Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022

15 στρατηγικές συμπεριφοράς για παιδιά στο Φάσμα του Αυτισμού.

Στο συγκεκριμένο άρθρο θα βρείτε 15 στρατηγικές συμπεριφοράς για παιδιά στο Φάσμα του Αυτισμού. Κάποιες από αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε ενήλικες με αυτισμό, καθώς και σε παιδιά με προβληματική συμπεριφορά που δεν ανήκουν στο Φάσμα του Αυτισμού. 

Όταν φροντίζει ένα παιδί με Αυτισμό ένας γονιός, ένας εκπαιδευτικός ή κάποιος ενήλικας μπορεί πραγματικά να αγανακτήσει με τη συμπεριφορά του. Πολλές από τις προβληματικές συμπεριφορές αρχίζουν ξαφνικά, έχουν μεγάλη χρονική διάρκεια, είναι δύσκολο να ελεγχθούν και μπορεί να αποτελούν πηγή φόβου ή ντροπής για τον ενήλικα. 

«Μαθήματα» δύναμης από την Τάνια Κεραμυδά: «Κατέρριψε» ευρωπαϊκό και πανελλήνιο ρεκόρ στον ακοντισμό F57

Με πίστη στον εαυτό της, προσήλωση στο στόχο και ομαδική δουλεία όπως λέει η Τάνια Κεραμυδά κατάφερε να καταρρίψει το Ευρωπαϊκό και Πανελλήνιο ρεκόρ στον ακοντισμό F57, στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Στίβου ΑμεΑ στο Καυτατζόγλειο Στάδιο, στέλνοντας μήνυμα δύναμης – Οι δυσκολίες και τα εμπόδια που αντιμετώπισε, οι συγκινητικές στιγμές και τα μαθήματα…ζωής.

Διαγωνισμός «PISA»: Μετεξεταστέοι στα Μαθηματικά

Τα Μαθηματικά εμφανίζονται να είναι μεγάλο «αγκάθι» για το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα. Οι μισοί 15χρονοι μαθητές του γυμνασίου δεν κατάφεραν να απαντήσουν σωστά στις εθνικές εξετάσεις διαγνωστικού χαρακτήρα, του ελληνικού «PISA», όπως ονομάστηκε, καθώς ακολουθεί τη φιλοσοφία του διαγωνισμού του ΟΟΣΑ. Επίσης, και στο δημοτικό, παρότι οι 12χρονοι δείχνουν στα Μαθηματικά να ασθμαίνουν, τα πήγαν καλύτερα από τους εφήβους. Καλύτερες είναι οι επιδόσεις των Ελλήνων μαθητών στη Νεοελληνική Γλώσσα. Με βάση τη γενική εικόνα των επιδόσεων, το ποτήρι εμφανίζεται μισογεμάτο, ωστόσο η ποιοτική μελέτη των αποτελεσμάτων καταδεικνύει σοβαρά αδύναμα σημεία του ελληνικού σχολείου. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», το υπουργείο Παιδείας θα δώσει βάρος στην επιμόρφωση των εκπαιδευτικών για την υλοποίηση των νέων προγραμμάτων σπουδών από τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Αφγανιστάν: Η απαγόρευση της εκπαίδευσης των κοριτσιών έχει καταστροφικό αντίκτυπο

Ο αποκλεισμός των κοριτσιών από την παιδεία που επέβαλε το καθεστώς των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν σήμανε πως έχασαν ήδη 300 ημέρες σπουδών, κάτι που θα έχει καταστροφικό, «σοκαριστικό» αντίκτυπο για τα ίδια, τις οικογένειές τους και το μέλλον της χώρας, προειδοποίησε χθες Τετάρτη η μη κυβερνητική οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch, HRW).

«Είναι απίστευτο το ότι συζητάμε το 2022 για το εάν και κατά πόσον πρέπει να επιτρέπεται στα κορίτσια να πηγαίνουν σχολείο», τόνισε η Σαχάρ Φεράρ, ερευνήτρια της οργάνωσης αρμόδια για τα δικαιώματα των γυναικών.

Έξι βραβεία στην Ελλάδα η πρώτη συγκομιδή για το JA Greece στο φεστιβάλ GEN-E στο Ταλίν της Εσθονίας

Έξι ηχηρές διακρίσεις κατέκτησε η Ελλάδα και το JA Greece σε μια πρώτη «συγκομιδή» βραβείων από τους μαθητές και φοιτητές, στην ανάλογη εκδήλωση κατά τη δεύτερη ημέρα του Φεστιβάλ Νεανικής επιχειρηματικότητας και καινοτομίας GEN-E στο Ταλίν της Εσθονίας.

Ο γενικός διευθυντής του JA Greece Αργύρης Τζικοπουλος δήλωσε μετά από τις απονομές: «Η συστηματική δουλειά των τελευταίων χρόνων απέδωσε καρπούς φέρνοντας στην Ελλάδα αυτές τις σημαντικές διακρίσεις. Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς».

