Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Προβολή: Το κορίτσι που μισούσε τα βιβλία (The Girl Who Hated Books)


Η  Meena  είναι ένα νεαρό κορίτσι που μισεί τα βιβλία παρά το γεγονός ότι οι γονείς της λατρεύουν το διαβασμα. Αν και στο σπίτι της υπάρχουν παντού βιβλία, στα ντουλάπια, τα συρτάρια, ακόμη και στη σκάλα, η ίδια αρνείται έστω και να ανοίξει ένα βιβλία. Όλα αλλάζουν όταν ο γάτος της, ο Μαξ, σπρώχνει μία στοίβα βιβλίων.
Σκηνοθεσία Jo Meuris - 2006

Νέα έρευνα της Greenpeace: Επώνυμα παιδικά ρούχα με επικίνδυνες τοξικές ουσίες!

Αν πιστεύατε ότι αγοράζοντας επώνυμα ρούχα στα παιδιά εξασφαλίζετε ποιότητα και αποφεύγετε κινδύνους για την υγεία τους, νέα έρευνα της Greenpeace δείχνει πως δυστυχώς... κάνετε λάθος. Σύμφωνα με την έρευνα, παιδικά ρούχα και παπούτσια γνωστών εταιρειών περιέχουν επικίνδυνες ουσίες, τόσο για τα παιδιά όσο και για το περιβάλλον.

Το 10% των ελλήνων μαθητών πέφτουν θύματα επιθετικής παρενόχλησης από άλλα παιδιά

Ποσοστό 10% του συνόλου των μαθητών γίνονται θύματα επιθετικής παρενόχλησης από συνομηλίκους τους ή παιδιά διαφορετικών ηλικιών, σύμφωνα με έρευνα σε σχολεία της επικράτειας, την οποία επικαλείται ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, στις 28 Ιανουαρίου.

Εκατό παιδιά... ενός κατώτερου θεού

Ο Μαρίνος ήταν 8 μηνών όταν τον παράτησαν στο νοσοκομείο, επειδή γεννήθηκε με λευχαιμία. Στερήθηκε την οικογενειακή ζεστασιά. Στάθηκε όμως τυχερός, όταν απέκτησε μια μεγάλη αγκαλιά χάρη στη νέα του οικογένεια, το «Χαμόγελο του Παιδιού», που τον έχει σαν... πασά, όπως λένε οι εθελοντές του Συλλόγου. Ομως, δεκάδες άλλα βρέφη και παιδιά ζουν στο... Μεσαίωνα, παραμένοντας στα αζήτητα. Κάθε χρόνο, περίπου εκατό παιδιά «παρκάρονται» στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, με σημάδια εγκατάλειψης, βίας ή εκμετάλλευσης από τους ίδιους τους γονείς τους. Παραμένουν εκεί για βδομάδες, αφού τα ιδρύματα είναι λίγα, γεμάτα και υποστελεχωμένα.

Πώς η αμερικανική NSA εξοικειώνει τα παιδιά με τις πρακτικές των μυστικών υπηρεσιών

Ο Μεγάλος Αδελφός έχει βαλθεί να αποκτήσει μικρότερα αδελφάκια.

Αν νομίζετε ότι ο κόσμος των καρτούν μονοπωλείται από τον Μίκι Μάους, τον Αστερίξ και τον Λούκι Λουκ, ρίξτε μια ματιά στον Τι-Τοπ, μια χελωνίτσα που φοράει ανάποδα ένα καπέλο του μπέιζμπολ, έχει μοβ γυαλιά ηλίου και ντύνεται με μοδάτα τζιν.

Μοιάζει με συνηθισμένο χαρακτήρα κινουμένων σχεδίων. Στην πραγματικότητα, όμως, πρόκειται για... κατάσκοπο της NSA με αποστολή να στρατολογήσει μικρά παιδιά και να τα μετατρέψει σε πράκτορες! 

Τεχνική «copy-paste» τροποποιεί με ακρίβεια το DNA

Μια μέθοδος απλούστερης και ταχύτερης «χειραγώγησης» του DNA κατά βούληση, ανοίγει το δρόμο σε μια νέα εποχή στη γενετική. Η τεχνική -ένα είδος «αντιγραφής και επικόλλησης» (copy-paste) των γονιδίων- επιτυγχάνει την ακριβέστερη τροποποίηση (κατευθυνόμενη μετάλλαξη) του γενετικού υλικού ενός ζωντανού οργανισμού.

Σπαστό μπαστούνι, το «όπλο» ενός παραπληγικού που κλέβει αυτοκίνητα

Δεν πίστευε στα μάτια του ένας ιδιαίτερα εξυπηρετικός και πρόθυμος πωλητής αυτοκινήτων που προσπάθησε να βοηθήσει έναν παραπληγικό πελάτη, όταν τον είδε να... κλέβει ένα όχημα με τη βοήθεια ενός σπαστού μπαστουνιού.

Στα κολαστήρια των οικοτροφείων


Τη βασανισμένη ιστορία του Όλιβερ Τουίστ, που από βρέφος κακόπεφτε στα χέρια άκαρδων παιδονόμων και που μεγάλωσε σαν τρωγλοδύτης σε σκληρά άσυλα και τυραννικά οικοτροφεία απόρων, θυμίζει μια έρευνα που διεξάγεται τώρα στη Βρετανία. Και όπου αποκαλύπτεται, ότι διάφορα οικοτροφεία στη βόρεια Ιρλανδία λειτουργούσαν σε συνθήκες που μόνον ο Ντίκενς μπορεί να περιγράψει.