώντας μαζί του, το βοηθάνε να έχει στη συνέχεια καλύτερη νοητική ανάπτυξη, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα με ελληνική συμμετοχή.

Εκπαίδευση από μυστικούς πράκτορες για σούπερ νταντάδες

Το υψηλού κύρους Κολέγιο Νόρλαντ, όπου σπουδάζει η ελίτ των νταντάδων στη Βρετανία, απευθύνει κάλεσμα σε ειδικούς των υπηρεσιών πληροφοριών του στρατού, προκειμένου να προετοιμάσουν τις σούπερ γκουβερνάντες, ώστε να αντιμετωπίζουν κάθε πιθανή απειλή, όπως τον κίνδυνο μιας απαγωγής.

Αιτήσεις ασύλου από 63.000 ασυνόδευτους ανήλικους στην ΕΕ το 2016

Περίπου 63.300 αιτήσεις ασύλου από ασυνόδευτους ανηλίκους καταγράφηκαν το 2016 στην ΕΕ, εκ των οποίων οι 2.350 κατατέθηκαν στην Ελλάδα (4%), σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν την Πέμπτη στη δημοσιότητα. 

Ο 21χρονος δημιουργός του θανάσιμου παιχνιδιού «Μπλε Φάλαινα» που οδήγησε δεκάδες θύματα στην αυτοκτονία

Η μητέρα της 13χρονης Maylen που πριν λίγες μέρες βρέθηκε απαγχονισμένη, αδυνατεί να περιγράψει τον πόνο που νιώθει και λέει στην El Mundo πως δεν ήξερε ότι η κόρη της είχε πέσει στα δίχτυα της θανάσιμης πρόσκλησης που ονομάζεται «Γαλάζια Φάλαινα». Η Maylen, αυτοκτόνησε σε μια πόλη στην Κολομβία καθώς είχε φτάσει στην τελική δοκιμή. Κανείς, ούτε οι φίλοι της, δεν ξέρουν γιατί δέχτηκε την θανάσιμη πρόκληση και έφτασε να βάλει η ίδια τέλος στη ζωή της.