Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023

Βιβλιοπαρουσίαση: Κομμάτι κομμάτι. Το αγόρι που συναρμολόγησε τον εαυτό του.

“... τα κομμάτια βρίσκονται εκεί, αλλά αποκτούν νόημα όταν ενώνονται μεταξύ τους”

​​«Πολλές φορές με ρωτούν πώς είναι να σου λείπει το μισό χέρι. Η αλήθεια είναι πως... δεν ξέρω. Πώς είναι να σας λείπει ένα δάχτυλο; Κάντε μου τη χάρη να τα μετρήσετε, εντάξει; Σταματήστε το διάβασμα και μετρήστε τα δάχτυλά σας.

Ένα, δύο, τρία, τέσσερα, πέντε, έξι, επτά, οκτώ, εννέα, δέκα! Πώς είναι να σας λείπει το ενδέκατο δάχτυλο; Δεν ξέρετε; Ούτε κι εγώ. Αυτό που ξέρω είναι ότι δε σας λείπει τίποτα∙ σας περισσεύει. Σας περισσεύουν δυνατότητες».

Ωράριο εκπαιδευτικών που έχουν παιδιά με ειδικές ανάγκες – Τι ισχύει

Χορήγηση μειωμένου ωραρίου σε εκπαιδευτικούς, ΕΕΠ, ΕΒΠ, γονείς τέκνων ΑμεΑ

Διευκρινιστική εγκύκλιος Υ.ΠΑΙ.Θ.A σχετικά με το διδακτικό ωράριο των εκπαιδευτικών που έχουν την επιµέλεια ατόµων µε ειδικές ανάγκες. 

Ποια νηπιαγωγεία και δημοτικά καταργούνται – συγχωνεύονται και πόσα ιδρύονται τη νέα σχολική χρονιά

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση, από το νέο σχολικό έτος 2023-24 καταργούνται 36 Δημοτικά - Νηπιαγωγεία και συγχωνεύονται άλλα 30

Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας τα σχολεία που καταργούνται ή συγχωνεύονται, όπως και αυτά που ιδρύονται το σχολικό έτος 2023-24. 

Έναρξη εγγραφών στα δωρεάν μαθήματα Αστρονομίας της Αστρονομικής Εταιρείας Πάτρας «Ωρίων»

Το ΔΣ της Αστρονομικής Εταιρείας Πάτρας «Ωρίων» ανακοινώνει την από 1/9/2023 έναρξη εγγραφών στα δωρεάν μαθήματα Αστρονομίας https://eclass.orionas.gr/ που παρέχει σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, με στόχο την προετοιμασία τους για τη συμμετοχή τους στον 29ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Αστρονομίας και Αστροφυσικής 2023 – 2024. Τον Διαγωνισμό διοργανώνει η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου και το Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Πάμε... Βαλκανική Πλατεία;

Τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου ανοίγει ο κύκλος των εκδηλώσεων της Βαλκανικής Πλατείας, ενός πολιτιστικού θεσμού του δήμου Νεάπολης - Συκεών που διανύει την τρίτη του δεκαετία. 

Εναρκτήρια εκδήλωση αποτελεί η συναυλία της Ευανθίας Ρεμπούτσικα τα Συμμαχικά και με ελεύθερη είσοδο. Η αγαπημένη μουσικός και συνθέτης υπόσχεται να μας συνεπάρει με τις υπέροχες μελωδίες της σε μια ονειρική συνάντηση με άρωμα Ανατολής και Δύσης. 

Αιμοληψία: Το ευχάριστο κόλπο για να μην πονέσει το μωρό

Η θετική επίδραση της μουσικής στην ψυχική υγεία είναι μια ιδέα που έχει εδραιωθεί εδώ και αιώνες. Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, θα συμφωνήσουν πως δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς την αγαπημένη τους μουσική. Ωστόσο, ένας διαρκώς αυξανόμενος όγκος επιστημονικών ευρημάτων και δεδομένων συσχετίζει πλέον αυτή την ωφέλιμη επίδραση της μουσικής και με διάφορες εκφάνσεις της σωματικής υγείας, από τη λειτουργία του εγκεφάλου μέχρι την εμμηνόπαυση.

Πανεπιστήμια: Το κυνηγητό των φοιτητών για ένα καλό μεταπτυχιακό - Πόσα λειτουργούν στην Ελλάδα, τι ισχύει στις ξένες χώρες και τι αλλάζει φέτος

Επιτυχημένη καριέρα χωρίς ένα καλό μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών δεν υπάρχει. Αυτό πιστεύουν οι φοιτητές σήμερα στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς και γι΄αυτό από νωρίς επιδίδονται σε ένα τεράστιο αγώνα προκειμένου να εντοπίσουν το κατάλληλο γι΄ αυτούς πρόγραμμα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Επιστροφή στα θρανία με βιβλία των Eκδόσεων Ψυχογιός

O Σεπτέμβριος δεν σηματοδοτεί απλώς την έναρξη του φθινοπώρου, αλλά και την αρχή μιας νέας σχολικής χρονιάς! Είναι η περιόδος που μικροί και μεγάλοι προετοιμαζόμαστε για την επιστροφή στο σχολείο και στη χειμερινή μας καθημερινότητα, προμηθευόμαστε όλα τα απαραίτητα και περιμένουμε με ανυπομονησία να ξεκινήσει η επιστροφή στη σχολική ρουτίνα, η επιστροφή στους φίλους μας! Τι γίνεται όμως με τα παιδάκια που για πρώτη φορά θα χρειαστεί να αποχωριστούν τους γονείς τους, ώστε να βρεθούν σε ένα σχολικό περιβάλλον; Τι άγχος μπορεί να νιώθουν παιδιά και γονείς;

Παιδιά: Πώς σταματούν να γκρινιάζουν;

Τα πιο πολλά παιδιά περνούν φάσεις γκρίνιας, γεγονός ιδιαίτερα ενοχλητικό αν και απολύτως φυσιολογικό.

Από τη μια, μπορεί να είναι θέμα χαρακτήρα. Σίγουρα θα σας έχει τύχει να γνωρίσετε ανθρώπους από τη φύση τους γκρινιάρηδες. Γιατί λοιπόν το παιδί σας να μην είναι ένας από αυτούς; Κάποια παιδιά αγχώνονται περισσότερο από άλλα ή, ακόμη χειρότερα, με το παραμικρό. Έτσι, καταλήγουν σε γκρίνια και αυτό που συνήθως έχουν περισσότερο ανάγκη είναι η σταθερότητα και η αίσθηση ασφάλειας.

Διαδικτυακά μαθήματα eTwinning Σχολεία: τα σχολεία ως χώροι συμπερίληψης και καινοτομίας

Στις 18 Σεπτεμβρίου ξεκινάει το τρίτο από τη σειρά διαδικτυακών μαθημάτων για τα eTwinning Σχολεία, το οποίο επικεντρώνεται στα σχολεία ως χώρους συμπερίληψης και καινοτομίας!
Εγγραφείτε για να ανακαλύψετε δημιουργικές διδακτικές προσεγγγίσεις και να διερευνήσετε τις δυνατότητες συνεργασίας με συναδέλφους, μαθητές, γονείς και την τοπική κοινωνία.
Εγγραφές! https://bit.ly/45kkMQg

Πηγή:  Hellenic eTwinning