Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023

Τελευταία μέρα σχολείου!!


Γυναίκες με αναπηρία: Μεγάλη έρευνα σε εξέλιξη από το Ευρωπαϊκό φόρουμ

Η ΕΣΑμεΑ δίνει στη δημοσιότητα το ερωτηματολόγιο της έρευνας του Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία στα ελληνικά και καλεί όλες τις γυναίκες με αναπηρία ή/και χρόνια πάθηση, καθώς και τις μητέρες παιδιών με αναπηρία να απαντήσουν

Δήμος Θέρμης: Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα «Παιδί και Θάλασσα»

Ο δήμος Θέρμης, δια της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού Περιβάλλοντος και Αθλητισμού (ΔΕΠΠΑΘ) υλοποιεί και φέτος το πρόγραμμα «Παιδί και Θάλασσα».

Σκοπός του προγράμματος είναι η συμμετοχή των παιδιών σε ποικίλες δραστηριότητες κινητικής αναψυχής, μέσα ή έξω από το νερό σε παραλίες, με έμφαση στο παιχνίδι. Επιπλέον στοχεύει στην εξοικείωση των παιδιών με το νερό, ώστε να αποβάλλουν τις φοβίες τους μέσω του ομαδικού παιχνιδιού και παράλληλα να βελτιώσουν τις ικανότητές τους στην κολύμβηση. Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν παιδιά δημοτών και κατοίκων του δήμου Θέρμης από 7-14 χρονών, δηλαδή που έχουν γεννηθεί τα έτη 2009 έως και 2016.

Ανοίγει η πλατφόρμα για τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων στο κινητό μέσω γραπτού μηνύματος

Τη δυνατότητα ενημέρωσης μέσω γραπτού μηνύματος SMS θα έχουν και φέτος, για τρίτη χρονιά, οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων, καθώς θα μπορούν να λάβουν τη βαθμολογία τους, αλλά και τη σχολή/τμήμα εισαγωγής τους με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο.

Οικογένεια με μικρό παιδί αποκλείστηκε από τη χρήση ομπρελοκαθισμάτων - Παρέμβαση του Συνήγορου του Πολίτη

Οικογένεια με μικρό παιδί αποκλείστηκε από τη χρήση ομπρελοκαθισμάτων διαχειριζόμενων από ξενοδοχειακή επιχείρηση σε δημόσια παραλία της Κρήτης. Υπάλληλος της επιχείρησης δήλωσε στον πολίτη ότι δεν επιτρέπεται η χρήση του χώρου και των καθισμάτων σε οικογένειες με ανήλικα παιδιά και, ως εκ τούτου, θα έπρεπε να αποχωρήσουν. 

Δήμος Αιγάλεω: Ιδρύει Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών για ΑμεΑ

Περισσότερα από 400 παιδιά απασχολούνται στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Αιγάλεω και τώρα η δημοτική αρχή προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, ιδρύοντας ΚΔΑΠ για ΑμεΑ.

Άποψη: Κ. Γιαννακίδης - «Καίγοντας» κύτταρα στο TikTok

Είναι περασμένα μεσάνυχτα και, έχοντας γείρει στον καναπέ, παρακολουθώ σε ζωντανή μετάδοση μια κυλινδρική μάζα από άγνωστο υλικό να βγαίνει μέσα από μία τρύπα, προφανώς σε κάποιο εργοστάσιο. Η εικόνα παραπέμπει σε διαδικασία αφόδευσης. Κοιτάζω πάνω και δεξιά στην οθόνη του κινητού. Και διαπιστώνω ότι μαζί μου παρακολουθούν άλλοι δώδεκα χιλιάδες άνθρωποι. 

Οι παγίδες και οι ευκαιρίες του μηχανογραφικού

Στο μηχανογραφικό που θα συμπληρώσουν τα παιδιά πρέπει να επιλέξουν με βάση τις πραγματικές επιθυμίες και έχοντας στο μυαλό μας και τις οικονομικές δυνατότητες της οικογένειάς μας, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο Χρήστος Ταουσάνης, σύμβουλος καριέρας.

Ο κ. Ταουσάνης επισήμανε τα βασικά στοιχεία που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας όταν συμπληρώσουμε τα μηχανογραφικά όπως ότι:

Μαθητές του 12ου ΓΕΛ ζύμωσαν ψωμί κι έπλασαν κουλούρια Θεσ/νίκης

Με τα τρία βασικά συστατικά το αλεύρι, το αλάτι και το νερό, δημιουργούν το ζυμάρι και στη συνέχεια ζυμώνουν με μεράκι και όση ένταση χρειάζεται, προκειμένου να παρασκευάσουν το παραδοσιακό κουλούρι Θεσσαλονικης. Δεν πρόκειται για επαγγελματίες αρτοποιούς, αλλά για τους μαθητές του 12ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης που εντυπωσίασαν με τις ικανότητες τους στην τέχνη της αρτοποιίας. 

Καβάλα: Καταδίκη γονέων που αντέδρασαν στην ομοφυλοφιλική ταυτότητα του ανήλικου παιδιού τους

Σε ποινή φυλάκισης 7 μηνών με αναστολή καταδικάστηκαν την περασμένη Παρασκευή από δικαστήριο της Καβάλας οι γονείς ανήλικου παιδιού. Η ποινική διαδικασία προκλήθηκε σε βάρος τους μετά από καταγγελία του παιδιού τους.

Οι δύο γονείς κατηγορούνταν για απλή σωματική βλάβη σε βάρος αδύναμου προσώπου και απειλή σε βάρος αδύναμου προσώπου. Όλα αυτά φέρονται να έγιναν στην οικία της οικογένειας τον Φεβρουάριο του 2023, σύμφωνα με το proininews.gr.