Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021

Κατασκευή: Pop-up πιγκουίνος ... χαρτοβόμβα

 

Η νέα σειρά «As We See It» έρχεται για να μας δείξει πώς είναι η ζωή στο φάσμα του αυτισμού

Ίσως έχεις ακούσει πολλά κι έχεις διαβάσει ακόμη περισσότερα για το φάσμα του αυτισμού. Η νέα σειρά του Amazon Prime, έρχεται για να επιβεβαιώσει αλλά και να καταρρίψει ορισμένους μύθους γύρω από αυτό. To trailer έχει ήδη κυκλοφορήσει και μας δίνει μία πρώτη ιδέα για το τι να περιμένουμε.

Γουόρεν Μπάφετ: Το Νο1 λάθος που κάνουν οι γονείς όταν μαθαίνουν τα χρήματα στα παιδιά τους

Εάν υπάρχει ένας άνθρωπος που αντιλαμβάνεται τη σημασία του να διδάσκονται τα παιδιά την οικονομική υπευθυνότητα, αυτός είναι ο Γουόρεν Μπάφετ.

Πολύ πριν να γίνει ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους της γης και CEO τηςBerkshire Hathaway, ο θρυλικός επενδυτής είχε δημιουργήσει ήδη μια σειρά από μικρές επιχειρήσεις. Σε ηλικία 6 ετών αγόρασε μία 6απλή συσκευασία Coca Cola για 25 σεντς και πούλησε το κάθε κουτάκι αντί 5 σεντς. Σαν παιδί, πουλούσε επίσης περιοδικά και τσίχλες πόρτα-πόρτα.

Πολύ σκληρός για να πεθάνει: η περίπτωση Aλεξ Ζανάρντι

Αν πρέπει να αποδοθεί η λέξη «ήρωας» σε κάποιον, ο 55χρονος Ιταλός οδηγός αγώνων, παραπληγικός, παραολυμπιονίκης, τριαθλητής, αθεράπευτα αισιόδοξος, γίγαντας χωρίς πόδια και μαχητής μέχρι το τέρμα της ύπαρξης, του το αποδίδει η ίδια η ζωή. Αυτές τις ημέρες επέστρεψε ξανά στο σπίτι του μετά από άλλο ένα σοβαρό ατύχημά του σε ποδηλατικό αγώνα

Και οι τρεις τους είναι υπέροχες

«Οταν παίζω βιολί, µε πλημμυρίζει χαρά, έχω την αίσθηση ότι είμαι μόνη, ακόμα και ενώπιον κοινού». Μπορεί η 12χρονη Νικολία Γαρουφαλίδου να χρησιμοποιεί ακόμα το 3/4 βιολί, που απευθύνεται σε παιδιά, βρίσκεται όμως ήδη στο δεύτερο έτος της ανωτέρας, έχοντας επιδόσεις εφάμιλλες ενήλικου μουσικού. «Αρχισα, με δάσκαλο τον πατέρα μου, βιολί 4,5 ετών, τότε με ένα μικρότερων διαστάσεων, 1/8, το οποίο δυσκολευόμουν να το κρατήσω», θυμάται σήμερα η Νικολία, μία από τις τρεις μαθήτριες που πρόσφατα απέσπασαν τις υποτροφίες ειδικού ενδιαφέροντος του Κολλεγίου Αθηνών. Στην Α΄ Δημοτικού η Νικολία εγγράφεται στο Ωδείο του Κολλεγίου, ενασχόληση που συνδυάζει έως και σήμερα αρμονικά με τις υποχρεώσεις του σχολείου. «Ξυπνάω στις έξι, τρώω πρωινό, παίζω λίγο βιολί, φεύγω για το σχολείο», εξηγεί στην «Κ» η 12χρονη. «Τρεις φορές την εβδομάδα κάνω διαδικτυακά μαθήματα με τον Ρώσο σολίστ Κιρίλ Τρουσόφ, ενώ από φέτος έχω ενταχθεί και στη συμφωνική ορχήστρα του σχολείου, στην οποία είμαι το πρώτο βιολί».

Έφηβη στέλνει δωρεάν πακέτα φροντίδας ψυχικής υγείας σε όποιον τα χρειάζεται

Μια έφηβη στη Βρετανία στέλνει δωρεάν πακέτα φροντίδας ψυχικής υγείας για να στηρίξει νέους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Η σκέιτερ και σέρφερ Lara Tang από το Πόρτισχεντ άρχισε να τα ετοιμάζει κατά τη διάρκεια του lockdown και έχει λάβει μέχρι στιγμής περισσότερα από 200 αιτήματα για πακέτα, τα οποία και έχει ικανοποιήσει.

Κατερίνα Νοτοπούλου – «Χρειάστηκε να μάθω να επικοινωνώ ξανά από την αρχή»

«Σήμερα έχω βαριά βαρηκοΐα, επικοινωνώ χρησιμοποιώντας ακουστικά βαρηκοΐας και βασίζομαι στη χειλοανάγνωση».

Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στην βουλευτή Θεσσαλονίκης και τομεάρχη τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία μίλησε για το αυτοάνοσο νόσημα που την έκανε να χάσει την ακοή της.
«Χρειάστηκε να μάθω να επικοινωνώ ξανά από την αρχή»

Η νέα Παιδική Χαρά της Μενεμένης καλωσορίζει όλα τα παιδιά και είναι η πιο «πράσινη»

Ένα είναι το πιο αξιόπιστο σημάδι μιας κοινωνίας που ευημερεί, κι αυτό δεν είναι άλλο από το χαμόγελο των παιδιών της. Γιατί όταν τα παιδιά μπορούν να αναπτύσσονται απρόσκοπτα, να κοινωνικοποιούνται ελεύθερα και να βρίσκουν κάθε μέρα λόγω να χαμογελούν, τότε το μέλλον μοιάζει αισιόδοξο. Και όταν λέμε παιδιά, εννοούμε όλα τα παιδιά. Ακόμα και εκείνα με ειδικές ανάγκες.

Ινδία – Εκατομμύρια εξαναγκαστικές αμβλώσεις και βρεφοκτονίες με στόχο τον γιο

Σε ένα συγκλονιστικό ρεπορτάζ, ο Guardian αποτυπώνει τη φρικτή πραγματικότητα που εξακολουθούν να βιώνουν εκατομμύρια γυναίκες στην Ινδία, οι οποίες εξαναγκάζονται από τις οικογένειές τους να υποβληθούν σε αμβλώσεις, όταν κυοφορούν κορίτσια και τους δίνονται φάρμακα με σκληρές παρενέργειες, που υποτίθεται ότι θα τις βοηθήσουν να συλλάβουν αγόρι.