Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023

9 οφέλη των πολεμικών τεχνών για τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και προβλήματα προσοχής.

Η άσκηση είναι σημαντική για κάθε παιδί. Αλλά τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και διαταραχές προσοχής/ συγκέντρωσης δυσκολεύονται πολύ να βρουν ένα άθλημα ή μια φυσική δραστηριότητα που να τους ταιριάζει. Μπορεί να μην έχουν τις κοινωνικές ή φυσικές/σωματικές δεξιότητες για να συμμετέχουν σε μια ομάδα. Μπορεί να μην έχουν τον συντονισμό που απαιτείται σε δραστηριότητες όπως το πατινάζ ή το μπαλέτο. Μπορεί να δυσκολεύονται να ακολουθούν τους κανόνες, να παραμερίζονται από τους συνομηλίκους τους ή να πέφτουν θύματα εκφοβισμού.

Πολλές οικογένειες ανακαλύπτουν ότι οι πολεμικές τέχνες είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Ο ΕΟΠΥΥ θα καλύπτει υπηρεσίες σε παιδιά με βαριές αναπηρίες από τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας

Ο ΕΟΠΥΥ ξεκινά τη σύναψη συμβάσεων προκειμένου να καλύπτει υπηρεσίες σε παιδιά με βαριές αναπηρίες από τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας (Κ.Δ.-Η.Φ.).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ, υπήρξε κλίμα άριστης συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και του ΕΟΠΥΥ, ενώ μέσα από την ενεργό δράση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γονέων Ατόμων με Αναπηρία (ΠΟΣΓΚΑμεΑ) ολοκληρώθηκε το επί σειρά ετών πολυαναμενόμενο ρυθμιστικό πλαίσιο για την εκκίνηση της διαδικασίας σύναψης συμβάσεων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας (Κ.Δ.-Η.Φ.):

«Μήνας Εφηβείας» ο Νοέμβριος γεμάτος δράσεις για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς

Τον 13ο «Μήνα Εφηβείας» διοργανώνουν οι Εκδόσεις Πατάκη, και προσκαλούν μαθητές, αλλά και γονείς και εκπαιδευτικούς, να συμμετάσχουν στις δράσεις του, που θα πραγματοποιηθούν είτε διαδικτυακά είτε διά ζώσης τον Νοέμβριο του 2023.

Μέσα από τις ειδικά σχεδιασμένες δράσεις, το πρόγραμμα «Μήνας Εφηβείας» στοχεύει να δημιουργήσει νέα ερεθίσματα για τους νέους, να τους κεντρίσει τη φαντασία, να τους χαρίσει γνώσεις και να τους προκαλέσει το ενδιαφέρον για τη λογοτεχνία, την τέχνη, την επιστήμη και άλλους τομείς.

Μαρίνα Ζαχαρία: «Κάθε παιδί στην τάξη μας είναι για κάποιον ολόκληρος ο κόσμος»

Μπορεί να μην έχει να αντιμετωπίσει πολέμους και ακραία ανέχεια όπως συνάδελφοί της σε άλλα μέρη του πλανήτη, όμως προσπαθεί να ασκήσει ένα επάγγελμα-λειτούργημα στις δύσκολες συνθήκες των σχολείων της ελληνικής περιφέρειας. Κι αυτό κάνει ακόμα πιο αξιοθαύμαστο το έργο της νηπιαγωγού Μαρίνας Ζαχαρία, που παλαιότερα δίδασκε στο μικρό χωριό της Όσσας, στη Μακεδονία, και σήμερα στην κωμόπολη Λαγυνά, και που οι εκπαιδευτικές, ήδη πολυβραβευμένες δράσεις της τα τελευταία 12 περίπου χρόνια, όπως το πρόγραμμα προστασίας των δασών για μαθητές eTreeHuggers και, πιο πρόσφατα, τα μαθήματα ρομποτικής της, την έφεραν στους 50 φιναλίστ για το Global Teacher Prize, γνωστό και ως «Νόμπελ» των εκπαιδευτικών, ανάμεσα σε 7.000 υποψηφιότητες από όλο τον κόσμο. Λίγο πριν από την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων και την τελετή βράβευσης, στις 8/11 στο Παρίσι στο κτίριο της UNESCO, μίλησε στο Marie Claire.

Safe ΑΜΕΑ: Επικαιροποιημένη η διαδικτυακή πλατφόρμα

Ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ) και το Γραφείο ΑμεΑ του Δήμου, διοργάνωσα το απόγευμα της Δευτέρας εκδήλωση για την πρωτοποριακή και επικαιροποιημένη διαδικτυακή πλατφόρμα Sαfe Ameα (www.safeamea.gr) που αφορά τα άτομα με αναπηρία, στην Αγορά Αργύρη.