«Αγκαλιάζει» παιδιά, ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρίες

Ο Κυριάκος είναι ένας κατάκοιτος περιθαλπόμενος μόνιμα σε θέση κατάκλισης που κοιτά μόνο προς τα επάνω και φιλοξενείται σε δομή του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας. Το μόνο που ήθελε είναι να βλέπει... ουρανό. Με πρωτοβουλία της προέδρου του Κέντρου, Βασιλικής Νάκου το ταβάνι του δωματίου του βάφτηκε σε χρώμα γαλάζιο τ’ ουρανού. Σήμερα ο Κυριάκος χαμογελά, καθώς απέκτησε με αυτό τον τρόπο το δικό του ουρανό.

Σχολείο: Καινοτομία που ανοίγει δρόμους

Μελέτησαν τα προβλήματα των δρόμων της πόλης τους. Είδαν πού βρίσκουν εμπόδια τα άτομα με προβλήματα όρασης και κίνησης. Οι μαθητές τελικά κοίταξαν out of the box, κινητοποιήθηκαν, καινοτόμησαν. «Η σημασία του προγράμματος είναι πως τα παιδιά μαθαίνουν να καινοτομούν», ανέφερε στην «Κ» ο Δημήτρης Κονετάς, καθηγητής Πληροφορικής στο Γενικό Λύκειο Ελεούσας Ιωαννίνων, η ομάδα μαθητών του οποίου ξεχώρισε στον πρώτο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ιδεών Κοινωνικής Καινοτομίας, με τον οποίο ολοκληρώθηκε το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του British Council, σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ιδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, με τίτλο Skills Clubs: Δεξιότητες νέων για τον 21ο αιώνα.

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Η ΕΕ προχωρά στη δημιουργία κέντρου AccessibleEU για τα άτομα με αναπηρία

Ένα νέο κέντρο με τίτλο AccessibleEU που στοχεύει να υποστηρίξει τα κράτη μέλη και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή της ΕΕ στις προσπάθειές τους να εγγυηθούν την προσβασιμότητα των ΑμΕΑ και να προωθήσουν μια κουλτούρα ίσων ευκαιριών, ενέκρινε η Επιτροπή Εσωτερικής Αγοράς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εκφράζοντας την υποστήριξή της στη δημιουργία του νέου Κέντρου, ώστε να διασφαλιστεί ότι όλοι μπορούν να συμμετέχουν στην ευρωπαϊκή ζωή επί ίσοις όροις.

Κοριτσάκι 10 ετών από το Οχάιο έγκυος από βιασμό, ταξίδεψε σε άλλη πολιτεία για άμβλωση

Κορίτσι ηλικίας δέκα ετών, που κυοφορούσε έπειτα από βιασμό που υπέστη, αναγκάστηκε να πάει σε άλλη πολιτεία από αυτή όπου ζει, το Οχάιο, για να υποβληθεί σε επέμβαση τερματισμού της εγκυμοσύνης, μετά την αναίρεση του δικαιώματος στην άμβλωση σε ομοσπονδιακό επίπεδο από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, επιβεβαίωσε χθες Τετάρτη αστυνομικός που επικαλέστηκαν αμερικανικά ΜΜΕ.

Στην τραγική υπόθεση, την οποία αποκάλυψε μια γυναικολόγος στην Ιντιάνα, αναφέρθηκε την Παρασκευή ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, εν μέσω της οργής που εκφράζουν πολλοί στις ΗΠΑ για την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου. «Για φανταστείτε να ήσασταν ένα δεκάχρονο παιδί», είπε με αγανάκτηση.

Απαλλαγή μεταπτυχιακών φοιτητών με αναπηρία από τέλη φοίτησης

Τροποποιήθηκε μετά από παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη η απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων «Ρύθμιση θεμάτων απαλλαγής από τα τέλη φοίτησης φοιτητών Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών των Ελληνικών Α.Ε.Ι.» (131757/Ζ1/2-8-2018), σύμφωνα με την οποία δε λαμβάνονταν υπόψη «Τεκμαρτά εισοδήματα καθώς και χρηματικά ποσά που καταβάλλονται από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) ως προνοιακές και κοινωνικές παροχές σε χρήμα σε άτομα με αναπηρία».

Τα παιδιά με αναπηρία δεν θα συμμετάσχουν στις κατασκηνώσεις των Γουβιών

Ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Κέρκυρας τονίζει πως ούτε και φέτος τα παιδιά με αναπηρία θα έχουν την δυνατότητα συμμετοχής στις Κατασκηνώσεις «Σταμάτιος Δεσύλλας» Γουβιών.

Συμμορίες ανηλίκων: «Στρατός» ανηλίκων χτυπά καθημερινά στην Αττική

Ένα στρατός 180 νέων, χωρισμένων σε 16 ομάδες χτυπούν καθημερινά σε όλο το λεκανοπέδιο.
Ο απολογισμός της δράσης τους είναι πρόκληση σωματικής βλάβης κάθε 20 ώρες, ένας φόνος κάθε μήνα.
Πριν από λίγες ημέρες δίπλα σε δημοτικό σχολείο της Ηλιούπολης, μαθητές δέχτηκαν επίθεση από συνομηλίκους τους.