Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024

Διδάσκοντας σε μωρό με τύφλωση ή προβλήματα όρασης να παίζει με παιχνίδια

Όλα τα παιδιά περνούν από συγκεκριμένα στάδια καθώς μαθαίνουν να παίζουν. Το πρώτο πράγμα που κάνει συνήθως ένα βρέφος με ένα παιχνίδι είναι να το φέρει στο στόμα του. Έχοντας βιώσει ήδη την ευχάριστη εμπειρία του θηλασμού, ίσως και το παιχνίδι να έχει ωραία γεύση!

Γιατί οι νέοι είναι λιγότερο ευτυχισμένοι από τους μεγάλους

Μπορεί οι νέοι να μην υποφέρουν από την λεγόμενη «κρίση της μέσης ηλικίας», όμως γίνονται λιγότερο ευτυχισμένοι από τους μεγαλύτερους, όπως αποκαλύπτει παγκόσμια έρευνα.

Ο Δρ Vivek Murthy, κορυφαίος γιατρός των ΗΠΑ, ανέφερε ότι «οι νέοι άνθρωποι πραγματικά παλεύουν με τα προβλήματα καθημερινά» και αυτό δεν τους αφήνει να να νιώσουν την ευτυχία.

Βία – Βullying: Διπλασιάστηκαν τα ποσοστά εκφοβισμού για το 50% των εφήβων

«Η βία είναι η μόνη λύση» Π.Ρ. 15 ετών
«Ο πλανήτης είναι ετοιμοθάνατος. Δεν “βλέπω” το μέλλον – υπάρχει μόνο το σήμερα»
Ρ.Γ. 16 ετών

Οι νέοι μπορεί να εκφραστούν βίαια στο φυσικό ή ψηφιακό κόσμο και υπάρχει σημαντική αυξητική τάση στη χώρα μας, γεγονός που πιθανώς να σχετίζεται με την κοινωνική/οικονομική κρίση των τελευταίων ετών και τις αρνητικές επιπτώσεις της στην οικογενειακή λειτουργικότητα, καθώς και με την υπερέκθεση σε ερεθίσματα ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο και το σχετικό έλλειμμα εκπαίδευσης στο σχολείο.

Υπάρχει σωστός τρόπος να πεις σε γονείς ότι το παιδί τους έκανε κάτι κακό;

Πώς μιλάς σε άλλους γονείς για να τους πεις κάτι δυσάρεστο για το παιδί τους, χωρίς όμως να τους φέρεις σε δύσκολη θέση; Και πώς προασπίζεσαι τα δικαιώματα του παιδιού σου θέτοντας όρια, σαν ενήλικας προς ενήλικα;

Η Γαλλία δοκιμάζει πιλοτικά τετραήμερη εργασία για διαζευγμένους γονείς

Οι διαζευγμένοι γονείς που μοιράζονται την επιμέλεια θα μπορούν να εργάζονται τέσσερις ημέρες την εβδομάδα όταν τα παιδιά τους είναι μαζί τους, στο πλαίσιο ενός προγράμματος που θα δοκιμαστεί φέτος στη Γαλλία. 

Τι να κάνετε για να μη ζηλέψει ο σκύλος σας το νέο μωρό που θα έρθει στο σπίτι

Στους ανθρώπους, η ζήλια περιγράφεται ως «ένα συναίσθημα που εμφανίζεται όταν ένα άτομο υστερεί απέναντι σε κάποιο άλλο, από πλευράς πλούτου, ικανοτήτων, ή ταλέντου, ή επιθυμεί διακαώς κάτι που κάποιος άλλος έχει στην κατοχή του.» Σύμφωνα μάλιστα με τον Βρετανό φιλόσοφο και μαθηματικό Μπέρτραντ Άρθουρ Γουίλιαμ Ράσελ η ζήλια είναι μια από τις κυριότερες αιτίες της δυστυχίας.

Άποψη: Νίκη Λυμπεράκη - Τα παιδιά με τα κινητά

Αν το καλοσκεφτεί κανείς, οι έφηβοι της τελευταίας 20ετίας είναι τα πειραματόζωα. Αυτά είναι τα πρώτα παιδιά που δεν ξέρουν πώς ήταν ο κόσμος πριν από το Ιντερνετ.

Αν δεν έχετε παιδί στην εφηβεία, ίσως να μην έχετε πάρει χαμπάρι τι συμβαίνει με τα κινητά. Από το πρωί ως το βράδυ, οι γονείς δίνουν μια μάχη, που πολλές φορές χάνεται, για να περιορίσουν τον χρόνο που σκοτώνουν τα παιδιά τους μπροστά στην οθόνη.

Γονιμότητα: Δερματικά κύτταρα «γέννησαν» ωάρια ικανά να παράγουν βιώσιμα έμβρυα

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Υγείας και Επιστήμης του Ορεγκον (OHSU) ανέπτυξαν μια νέα υποσχόμενη μέθοδο αντιμετώπισης της υπογονιμότητας μετατρέποντας δερματικά κύτταρα σε ωάρια ικανά να παράγουν βιώσιμα έμβρυα. Η μελέτη διεξήχθη σε ποντίκια και αφορούσε την τεχνική της πυρηνικής μεταφοράς σωματικού κυττάρου – πρόκειται για τη μέθοδο που εφαρμόστηκε το 1996 για την κλωνοποίηση του πρώτου θηλαστικού στον κόσμο, της προβατίνας Ντόλι.

Γκάμπια: Νομοσχέδιο για την άρση της απαγόρευσης του ακρωτηριασμού των γυναικείων γεννητικών οργάνων

Νέο νομοσχέδιο στην Γκάμπια ζητά την άρση της απαγόρευσης του ακρωτηριασμού των γυναικείων γεννητικών οργάνων, η οποία ήρθε μετά από δεκαετίες αγώνων για την προστασία των γυναικείων δικαιωμάτων και της υγείας.

Αυστηρότερα μέτρα έγκρισης νέων φαρμάκων αναστατώνουν τους ασθενείς

Έντονη αναστάτωση στους 500.000 ασθενείς με σπάνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για περικοπές καινοτόμων θεραπειών που κοστίζουν ακριβά, με αφορμή πρόσφατο ζήτημα αποτελεσματικότητας που προέκυψε σε φάρμακο για την πλάγια μυατροφική σκλήρυνση (ALS).