Παρασκευή 21 Απριλίου 2023

Memory ήχων: «Μελισσούλες έκπληξη».

 Πρόκειται για ένα διασκεδαστικό παιχνίδι που απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Διαφέρει από τα συνηθισμένα επιτραπέζια παιχνίδια, καθώς εστιάζει στην αίσθηση της ακοής, μια αίσθηση που καλλιεργείται κυρίως κατά την βρεφική ηλικία και μετά δεν απασχολεί ιδιαίτερα γονείς, εκπαιδευτικούς και κατασκευαστές παιδικών παιχνιδιών. Είναι για ένα παιχνίδι που μπορεί να παιχτεί άνετα και από παιδιά με σοβαρά προβλήματα όρασης, με μικρές τροποποιήσεις στο ταμπλό. Η μοναδική κατηγορία παιδιών που αποκλείεται από το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι τα παιδιά με σοβαρά προβλήματα ακοής – κώφωση. 

«Πιάσε ένα βιβλίο»: Όταν η παιδική και νεανική λογοτεχνία συναντά την μουσική

-Διαλέγω το αγαπημένο μου βιβλίο σου!
-Και;
-Κι εσύ σκαρώνεις ένα ποίημα για μένα! Θέλετε;
-Θέλουμε!

Κι έτσι ξεκίνησαν όλα. Πρώτα γίνανε του Μάνου και μετά τής Αργυρώς, τής Άννας, του Βαγγέλη κι όλα τα άλλα!

Στην νέα δισκογραφική δουλειά της Τατιάνας Ζωγράφου κρύβονται 19 βιβλία κι ένα νανούρισμα.

8ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο "Ατόμα με Αναπηρία σε Περιβάλλον Κατασκηνώσεων"

Το Camp του Περπατώ επιστρέφει με το 8ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο "Ατόμα με Αναπηρία σε Περιβάλλον Κατασκηνώσεων" στον Πρίνο Θασού 2 με 5 Ιουνίου 2023 στην κατασκήνωση Pitsas Camp.  Δηλώστε συμμετοχή στον σύνδεσμο: https://forms.gle/p9vCzau6y9Mjx4e58

6 τρόποι να μεγαλώνεις παιδιά με φεμινισμό

Για εμάς (σημ. Genderhood), ο φεμινισμός είναι ο τρόπος να φτάσουμε στην ισοτιμία για όλους τους ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων όλων των φύλων, των φυλών, και των ΛΟΑΤΚΙ ταυτοτήτων. Είναι επίσης ο καθημερινός λόγος που μας κινητοποιεί να αναλάβουμε δράση. Αν μεγαλώνετε αγόρια, αυτό είναι και για εσάς! Με τον ίδιο τρόπο που η κοινωνία χρειάζεται κορίτσια που υψώνουν τη φωνή, χρειαζόμαστε και αγόρια που κάνουν ένα βήμα πίσω ώστε να ακουστούν τα κορίτσια. Ξεκινήστε αμέσως με αυτούς τους 6 τρόπους για να μεγαλώσετε παιδιά, έφηβες και εφήβους με φεμινισμό.

Ο Πυρσός είναι η μοναδική ομάδα ποδοσφαίρου τυφλών στην Ελλάδα και «παίζει» στην Καλαμαριά

Ο Πυρσός, η μοναδική ομάδα ποδοσφαίρου τυφλών στην Ελλάδα, είναι υπόθεση της Θεσσαλονίκης. Ο σύλλογος που δημιουργήθηκε από τα τέλη του ‘90, με την πρωτοβουλία ατόμων της Σχολής Τυφλών Θεσσαλονίκης, τα τελευταία δύο χρόνια απέκτησε την έδρα του στο αθλητικό συγκρότημα Μίκρας στην Καλαμαριά. 

Gen Z: Γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι για μεσημεριανό

Ενώ οι κουζίνες όλου του κόσμου είναι γεμάτες από παρηγορητικά φαγητά, οι Gen Z-ers (οι νέοι ηλικίας 12 – 25 ετών) επιλέγουν ολοένα και περισσότερο το comfort snack αντί για το comfort food.

Τα αγχολυτικά σνακ αρχίζουν να γίνονται πλέον και «κανονικό» φαγητό, αντικαθιστώντας τα τυπικά γεύματα, όπως αναφέρεται στην τελευταία ετήσια έκθεση της Mondelēz International «State of Snacking», με τους καταναλωτές να βρίσκουν πάντα «χώρο» στα έξοδά τους για την αγαπημένη τους «ένοχη» απόλαυση, ακόμη και σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς της ακρίβειας.

Ένθετο Προσβασιμότητα: Masterclass και παράσταση για την κατανόηση του αυτισμού

Στις 14 Μαΐου η διαδραστική παράσταση μυστηρίου με τίτλο «ΕΚΕΙΝΗ» από την ομάδα Γνωσιακού Συμπεριφορικού Δράματος θα συναντήσει τον διακεκριμένο καθηγητή για τον αυτισμό Τόνι Άτγουντ στο θέατρο Αrt63. Πρόκειται για ένα masterclass εμπνευσμένο από την Χάρι Καρνέζη, όπου η τέχνη του θεάτρου συναντά τον αυτισμό.

Ταξίδι για παιδιά στην Ακρόπολη

Αν ο πληθυσµός της πυκνοκατοικημένης Αθήνας σήμερα υπολογίζεται περίπου στα 4 εκατ., στην αρχαιότητα την Αττική κατοικούσαν όλοι κι όλοι 300-400 χιλιάδες άνθρωποι. Το άστυ είχε αναπτυχθεί στην πεδιάδα γύρω από την Ακρόπολη, που ήταν το σύμβολο της πόλης, όμως η βοή προερχόταν από την Αγορά, μια μεγάλη ζωηρή πλατεία με δημόσια οικοδομήματα και ιερά, εμπορική δραστηριότητα. Ηταν η έδρα της πολιτικής και κοινωνικής ζωής των αρχαίων. Στην άλλη πλευρά της Ακρόπολης λειτουργούσε το θέατρο του Διονύσου, όπου χιλιάδες Αθηναίοι έφταναν από νωρίς το πρωί για να δουν τραγωδίες και κωμωδίες, που παίζονταν όλη την ημέρα. Το Ωδείο του Περικλή ήταν για συναυλίες και μουσικούς διαγωνισμούς της γιορτής των Παναθηναίων.

Επεκτείνεται στη Θεσσαλονίκη το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού

Στη σύσταση Κέντρου Ημέρας στην Θεσσαλονίκη προχωρά το Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού με στόχο τη δωρεάν παροχή υπηρεσιών πρόληψης, διάγνωσης, θεραπείας, περίθαλψης και αντιμετώπισης των αναγκών και προβλημάτων ψυχικής υγείας των παιδιών και εφήβων.

«Είχα δώσει όρκο με τον εαυτό μου ότι δεν θα μιλήσω ποτέ» - Το γράμμα ανήλικης θύματος βιασμού από τον πατέρα της

«Είχα δώσει όρκο με τον εαυτό μου ότι δεν θα μιλήσω ποτέ, ότι αυτό θα το κουβαλάω μέσα μου μέχρι την τελευταία μου πνοή!» με αυτά τα λόγια αρχίζει την αφήγησή της στο γράμμα που έστειλε στην επιμελήτρια Ανηλίκων και Κοινωνικής Αρωγής Καλαμάτας, μία ανήλικη για τον βιασμό από τον πατέρα της.