Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Κουτσουλιές από χελιδονάκια στο μπαλκόνι;

Κουτσουλιές από χελιδονάκια στο μπαλκόνι; Όχι πια. Διαβάστε την ιδέα του Γιάννη και ξεχάστε τις κουτσουλιές που έβγαζαν από μέσα σας τον κακό σας εαυτό και σας έκαναν να μοιάζετε με τον Γρουσούμψιο Στριμψίδη, τον ήρωα του Τριβιζά…

Το κείμενο το έγραψε ο Γιάννης και στη συνέχεια το διορθώσαμε μαζί και το ξαναέγραψε “καθαρά και με ωραία γράμματα για να διαβάζεται εύκολα” (κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί χωρίς διαπραγματεύσεις και γκρίνια). 

Πώς να αναγνωρίσετε ότι το παιδί σας έχει πέσει θύμα cyberbullying

Λίστα με τα συμπτώματα που μπορούν να διακρίνουν οι γονείς στα παιδιά τους και δείχνουν ότι μπορεί να έχουν πέσει θύματα cyberbullying, έδωσε στη δημοσιότητα η ESET (Enjoy Safer Technology). 

Δωρεάν μαθήματα προγραμματισμού σε παιδιά 8-12 ετών στα Apple Store

O Τιμ Κουκ, ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, έχει επαναλάβει πολλές φορές ότι τα παιδιά πρέπει να μάθουν να γράφουν κώδικα προγραμματισμού εφαρμογών και το καλοκαίρι του 2016, λίγο πριν διατεθεί η γλώσσα της Apple για το σκοπό αυτό, συγκεντρώνει παιδιά 8 έως 12 ετών στα καταστήματά της ανά τις ΗΠΑ για να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον κόσμο της επιστήμης των υπολογιστών. 

Φεστιβάλ Οίτης: «Τα Παιδία Παίζει» από τη Θεατρική Ομάδα Κωφών «Τρελά Χρώματα»



Μια διαδραστική παράσταση με στοιχεία παντομίμας, σωματικού θεάτρου αλλά και την ίδια την νοηματική γλώσσα με παράλληλη φωνητική ερμηνεία.

Περίληψη έργου:

« H αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω πώς καταφέραμε να επιβιώσουμε… Κοιτάζοντας πίσω, είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί.. Παίζαμε «μακριά γαϊδούρα» και κανείς μας δεν έπαθε κήλη ή εξάρθρωση. Ανοίγανε κεφάλια όταν παίζαμε πόλεμο με ξύλα και δεν έτρεχε τίποτα. Δεν είχαμε Playstations, Nintendo, υπολογιστές ή Ιnternet. Εμείς είχαμε φίλους…Πηγαίναμε με το ποδήλατο μέχρι τα σπίτια των φίλων και τους φωνάζαμε από την πόρτα. Φανταστείτε το! Ολομόναχοι εκεί έξω στο σκληρό αυτό κόσμο! Πώς τα καταφέραμε;.».

Τα παιδιά του τότε και του τώρα…Το παιχνίδι του χθες και του σήμερα …Το παιδί που ακόμη κρύβεται μέσα μας…Mια παράσταση για όλους όσους νιώθουμε ακόμα παιδιά….
Η συγκεκριμένη διαδραστική παράσταση της Θεατρικής Ομάδας Κωφών «Τρελά Χρώματα« περιέχει στοιχεία παντομίμας, σωματικού θεάτρου αλλά και την ίδια την νοηματική γλώσσα με παράλληλη φωνητική ερμηνεία.Ένα έργο πραγματικά για όλους…!

UNESCO: Παγκόσμιο πρόβλημα η βία κατά των ΛΟΑΤ στην εκπαίδευση

Στην εξάλειψη της βίας εναντίον των ατόμων ΛΟΑΤ (Λεσβιακά, Ομοφυλόφιλα, Αμφισεξουαλικά, Trans) στην εκπαίδευση, στρέφει τις προσπάθειες της η UNESCO, καθώς, όπως υπογραμμίζει, το πρόβλημα έχει γιγαντωθεί σε παγκόσμιο επίπεδο.

Γιατί είναι ανήθικο να ενδιαφερόμαστε μόνο για τους βαθμούς των παιδιών

Η κάθε σχολική βαθμίδα έχει συνδεθεί με την αγωνία των βαθμών που θα κατακτήσει ο κάθε μαθητής. Από την αρχή του σχολικού έτους τα πάντα είναι στραμμένα στο «κυνήγι» των βαθμών (τεστ, διαγωνίσματα, βαθμολογίες).

Οι αντικοινωνικοί έφηβοι έχουν διαφορετική ανάπτυξη εγκεφάλου

Οι εγκέφαλοι των εφήβων που έχουν σοβαρά προβλήματα αντικοινωνικής συμπεριφοράς, διαφέρουν σημαντικά στη δομή και στην ανάπτυξή τους σε σχέση με των άλλων συνομηλίκων τους, όπως αποκαλύπτει για πρώτη φορά μια νέα βρετανο-ιταλική επιστημονική έρευνα.

