Τρίτη 16 Ιουλίου 2019

Τι μπορεί να κάνει ο εργοθεραπευτής για να βοηθήσει ένα παιδί με Δυσπραξία.

Με μια ματιά:
- Ο εργοθεραπευτής χρησιμοποιεί μια μεγάλη ποικιλία ασκήσεων για να βοηθήσει τα παιδιά με Δυσπραξία να αναπτύξουν τις κινητικές τους δεξιότητες. 
- Ο τύπος των δραστηριοτήτων/ ασκήσεων που χρησιμοποιούνται εξαρτάται από τις ανάγκες κάθε παιδιού και τον χώρο που λαμβάνει χώρα η εργοθεραπευτική παρέμβαση. 
- Η γραφή και το δέσιμο των κορδονιών στα παπούτσια είναι μερικές από τις δεξιότητες που μπορεί να δουλέψει ο εργοθεραπευτής με το παιδί σας. 

Πώς θα ανακουφίσεις το παιδί αν πάθει ηλιακό έγκαυμα

Tο ηλιακό έγκαυμα δυστυχώς μικροί και μεγαλύτεροι το αντιλαμβανόμαστε στο τέλος της ημέρας όταν μετά από ατελείωτες ώρες στον ήλιο και παιχνίδια στην άμμο, θαλάσσια σπορ και κολύμπι, το δέρμα πάρει κοκκινωπό χρώμα. Δεδομένου ότι το δέρμα των παιδιών είναι πιο ευάλωτο, το βλαστάρι σας ενδέχεται να πονά και να αισθάνεται έντονη φαγούρα. Το ξεφλούδισμα θα αρχίσει περίπου μια βδομάδα μετά το έγκαυμα. Τι μπορείτε να κάνετε για να ανακουφίσετε το παιδί σας;

Science Reactors: H επιστήμη επί σκηνής

Η πρωτοποριακή θεατρική ομάδα που αποτελείται από επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων, Science Reactors, μιλά στην ATHENS VOICE.

Μια πρωτοποριακή θεατρική ομάδα που αποτελείται από επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων, δραστηριοποιείται στην Αθήνα - και την Θεσσαλονίκη το τελευταίο διάστημα, συμμετέχοντας σε παραστάσεις όπου η επιστήμη έχει τον πρωταρχικό ρόλο. Το team, που απαρτίζεται μεταξύ άλλων από χημικούς, βιολόγους, μαθηματικούς, ανεβαίνει στη σκηνή και συμμετέχει σε θεατρικά δρώμενα, που περιστρέφονται γύρω από επιστημονικά θέματα μέσα από κατανοητές ιστορίες, με τρόπο διαφορετικό και διασκεδαστικό.

«Ερωτευμένα Άλογα»: Ο έρωτας και η αναπηρία μέσα από τα βιώματα 28 ανθρώπων

Μετά το «Ο άνθρωπος ανεμιστήρας ή πώς να ντύσετε έναν ελέφαντα» και «Το άλλο σπίτι», οι «Εν δυνάμει», η κολεκτίβα νέων καλλιτεχνών με και χωρίς αναπηρία από την Θεσσαλονίκη, παρουσιάζουν την Τρίτη 16 και την Τετάρτη 17 Ιουλίου στην Πειραιώς 260, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, τα «Ερωτευμένα Άλογα»,το τρίτο μέρος της τριλογίας τους «Το Άλλο το Κανονικό».

Η Αλαγονία ιδανικός προορισμός διήμερων-τριήμερων σχολικών εκδρομών, ένας «Εκπαιδευτικός Δρυμός»

Γράφει η Ελένη Λούρα - Αλεξέα, Δασκάλα της Τάξης 
Μια Μαθητική Ομάδα επισκέφτηκε για ένα Σαββατοκύριακο την Αλαγονία και απόλαυσε ένα πλούσιο εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα σε συνεργασία με τους κατοίκους της Αλαγονίας. Πρόκειται για τη ΣΤ΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Λεΐκων, που διοργάνωσε μια καινοτόμο περιβαλλοντική διήμερη δραστηριότητα στην Αλαγονία στα μέσα του Απριλίου με τη στήριξη των γονέων των παιδιών και στο πλαίσιο του προγράμματος «Εκπαιδευτικός Δρυμός Ταϋγέτου» (http://taygetos.sch.gr). Παρακάτω περιγράφονται οι δράσεις, ώστε να είναι στη διάθεση οποιουδήποτε θελήσει να διοργανώσει μια μαγευτική περιπλάνηση εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας για τα παιδιά και τους μεγάλους στον Ταΰγετο... 

Στη «μάχη» κατά της κλιματικής αλλαγής περισσότερα από 7.000 σχολεία και πανεπιστήμια

Περισσότερα από 7.000 κολέγια, πανεπιστήμια και τεχνικές σχολές από πολλές χώρες του κόσμου δεσμεύθηκαν στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής σε κοινή επιστολή που έστειλαν στον ΟΗΕ.

