Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

Βελτιώνοντας τις δεξιότητες της σκέψης μέσω της οργάνωσης ενός πάρτυ

Ως γονείς, προσπαθούμε πάντα να βρίσκουμε τρόπους να συνδέσουμε τα ενδιαφέροντα και τις μανίες των παιδιών μας με χρήσιμες δεξιότητες της καθημερινής ζωής. Για όλους εσάς, που έχετε παιδιά τα οποία ζουν και αναπνέουν για το Minecraft, το πρώτο Minecon Earth πρέπει να είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός στο σπίτι σας. Εμείς οι ενήλικοι μαζευόμαστε με τους φίλους μας για να δούμε αγώνες, τηλεοπτικές πρεμιέρες ή φινάλε σειρών. Γιατί επομένως να μην αφήσετε το παιδί σας να καλέσει τους φίλους του σε ένα μικρό πάρτυ για να παρακολουθήσουν μαζί μια νέα ταινία; Ή να κάνουν πάρτυ για τα γενέθλιά τους; Με αυτό τον τρόπο θα βοηθήσετε το παιδί σας να αναπτύξει πολύ σημαντικές εκτελεστικές λειτουργίες. Δουλέψτε μαζί για να φτιάξετε μια λίστα εργασιών, κάνοντας τις απαραίτητες προσαρμογές και μετά αφήστε το να αναλάβει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος από την οργάνωση. Έτσι θα έχει την ευκαιρία να δουλέψει τις δεξιότητες που σχετίζονται με την σκέψη, όπως την συγκέντρωση, την ευελιξία, την εργαζόμενη μνήμη, τον αυτοέλεγχο, την αυτεπίγνωση, την οργάνωση, την διαχείριση του χρόνου και, φυσικά, τον προγραμματισμό. Διαβάστε παρακάτω για να δείτε πώς καλλιεργούνται αυτές οι δεξιότητες κατά την προετοιμασία ενός πάρτυ. 

Μικρές ιεροτελεστίες για τα γενέθλια του παιδιού

Μπορεί τα μεγάλα πάρτι γενεθλίων να είναι κουραστικά και να απαιτούν χρόνο, αλλά μπορείτε να κάνετε κάτι πιο απλό και εύκολο, δημιουργώντας μικρές ιεροτελεστίες που θα επαναλαμβάνετε κάθε χρόνο στα γενέθλιά του.

Τι να περιμένετε από τη συμπεριφορά του παιδιού που πηγαίνει σχολείο

Τα παιδιά που πηγαίνουν στο σχολείο χρειάζονται όρια που τους καθοδηγούν όσο μεγαλώνουν και εξερευνούν. Οι ρουτίνες και τα όρια δίνουν στο παιδί ασφάλεια και το βοηθά να αναλάβει ευθύνες όταν είναι έτοιμο. Τα παιδιά μαθαίνουν να ακολουθούν κανόνες στο σπίτι και το σχολείο. Στην αρχή ίσως χρειάζονται υπενθύμιση.

TEDx για παιδιά: Πού «βλέπεις» τον εαυτό σου το 2043;

Η Αλεξάνδρα το 2043 θα είναι 35 ετών. Θα ζει στην Καλιφόρνια και θα εργάζεται ως σχεδιάστρια μόδας. Θα είναι ελεύθερη. (Η αγαπημένη της λέξη με τον χρόνο είναι η χρονοδιασκέδαση). Ο Αγγελος το 2043 θα είναι 36 ετών. Θα ζει στη Νέα Υόρκη, αλλά θα κάνει διακοπές στις ελληνικές θάλασσες. Θα είναι συμβολαιογράφος, θα έχει ήδη δύο παιδιά και ένα σκύλο. (Η αγαπημένη του λέξη με τον χρόνο είναι πολύχρονος). Την ίδια χρονιά, η Ελλη θα είναι 37 ετών, θα ζει κάπου με λιακάδα και θάλασσα. Θα είναι δικηγόρος που στον ελεύθερο χρόνο της θα χορεύει. (Η αγαπημένη της λέξη με τον χρόνο είναι Πρωτοχρονιά).

Προβολή: H Εκδήλωση του Υπουργείου Παιδείας για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (05-12-18)



Σαραρίμ 2019 Παιδικό και Εφηβικό φεστιβάλ Ελληνικών χορών

Ομάδες παιδιών ανταμώνουν, μεταμορφώνονται σε εκείνα τα παλιά που συναντάς μόνο στα παραμύθια. Ήχοι μπλέκονται και τότε ξεκινά το Σαραρίμ
Τα παιδιά αντικριστά ή πιασμένα χέρι-χέρι σε κύκλο αρχίζουν να χορεύουν και να τραγουδούν σαραρίμ, σαραρίμ, βουτου, βουτου, σαραρίμ και τότε χωριά και πόλεις ξετυλίγονται μπροστά μας και το τραγούδισμα τους φέρνει στο νου άλλες εποχές.
Ελάτε λοιπόν να τα ακολουθήσουμε στο πρώτο φεστιβάλ ελληνικών χορών παιδικών και εφηβικών ομάδων που διοργανώνουν οι Βορεάδες Χορευτικός όμιλος Καλαμαριάς
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019 

Αλλαγές στη μοριοδότηση των εκπαιδευτικών

Με τις ανακατατάξεις στον πίνακα των τυπικών κριτηρίων, όπως αναμενόταν, κατατέθηκε χθες στη Βουλή η τροπολογία για το νέο σύστημα διορισμού των εκπαιδευτικών σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια.

Πόσα απαραίτητα είναι τα σκουφιά

Όσο και αν δεν μπορείς να περιμένεις από ένα σκούφο να σε κρατήσει ζεστό είναι απαραίτητο συμπλήρωμα της εμφάνισης ενός παιδιού που κυκλοφορεί εκτός σπιτιού αυτές τις ημέρες, καθώς η «Σοφία» έντυσε τη χώρα στα λευκά και ο «Τηλέμαχος» φαίνεται πως καταφθάνει με εξίσου απειλητικές διαθέσεις φέρνοντας ακόμη πιο πολιτικές θερμοκρασίες.

Ο λόγος έχει να κάνει με το γεγονός ότι προστατεύεις το κεφαλάκι του από την απώλεια θερμότητας.

Τα οφέλη που έχουν τα παιδιά που ασχολούνται με την ποδηλασία

Είναι παγκοσμίως γνωστό ότι η ποδηλασία αποτελεί νούμερο ένα πηγή ευεξίας και σωματικής λειτουργίας. Είναι φυσικό αυτό να μην είναι προνόμιο μόνο για τους ενήλικες, αλλά φυσικά και για τα παιδιά. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τα οφέλη που μπορεί να έχει ένα παιδί στην υγεία του αν ασχοληθεί με το ποδήλατο, ανεξαρτήτου ηλικίας.

Κομοτηνή: Αναγκαιότητα το παιχνίδι για τα παιδιά

Η Μαρία Στρούμπα είναι κλόουν θεάτρου με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της ως Νηπιαγωγός παρακολούθησε στη Θεσσαλονίκη εργαστήρια σχετικά με το θεατρικό παιχνίδι και άρχισε να δουλεύει σκορπώντας κέφι και γέλιο στα παιδιά.

Μαθήματα γραφής Braille στην Αλεξανδρούπολη

Ο νέος κύκλος των μαθημάτων της γραφής και ανάγνωσης Braille της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Θράκης θα ξεκινήσει στην Αλεξανδρούπολη στις 21 Ιανουαρίου 2019