Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

Το άρωμα στα προϊόντα περιποίησης μπορεί να προκαλέσει πρώιμη εφηβεία στα κορίτσια

Μια έρευνα χημικών ουσιών που (ενδεχομένως) ενεργοποιούν ακούσια μέρη του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνα για τις αναπαραγωγικές λειτουργίες έχει εντοπίσει ενώσεις που πολλοί από εμάς μπορεί να συναντήσουμε στο περιβάλλον μας, υπογραμμίζοντας ένα πιθανό έναυσμα για την πρώιμη εφηβεία στα κορίτσια.

Ένας στους τρεις έφηβους με χρόνιο πόνο έχει και αγχώδη διαταραχή – Οι γονείς όμως, δεν το αντιλαμβάνονται

Τριπλάσιες πιθανότητες να διαγνωστούν με άγχος ή κατάθλιψη έχουν οι νέοι που υποφέρουν από χρόνιο πόνο, συμπεραίνει μια νέα ανασκόπηση, που δημοσιεύεται στο JAMA Pediatrics. Η μελέτη, με επικεφαλής την δρα Joanne Dudeney, κλινική ψυχολόγο και ερευνήτρια στη Σχολή Ψυχολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Macquarie, δείχνει ότι το 1/3 των παιδιών κάτω των 18 ετών που βιώνουν χρόνιο πόνο πληρούν επίσης τα κριτήρια για αγχώδη διαταραχή, ενώ 1 στα 8 πληροί τα κριτήρια για καταθλιπτική διαταραχή.

«Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη»: άνοιξαν οι αιτήσεις

Είσαι μαθητής, αλλά πάντα ονειρευόσουν να γίνεις διπλωμάτης; Τώρα είναι η ευκαιρία σου! Το #ΜΡΔ2024 είναι εδώ!

Οι αιτήσεις για την 9η Πανελλήνια Μαθητική Προσομοίωση των Επιτροπών του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου «Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη» είναι ανοιχτές (μέχρι 18 Οκτωβρίου) στην ιστοσελίδα: https://roh.gr/αιτήσεις-συμμετοχής/

Μαθήματα για το σχολείο: Όταν το παιδί αρνείται να τα κάνει

Όταν το παιδί αρνείται να κάνει τα μαθήματα για το σχολείο, το σπίτι μεταμορφώνεται σε πεδίο μάχης! Πώς το αντιμετωπίζουμε;

Όταν τα παιδιά αρνούνται να κάνουν τα μαθήματα για το σχολείο, τότε το σπίτι μπορεί να γίνει πραγματική εμπόλεμη ζώνη. Κλάμματα, φωνές, άρνηση… όλα αυτά επικρατούν και είναι αρκετά για να μας κάνουν να χάσουμε την υπομονή μας.

Instagram: Φέρνει «εφηβικούς λογαριασμούς» και περισσότερο έλεγχο στους γονείς

Η Meta ανακοίνωσε την την Τρίτη ότι ενεργοποιεί στο Instagram ειδικούς λογαριασμούς για ανηλίκους, που θα έχουν «ενσωματωμένη προστασία» για τους εφήβους.

Οι νέες ρυθμίσεις έρχονται μετά τις πιέσεις που ασκούνται προς τις εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου οι πλατφόρμες να καταστούν πιο ασφαλείς για τους εφήβους.

1ο Συμπεριληπτικό Παιδικό Φεστιβάλ «Για πάντα παιδί» Δήμου Χαλκιδέων

Ο Δήμος Χαλκιδέων, με αφορμή τη συμπλήρωση 1 έτους λειτουργίας του Γραφείου ΑμεΑ, διοργανώνει το 1ο Συμπεριληπτικό Παιδικό Φεστιβάλ Χαλκίδας «Για πάντα παιδί», το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024, στο Πάρκο του Λαού, υπό την αιγίδα της UNICEF και με τη συνεργασία και στήριξη Σχολείων, Φορέων, Συλλόγων, Σωματείων, Εταιρειών και εθελοντικών οργανώσεων.

Δ. Θεσσαλονίκης: Αρχίζει η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για το Κοινωνικό Φροντιστήριο

Δωρεάν Πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας προσφέρει ο Δήμος Θεσσαλονίκης στους μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των σχολείων του.

Σκοπός του προγράμματος, που υλοποιεί το Τμήμα Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης της Αντιδημαρχίας Παιδείας, είναι η υποστήριξη μαθητών, των οποίων οι οικογένειες αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στο κόστος της ενισχυτικής διδασκαλίας σε μαθήματα όλων των τάξεων Δημοτικού – Γυμνασίου – Λυκείου, καθώς και ξένων γλωσσών.

Αύξηση ενδιαφέροντος για αθλητισμό λόγω των Παραολυμπιακών Αγώνων

Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες του φετινού καλοκαιριού στο Παρίσι έχουν εμπνεύσει τον κόσμο και για αυτό σημειώθηκε μια αξιοσημείωτη αύξηση του ενδιαφέροντος του κοινού για τα αθλήματα, με τις αναζητήσεις στο διαδίκτυο να δείχνουν σημαντική αύξηση σε όλους τους τομείς.

Δήμος Θεσσαλονίκης: Εκπαιδευτικό Φεστιβάλ για παιδιά στην Τριανδρία

Παιδικό Φεστιβάλ με τίτλο «Γνωριζόμαστε – Γνωριζόμαστε;» διοργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης και η Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024, από τις 10:00 έως τις 14:00, στην αυλή του Παλαιού 1ου Δημοτικού Σχολείου, στην Πλατεία Αγ. Σπυρίδωνα.