Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Δείτε σήμερα: “Ημερολόγια Εκφοβισμού”

Ο εκφοβισμός θεωρείται από πολλούς ως ένα ατυχές, κυρίως ακίνδυνο και τελικά αναπόφευκτο κομμάτι της ενηλικίωσης. Οι περισσότεροι, ίσως, θυμόμαστε με κάποια νοσταλγία πειράγματα και καβγάδες στο σχολείο και τη γειτονιά. Υπάρχει, όμως, ένα σημείο που οι συνήθεις φάρσες μεταξύ των παιδιών παύουν να είναι τόσο αστείες; Αναμφίβολα, ναι.

Κινηματογραφημένο στην Ελλάδα και την Αγγλία, το ντοκιμαντέρ «Ημερολόγια Εκφοβισμού», σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Χαντζή και παραγωγή της Small Planet για το «Χαμόγελο του Παιδιού» και το European Antibullying Network, θα μεταδοθεί σε πρώτη τηλεοπτική προβολή στην Ευρώπη από τον Alpha, την Δευτέρα 14 Ιουλίου, στις 23:30.

Πρόγραμμα κάλυψης εκπαιδευτικών αναγκών των παιδιών ευάλωτων οικογενειών

Ένα νέο κοινωνικό πρόγραμμα για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των παιδιών ευάλωτων οικογενειών οι οποίες έχουν πληγεί από την κρίση με τίτλο «Εφόδια Ζωής, Βήματα Ζωής» παρουσίασαν σε κοινή Συνέντευξη Τύπου η φαρμακευτική εταιρεία Roche Hellas και η Μη Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSIS. Το πρόγραμμα αυτό, στόχο έχει να απαντήσει στις ανάγκες της νέας γενιάς, απόρροια της οικονομικής κρίσης, για εκπαίδευση και πολιτιστική εγρήγορση, πολύτιμα εφόδια που θα αποτελέσουν τη βάση για ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους και την κοινωνία.

Ο Απρόβλεπτος κος Σπίβετ: Μια μοναδική ταινία με ήρωα ένα παιδί- θαύμα!


Ο άνθρωπος που μας χάρισε την πιο όμορφη και γλυκιά ιστορία αγάπης του γαλλικού κινηματογράφου, ο σκηνοθέτης της Αμελί και υποψήφιος για Όσκαρ, Ζαν Πιερ Ζενέ, μας ετοίμασε ένα υπέροχο, τρισδιάστατο, ταξίδι με προορισμό τα νιάτα μας!

Σε ένα απομονωμένο οικογενειακό ράντσο, κάπου στη μέση του αμερικάνικου πουθενά, εκεί που το ανθρώπινο μάτι μπορεί να περιπλανάται για πάντα ελεύθερο στις ατελείωτες πεδιάδες της Μοντάνα, ζει ο απρόβλεπτος κος Τ.Σ. Σπίβετ με την οικογένειά του.

Τα ψυχοπαθητικά παιδιά

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά των παιδιών με τέτοιου είδους προσωπικότητα

Αδυνατούν να ενεργούν με βάση τη χρονική διαδοχή των γεγονότων, αφού δεν μπορούν να συνδέσουν τις πράξεις με τις συνέπειές τους, κάτι που τα εμποδίζει να διδάσκονται από τα σφάλματά τους

Η ΕΠΙΔΟΚΙΜΑΣΙΑ δεν λειτουργεί ως αμοιβή, ενώ η αποδοκιμασία δεν συνιστά ποινή

Νέο τεύχος του περιοδικού "Νυχτερινό"

Κυκλοφόρησε το 15ο τεύχος του περιοδικού Νυχτερινό με λογοτεχνικά κείμενα των μαθητών του 1ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Περιστερίου (υπεύθυνη η φιλόλογος Μαρία Μαχά). Καλή ανάγνωση!

Έτσι θα προβιβάζονται οι μαθητές από την Α' στη Β' Λυκείου

Δεκτή κατά πλειοψηφία έγινε από τη Βουλή η τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Παιδείας για την «Προαγωγή και απόρριψη των μαθητών της Α' τάξης Ημερήσιου και των Α' και Β΄ τάξεων Εσπερινού Γενικού Λυκείου».

Πλέον για την προαγωγή των μαθητών της Α' τάξης του ημερήσιου Λυκείου και των Α' και Β’ τάξεων του Εσπερινού Γενικού Λυκείου απαιτείται η επίτευξη Μέσου Όρου ετήσιας επίδοσης στους κλάδους μαθημάτων της «Ελληνικής Γλώσσας» και των «Μαθηματικών» τουλάχιστον δέκα (10).

Συμβουλές για την κυκλοφοριακή αγωγή του παιδιού

Όλοι μας θέλουμε τα παιδιά μας να πηγαίνουν και να επιστρέφουν από τα σχολεία τους ασφαλή.

Εμείς οι γονείς λοιπόν πρέπει να αναζητήσουμε την πιο ασφαλή διαδρομή, που πρέπει να ακολουθεί το παιδί μας, για να φθάσει και να επιστρέψει από το σχολείο του.

«Γεμίζουν» πάλι με μαθητές τα ιδιωτικά σχολεία στην Ελλάδα

Αλλάζουν σελίδα τα ιδιωτικά σχολεία. Για πρώτη φορά μετά το 2010 όταν, λόγω της οικονομικής κρίσης, άρχισε η αναγκαστική στροφή προς τα δημόσια σχολεία, η εικόνα από τις προεγγραφές των μαθητών για τη νέα σχολική χρονιά δείχνει ότι έχει αναζωπυρωθεί το ενδιαφέρον των γονιών για την ιδιωτική εκπαίδευση. Μάλιστα, με βάση τα πρώτα στοιχεία, σε κάποια γνωστά ξενόγλωσσα σχολεία που προσφέρουν προγράμματα Διεθνούς Απολυτηρίου και ανοίγουν τις πόρτες για σπουδές στο εξωτερικό οι προεγγραφές έχουν πιάσει «οροφή» και δεν υπάρχει περιθώριο για επιπλέον μαθητές από τον Σεπτέμβριο.

Τα 18 γνωρίσματα των δημιουργικών ανθρώπων

Η δημιουργικότητα μπορεί να είναι ένα σταθερό γνώρισμα σε κάποιους ανθρώπους αλλά ενδεχομένως και να εξαρτάται από τις εκάστοτε συνθήκες. Η έμπνευση και οι “φαεινές ιδέες” έρχονται από το πουθενά μερικές φορές – ενώ δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει όταν είναι πραγματικά απαραίτητες. Αναμφίβολα πάντως η δημιουργικότητα προϋποθέτει πολύπλοκη νοητική λειτουργία και δεν σχετίζεται με την απλή διαδικασία της σκέψης.

Εξέταση ούρων προβλέπει αν ένα μωρό θα γεννηθεί πρόωρα

Μια πολλά υποσχόμενη, νέα εξέταση ούρων που μπορεί να προβλέψει αν ένα παιδί θα γεννηθεί πρόωρο ή λιποβαρές και συνεπώς θα έχει αναπτυξιακά προβλήματα στη συνέχεια, δημιούργησαν ερευνητές του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Imperial College του Λονδίνου.