Ερευνα: Καλύτεροι μαθητές με περισσότερες ώρες μαθημάτων

Ωφελούν ή όχι τους μαθητές οι περισσότερες ώρες μαθημάτων; Ναι, απαντά μια νέα δανική επιστημονική έρευνα, σύμφωνα με την οποία η αυξημένη διδασκαλία βελτιώνει τις γνώσεις και τις επιδόσεις των παιδιών στο σχολείο.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης τιμά την ομάδα μπάσκετ με αμαξίδιο του Αρη (28/6/2016)

Την ομάδα μπάσκετ με αμαξίδιο του Άρη, που κατάφερε για πρώτη φορά στην ιστορία της, να στεφθεί πρωταθλήτρια Ελλάδας θα τιμήσει το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ένας στους τέσσερις ευρωπαίους έχει ένα άτομο με αναπηρία στην οικογένεια του

Περισσότεροι από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι, εκτιμάται ότι ζουν με μίας μορφής αναπηρία, ή το 15% περίπου του παγκόσμιου πληθυσμού.

Από το ποσοστό αυτό, το 2%-4% αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην μετακίνηση.

12ο Ecocamp στον Ερύμανθο από 1 έως 7 Αυγούστου

Το «Ecocamp», η οικολογική κατασκήνωση για εφήβους 12-16 ετών του Ecocity, θα πραγματοποιηθεί για 12η χρονιά στη μαγευτική Ροδέα στα Καλάβρυτα από την 1η έως τις 7 Αυγούστου.

Ανάμεσα στο δάσος με τα έλατα, σε ένα τοπίο μοναδικού κάλλους, στις παρυφές του Ερύμανθου, όπου η μυθολογία τοποθέτησε τον άθλο του Ηρακλή με τον Ερυμάνθιο Κάπρο, στήνεται η περιβαλλοντική κατασκήνωση. Σκοπός της ενέργειας είναι να προσφέρει στους εφήβους που θα φιλοξενήσει, τη δυνατότητα διαβίωσης σε χώρους φυσικής ομορφιάς και ιστορικής σημασίας και να τους ευαισθητοποιήσει μέσα από ένα πρόγραμμα ενημέρωσης, βιωματικών δράσεων και ψυχαγωγίας για το περιβάλλον.

Υψηλό μορφωτικό επίπεδο και εισόδημα σχετίζονται με εγκεφαλικούς όγκους

Το υψηλό μορφωτικό επίπεδο και γενικά η πανεπιστημιακή μόρφωση συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του εγκεφάλου και συγκεκριμένα γλοιώματος, σύμφωνα με διεθνή μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of Epidemiology and Community Health

Θέλετε να θυμάστε κάτι; Ασκηθείτε τέσσερις ώρες αργότερα!

Αν κανείς θέλει να θυμάται κάτι που έμαθε, τότε θα βοηθηθεί σημαντικά, αν τέσσερις ώρες μετά ιδρώνει στο γυμναστήριο!

Αυτό δείχνει μια νέα ολλανδική επιστημονική έρευνα, σύμφωνα με την οποία μία πολύ καλή στρατηγική για να τονώνει κανείς την μνήμη του είναι να ασκείται σωματικά περίπου τέσσερις ώρες μετά.

Μπες στο σπίτι όπως στο τζαμί

Ζευγάρια παπούτσια τακτικά στοιχισμένα στην είσοδο και μέσα στο σπίτι όλη η οικογένεια με παντόφλες ή κάλτσες. Καθόλου glossy εικόνα, καθόλου ερωτική, πολύ βαρετή, αλλά μάλλον υγιεινή, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Θεσσαλονίκη: Η πρώτη στάση λεωφορείου - βιβλιοθήκη στην Ελλάδα!

Πως θα σας φαινόταν αν το πρωί που πηγαίνατε για να πάρετε το λεωφορείο αντί για την παραδοσιακή στάση βλέπατε μπροστά σας ένα περιποιημένο στεγασμένο χώρο, μια όμορφη βιβλιοθήκη και πολλά βιβλία και εφημερίδες για ανάγνωση;

Πιο ευάλωτες σε καρδιαγγειακά επεισόδια οι άγαμες εργαζόμενες μητέρες

Οι άγαμες εργαζόμενες μητέρες κινδυνεύουν περισσότερο να υποστούν έμφραγμα ή εγκεφαλικό επεισόδιο, σε σχέση με τις έγγαμες εργαζόμενες, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Public Health

«Χαρτογράφοι στον Εθνικό Κήπο» από το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο προσκαλεί οικογένειες με παιδιά ηλικίας Γ΄- Ε΄ Δημοτικού να συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Χαρτογράφοι στον Εθνικό Κήπο» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Ιουνίου 2016 και την Κυριακή 10 Ιουλίου 2016 και ώρες 10:30 - 12:00. 

Σύνδεσμος Οπλοπωλών: Ναι εκπαίδευση 14χρονων κυνηγών (Κύπρος)

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Οπλοπωλών, στηρίζει τις προσπάθειες για τη σωστή επιμόρφωση των νέων κυνηγών, όπως προβλέπεται στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, για την εφαρμογή της μαθητικής άδειας κυνηγίου και θεωρεί πως το νομοσχέδιο που ετοίμασε το υπουργείο Εσωτερικών σε σχέση με την υιοθέτηση του θεσμού της μαθητικής άδειας κυνηγίου, κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.