Με τον τίτλο: «Κλιματική έκτακτη ανάγκη» οι σχολές αυτές δεσμεύονται στην επιστολή να καταφέρουν να μηδενίσουν τις εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα ως το 2030 ή το αργότερο ως το 2050, να κινητοποιήσουν περισσότερους πόρους για την έρευνα και να προσφέρουν ευκαιρίες στους φοιτητές να αναπτύξουν τις ικανότητές τους με στόχο την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Σε ποια δημοτικά σχολεία της Μαγνησίας θα διδαχτεί δεύτερη ξένη γλώσσα

Με απόφαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, αποφασίστηκε η λειτουργία τμημάτων δεύτερης ξένης γλώσσας των 4/θέσιων και άνω Δημοτικών Σχολείων της Μαγνησίας για το σχολικό έτος 2019-2020.

Τα σχολεία της Αιτωλοακαρνανίας με τάξεις για ρομά και μετανάστες

Τάξεις υποδοχής στις Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας θα λειτουργήσουν από το Σεπτέμβριο σε σχολικές μονάδες όλης της χώρας, συνεπώς και στην Αιτωλοακαρνανία. Με ΦΕΚ που υπεγράφη από τον πρωην Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου στις 4 Ιουλίου, σε σχολεία της χώρας θα λειτουργήσουν Τάξεις Υποδοχής ΖΕΠ που σχετίζονται με την ισότιμη ένταξη όλων των μαθητών από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (αλλοδαπούς, παλιννοστούντες, ρομά, μουσουλμανόπαιδες) στο εκπαιδευτικό σύστημα μέσω της λειτουργίας υποστηρικτικών δράσεων για τη βελτίωση της μαθησιακής επίδοσης.

Τέρμα η «ψιλή» στα σχολεία

Ο 15χρονος Μπαντάρ Αμάρ, μαθητής στην Καμπούλ, σταμάτησε το σχολείο για να αποφύγει τα περιπαικτικά σχόλια των συμμαθητών του, αφού ένας δάσκαλος τον κούρεψε, ως τιμωρία. Πρόκειται για μια πρακτική πολύ διαδεδομένη στα αφγανικά σχολεία, η οποία ωστόσο απαγορεύτηκε από την κυβέρνηση στις αρχές του μήνα. «Πέρυσι με κούρεψαν διά της βίας μέσα στην τάξη. Για να είμαι ειλικρινής, ένιωσα μεγάλη ντροπή», δήλωσε το νεαρό αγόρι στο ειδησεογραφικό πρακτορείο EFE.

Υπ. Παιδείας: Κανονικά προχωρούν οι 4.500 προσλήψεις εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή

Το άνοιγμα των σχολείων με κατάλληλη στελέχωση και διδακτικό υλικό, η διενέργεια των 4500 προσλήψεων στην ειδική αγωγή, η επίλυση προβλημάτων όσον αφορά την πρακτική εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής, είναι οι βασικές προτεραιότητες του υπουργείου Παιδείας έτσι όπως αυτές τέθηκαν από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην συνάντηση που είχε με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.

Αυξάνεται το επίδομα σε τρίτεκνους – 180 ευρώ μηνιαίως για κάθε παιδί που μένει εκτός παιδικού σταθμού

Στην υλοποίηση της δέσμευσης περί καταβολής 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται θα προχωρήσει η κυβέρνηση από το 2020, ως μέτρο κατά της υπογεννητικότητας στη χώρα.

Ταυτόχρονα, προωθεί μέτρα στήριξης των οικογενειών που θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, αύξηση του ορίου του αφορολόγητου για κάθε παιδί, του επιδόματος σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, και καθιερώνοντας την φοίτηση όλων ανεξαιρέτως των παιδιών σε παιδικούς σταθμούς.

Κύπρος: Τελετή λήξης μαθημάτων Σχολείων των Φυλακών

Στο πολύ σημαντικό έργο που γίνεται στον Τμήμα των Φυλακών τα τελευταία 5 χρόνια, και για το οποίο έχουν γίνει εγκωμιαστικά σχόλια από διεθνείς οργανισμούς, αναφέρθηκε η Διευθύντρια του Τμήματος Άννα Αριστοτέλους στο χαιρετισμό της στην τελετή λήξης των μαθημάτων των Σχολείων των Φυλακών.

Πανελλαδικές 2019 : Τα στατιστικά βαθμολογιών για τα ειδικά μαθήματα

Τα στατιστικά στοιχεία των βαθμολογικών επιδόσεων που αφορούν στα ειδικά μαθήματα των πανελλαδικών εξετάσεων, έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας.

Οι βαθμολογίες και ειδικότερα ο αριθμός των υποψηφίων που συγκεντρώνονται ανά βαθμολογική κλίμακα επηρεάζουν την πορεία των βάσεων εισαγωγής στα τμήματα της ανώτατης εκπαίδευσης που απαιτούν εξέταση σε ένα από τα ειδικά μαθήματα.

Κεραμέως στον ΣΚΑΪ: Παραμένει 8.15 το κουδούνι στα σχολεία- Τέλος στο άσυλο

«Δεν θα αλλάξει τίποτα στο ωράριο λειτουργιάς των Δημοτικών, των Γυμνασίων και των Λυκείων και θα ανοίγουν κανονικά στις 8.15 το πρωί» τόνισε τη Δευτέρα στον ΣΚΑΪ η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. «Το πανεπιστημιακό άσυλο θα καταργηθεί άμεσα» επανέλαβε παράλληλα η υπουργός Παιδείας.