Τρίτη, 19 Ιουνίου 2012

Κέντρο παιδιού & Εφήβου: ανακοίνωση για θέσεις εργασίας

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία Κέντρο Παιδιού και Εφήβου (ΚΠΕ) ως Δικαιούχος φορέας στο πλαίσιο της Πράξης «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου» του Ε.Π «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», με συμπράττοντες φορείς τον Παγχιακό Σύλλογο ΑμεΑ και τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Χίου ΕλπίΖΩ, ανακοινώνει ότι για τη Περιφερειακή Ενότητα Χίου έχουν εγκριθεί 46 συνολικά θέσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (5μηνης διάρκειας).

Φλώρινα: Δωρεάν μαθήματα για τους μικρούς μαθητές και το σχολικό έτος 2012-13

Η επιτυχία του εγχειρήματος ενθαρρύνει τους διοργανωτές, ώστε να ξεκινήσουν κανονικά τα δωρεάν μαθήματα για το σχολικό έτος 2012-2013, σε ακόμα περισσότερους μικρούς μαθητές. Ο λόγος για τους ιθύνοντες του Δήμου Φλώρινας και της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας, οι οποίοι πραγματοποίησαν με επιτυχία το σχολικό έτος 2011-2012 το πιλοτικό πρόγραμμα δωρεάν φροντιστηριακών μαθημάτων σε μαθητές του δημοτικού.

H καλή πλευρά της κληρονομικότητας

Τα πατουσάκια τα πήραμε από τη μαμά, τα χειλάκια τα πήραμε από τη μαμά και όλα τα υπόλοιπα τα πήραμε... από τον μπαμπά, τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας, για να παραφράσουμε τη γνωστή διαφήμιση που έπαιζε στην ελληνική τηλεόραση. Πήραμε τα κακά, που συνήθως είναι αυτά που φοβόμαστε και στα οποία εστιάζουμε, όχι μόνο εμείς αλλά και οι γιατροί, ώστε να προσπαθήσουμε να προλάβουμε πιθανές ασθένειες, και -ας μην ξεχνάμε- πήραμε και τα καλά.

Σπιτική λεμονάδα: οικολογικό αναψυκτικό για το καλοκαίρι

Σας περισσεύουν λεμόνια; Τώρα που μπήκε το καλοκαίρι μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε ένα σπιτικό και οικολογικό αναψυκτικό: μια υπέροχη λεμονάδα!

Όροι και προϋποθέσεις επιδότησης θέσεων σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς

Θα ξεπεράσουν τις 100.000 οι αιτήσεις γυναικών που επιθυμούν να εξασφαλίσουν επιδοτούμενη θέση φιλοξενίας των παιδιών τους σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς της χώρας, στο πλαίσιο της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού».

121 υποτροφίες από την κληρονομιά Αντωνίου Παπαδάκη

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ανακοίνωσε την προκήρυξη διαγωνισμού μεταξύ των Α/ετών, Β/ετών , Γ/ετών κλπ. φοιτητών όλων των Σχολών και των Τμημάτων αυτού για τη χορήγηση, κατά το Παν/κό έτος 2011-12, εκατόν είκοσι μία (121) υποτροφιών, από τα έσοδα της Κληρονομίας ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΚΗ

Πανελλαδικές: Ξεκίνησε η υποβολή των μηχανογραφικών

Από σήμερα και έως τις 5 Ιουλίου θα πρέπει οι υποψήφιοι για εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ να υποβάλουν τα μηχανογραφικά τους δελτία μέσα από την ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας.

H ιστοσελίδα στην οποία μπορούν να απευθύνονται οι υποψήφιοι είναι exams.minedu.gov.gr.

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ: Καλοκαίρι 2012

Το νέο τεύχος του περιοδικού ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ για το Καλοκαίρι του 2012 είναι έτοιμο!

Για να «ξεφυλλίσετε» ηλεκτρονικά το τεύχος 106, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε εδώ.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ
«Οι νέοι του σήμερα... αυριανοί ηγέτες των κοινοτήτων μας»

Νέοι δημότες Καστοριάς καλούνται να υποβάλλουν τις δημιουργικές τους ιδέες για την αναβάθμιση και την παροχή νέων καινοτόμων υπηρεσιών αλλά και για την ευρύτερη ανάπτυξη του Δήμου Καστοριάς, συμμετέχοντας με αυτό τον τρόπο ενεργά στην διαμόρφωση των θεσμών της τοπικής κοινωνίας.