ΚΕΠΑ: Στην αναμονή 3 μήνες για ραντεβού με γιατρό

Καθυστερήσεις στα ραντεβού, γραφειοκρατία, ακόμη και δυσκολίες πρόσβασης στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τα άτομα με αναπηρία παρά τις σημαντικές παρεμβάσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια στην κατεύθυνση της αποτελεσματικότερης εξυπηρέτησης των ατόμων, τα οποία ανήκουν στις πλέον ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Θεσσαλονίκη: Εντυπωσιάζει ένας 16χρονος καραγκιοζοπαίχτης από τον Στίβο

Ένας 16χρονος καραγκιοζοπαίχτης από τον Στίβο Θεσσαλονίκης, ο Νικόλας Κωστακίδης, εντυπωσιάζει με τον ζήλο και την εφευρετικότητά του. Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ3, το ενδιαφέρον του ξεκίνησε από τριών ετών βλέποντας παραστάσεις στην τηλεόραση και άρχισε να φτιάχνει τις δικές του φιγούρες και στη συνέχεια τις δικές του παραστάσεις από την πρωτη δημοτικού. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι έμαθε βλέποντας παραστάσεις από το YouTube και ότι στα παιδιά αρέσει η διαδραστικότητα των παραστάσεων καθώς μπορούν να συμμετέχουν. Το όνειρό του είναι να ασχοληθεί με τη γραφιστική καθώς του αρέσει να σχεδιάζει.

Γονεϊκά δικαιώματα: Η Εριφίλη και η Ειρήνη μάχονται για τα βασικά και αυτονόητα

«Η ισότητα στον γάμο είναι στα σχέδια της κυβέρνησης για αυτή την τετραετία. Ο χρόνος τον οποίο θα επιλέξουμε να φέρουμε αυτή τη σχετική ρύθμιση προς ψήφιση στο κοινοβούλιο προφανώς είναι μια δική μου απόφαση, όμως ισχύει στο ακέραιο όπως έχω πει προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά. Είναι ένα ζήτημα το οποίο μέσα στην τετραετία αυτή η κυβέρνηση θα το έχει επιλύσει», είχε απαντήσει ο κ.Μητσοτάκης στην ερώτηση του News 24/7 που έθεσε η δημοσιογράφος Βίκυ Σαμαρά κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου στην 87η ΔΕΘ.

Η εκθετική άνοδος της DeepFake πορνογραφίας

Τον τελευταίο χρόνο, η τεχνητή νοημοσύνη, και κυρίως η παραγωγική της όψη (Generative AI), μάς έχει δημιουργήσει μερικές υψηλές προσδοκίες, αλλά και κάποιους νέους πονοκεφάλους. Σήμερα, με το πάτημα ελάχιστων κουμπιών στα κινητά ή στους υπολογιστές μας μπορούμε πραγματικά να μεταμορφώσουμε τα πάντα. Εργαλεία που συνεχώς βελτιώνονται, όπως το Midjourney ή το DALL-E προσφέρουν εκπληκτικές δυνατότητες παραγωγής εικόνων, αρκεί βέβαια να ξέρουμε τι θα τους ζητήσουμε. Στην εποχή της παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης το κλειδί είναι οι σωστές ερωτήσεις· τα λεγόμενα prompts. Δεν είναι τυχαίο που βρίσκεται σε άνοδο η ζήτηση για prompt engineers (κάτι σαν «μηχανικοί ερωτήσεων»). Όσο περισσότερη σαφήνεια, γνώση και φαντασία έχεις, τόσο το καλύτερο. Το γεγονός αυτό βέβαια έχει και την σκοτεινή του όψη, γιατί οι άνθρωποι εκτός από πειράματα με θέματα και τεχνοτροπίες, μπαίνουν στον πειρασμό να κάνουν και πολύ ανήθικα πράγματα, όπως το να προσβάλλουν συνανθρώπους, και να χρησιμοποιούν την εικόνα τους δημοσίως, χωρίς τη συγκατάθεσή τους, σε σκηνές που εκείνοι ποτέ δεν θα ενέκριναν.

Πρόγραμμα Συνύπαρξης για την Αναπηρία από το αθλητικό Σωματείο ΑΙΓΕΣ ΒΕΡΓΙΝΑ

Το Αθλητικό Σωματείο ΑμεΑ Ν. Ημαθίας ΑΙΓΕΣ ΒΕΡΓΙΝΑ στο πλαίσιο του προγράμματος για την αναπηρία και για τη διαφορετικότητα που υλοποιεί έχει ξεκινήσει επισκέψεις στα σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας.